Tuesday, Apr 30, 2019

صفحه نخست » کنترل و فروش نفت در لیبی در دست کیست؟

naft_lybia.jpg یورونیوز - نیروهای خلیفه حفتر، مستقر در شرق لیبی، در ماه جاری میلادی حمله‌ای را برای تصرف طرابلس پایتخت این کشور آغاز کردند تا این کشور تولید‌کننده نفت دور تازه‌ای از منازعه‌ها را تجربه کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، عملیات «ارتش ملی» خلیفه حفتر برای تصرف طرابلس هرچند با مقاومت شدید نیروهای وابسته به دولت تحت حمایت جهانی لیبی روبرو شده‌ است، با این حال بیم آن می‌رود که درگیری‌ها تولید نفت این کشور عضو اوپک را تحت تاثیر قرار دهد و قیمت را در بازار جهانی بالاتر از آنچه اکنون هست ببرد. اما لیبی چطور به اینجا رسید؟

درگیری‌ها وقتی شروع شد که در جریان رخدادهای بهار عربی در سال ۲۰۱۱ میلادی، گروه‌های مخالف دولت معمر قذافی برای پایان دادن به حکومت ۴۲ ساله او دست به سلاح بردند و با کمک غرب توانستند او را سرنگون کنند. اما پس از سقوط سرهنگ قذافی، کشور دچار چندپارگی شد و گروه‌های مسلح که از نظر سیاسی، ایدئولوژیکی و جغرافیایی رقیب یکدیگر بودند برای کسب قدرت به مبارزه برخواستند.

با افزایش فعالیت اسلام‌گراهای افراطی در لیبی و تصرف مناطقی از این کشور، خلیفه حفتر ژنرال پیشین ارتش معمر قذافی با وعده برقراری آرامش در شرق به عضوگیری نیرو پرداخت. منتقدان او را متهم می‌کنند که قصد دارد استبداد ۴۲ ساله دوران سرهنگ معمر قذافی را بار دیگر احیا کند.

نبرد بر سر میادین نفتی

لیبی که پیش از انقلاب با تولید ۱,۶ میلیون بشکه در روز سومین تولید کننده بزرگ آفریقا بود، در سال ۲۰۱۴ به تولید روزانه تنها ۱۵۰ هزار بشکه رسید. در حال حاضر این عدد حدود ۱,۱ میلیون بشکه است.

گروه‌های مسلح در طول سال‌های جنگ داخلی با تسلط بر این میادین تلاش کرده‌اند از آن‌ها به عنوان اهرمی برای خواست‌های سیاسی، مالی و یا نظامی استفاده کنند.

در سال ۲۰۱۶ نیروهای خلیفه حفتر با تصرف میادین نفتی تحت کنترل داعش، بخش اعظم میادین لیبی را به تسلط خود درآوردند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy