یورونیوز - همزمان با حمله نیروی هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به مواضع شبه نظامیان حوثی در یمن، معاون وزیر دفاع عربستان گفت که حمله حوثیها به تاسیسات نفتی آرامکو نشان داد که این شبه نظامیان «ابزار ایران» هستند.
شبکه تلویزیونی العربیه عربستان اعلام کرد که نیروی هوایی ائتلاف اعراب روز پنجشنبه و با هدف خنثی کردن حملات آتی شبه نظامیان حوثی، به ۹ پایگاه نظامی این گروه در محدودۀ شهر صنعا حمله کرده است.
البته شبکه تلویزیونی المصیره که متعلق به حوثیهای یمن است، تعداد مراکز هدف قرار گرفته توسط نیروهای ائتلاف را ۶ مرکز اعلام کرده است.
در همین حال، خالد بن سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان سعودی با انتشار توییتی نوشت:«حمله نیروهای حوثی تحت حمایت ایران به دو ایستگاه انتقال نفت شرکت آرامکو نشان داد که این گروه ابزار رژیم ایران است که از آن برای توسعهطلبی در منطقه استفاده میشود ولی به دروغ ادعاد میشود که هدف، حمایت از مردم یمن است.»
The attack by the Iranian-backed Houthi militias against the two Aramco pumping stations proves that these militias are merely a tool that Iran's regime uses to implement its expansionist agenda in the region, and not to protect the people of Yemen as the Houthis falsely claim.
-- Khalid bin Salman خالد بن سلمان (@kbsalsaud) May 16, 2019
عربستان سعودی روز سهشنبه از وقوع حملات هوایی توسط چندین پهپاد به برخی اهداف نفتی در این کشور خبر داد. حملاتی که سپس حوثیهای یمن مسئولیت آن را بر عهده گرفتند.
پیشتر نیز حملاتی به چهار نفتکش مستقر در آبهای امارات عربی متحده صورت گرفته بود. در واکنش به این حملات، مقامات امارات حوثیهای یمن را به برخورد تلافی جویانه تهدید کرده بودند.
شبه نظامیان حوثی که گفته میشود تحت حمایت حکومت ایران هستند از سال ۲۰۱۵ میلادی در حال جنگ با نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان هستند که از دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری پیشین یمن حمایت میکنند.
منابع آمریکایی به رویترز: حمله به نفتکشها در امارات با تشویق ایران صورت گرفته است
خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه میگوید، آمریکا بر این باور است که ایران در عملیات حمله به نفتکشها در فجیره نقش داشته است. این دو منبع که نخواستند نامشان فاش شود به رویترز گفتهاند، واشنگتن بر این باور است که ایران نیروهای متحدش را به انجام چنین عملیاتی تشویق و ترغیب کرده است.
این در حالیست که ایران این اتهامات را رد کرده و جواد ظریف، روز سهشنبه در این خصوص گفت: «تهران پیشبینی چنین اقدامات خرابکارانه مشکوکی را کرده بود.» اقداماتی که به زغم آقای ظریف با هدف تشدید تنشها در منطقه صورت میگیرد.
این گزارش همچنین ادامه میدهد، کارشناسان آمریکا بر این باورند این عملیات یا از سوی گروههای حوثی یمنی و یا از سوی گروههای شبه نظامی شیعه در عراق که تحت کنترل ایران هستند صورت پذیرفته است. در عین حال آمریکا شواهدی در دست ندارد که ایران مستقیما در این عملیات دست داشته است.
روز یکشنبه ۱۲ مه، چهار فروند نفتکش در آبهای ساحلی امارات عربی متحده مورد هدف قرار گرفتند. عربستان اعلام کرد از این چهار نفتکش دو نفتکش متعلق به این کشور بوده است.