Monday, May 27, 2019

صفحه نخست » ۴ میلیون نفر در سال ۹۷ گوشت قرمز و حدود ۹ میلیون نفر ماهی نخوردند

faghr.jpgکیهان لندن - نتایج یک نظرسنجی درباره میزان مصرف گوشت، مرغ و ماهی در میان خانوارهای ایرانی نشان می‌دهد حدود ۴ میلیون نفر از جمعیت ایران طی سال ۱۳۹۷ اصلاً گوشت قرمز و حدود ۹ میلیون نفر اصلاً ماهی نخورده‌اند.

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) اعلام کرده یک نظرسنجی درباره اندازه مصرف گوشت سفید و قرمز در سال گذشته برگزار کرده است. این نظرسنجی در روزهای ۳۱ اردیبهشت و یکم خرداد ماه ۹۸ به صورت تلفنی با جامعه آماری شهروندان کل کشور(اعم از شهر و روستا) انجام شده است.

ایسپا اعلام کرده است که «۲.۷ درصد پاسخ‌دهندگان پارسال هر روز گوشت قرمز خورده‌اند. ۳۴.۹ درصد نیز چند روز در هفته، ۴۳.۴ درصد چند روز در ماه و ۱۴.۲درصد پاسخ‌گویان چندبار در سال گوشت قرمز خورده‌اند.»

همچنین ۴.۷ درصد شرکت‌کنندگان طی سال ۱۳۹۷ اصلا گوشت قرمز نخورده‌اند.

همچنین بر اساس این نظرسنجی ۴.۲ درصد پاسخگویان گفته‌اند پارسال هر روز گوشت مرغ خورده‌اند. ۷۴.۸ درصد پاسخگویان چندروز در هفته، ۱۷.۷درصدشان چند روز در ماه، ۱.۸درصدشان چند بار در سال گوشت مرغ خورده‌اند.

۱.۲ درصد پاسخگویان نیز گفته‌اند در سال گذشته اصلاً گوشت مرغ نخورده‌اند.

ایسپا اعلام کرده است که تنها شش‌ دهم درصد از پاسخگویان پارسال هرروز ماهی خورده‌اند. ۱۹.۷ درصد از پاسخگویان پارسال چندروز در هفته، ۳۹.۱درصدشان چند روز در ماه، ۲۹.۹درصدشان چند بار در سال ماهی خورده‌اند.

با این وجود ۱۰.۵درصد پاسخگویان نیز پارسال اصلا ماهی نخورده‌اند.

مطالب بیشتر در کیهان لندن

نظرسنجی صورت گرفته از سوی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نشان می‌دهد تقریبا از میان جمعیت ایران بیش‌ از سه‌ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر پارسال گوشت‌ قرمز، بیش‌ از ۹۷۰ هزار نفر گوشت مرغ و تقریباً ۹ میلیون نفر گوشت ماهی نخورده‌اند.

گفتنی است تورم و گرانی در کنار ثابت ماندن دستمزدها و موج گسترده اخراج و معلق شدن شاغلان از کار موجب شده سبد معیشت خانوارهای ایرانی کوچک‌تر شود و در این میان مصرف مواد غذایی مانند گوشت، مرغ و برخی سبزیجات و میوه‌ها کاهش یابد.

در همین رابطه احمد میدری معاون رفاهی وزارت کار گفته بود که درآمد دو درصد جمعیت ایران حتی برای تامین تغذیه آنها هم کفاف نمی‌‌دهد و ۳۳درصد مردم نیز توان تامین نیازهای زیربنایی چون بهداشت، درمان و آموزش را ندارند.

چندی پیش محمد آقاطاهر، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران از افزایش تقاضا برای حبوبات و جایگزین شد نخود و لوبیا به جای گوشت در سفره بسیاری از ایرانی‌ها خبر داد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه لبنی ایران نیز در شهریور ۹۷ هشدار داده بود که لبنیات در حال خارج شدن از سبد مصرف خانوارها است.

فرامرز توفیقی رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراها می‌گوید از سال ۱۳۹۱ تا کنون، خانوارهای کارگری و کم درآمد با کاهش ۵۳۱ کیلوکالری دریافتی سرانه در هر روز مواجه بوده‌اند.

توفیقی در آذرماه به خبرگزاری ایلنا گفته بود: «با بررسی بودجه خانوار و شیب تند کاهش مصرف مواد غذایی متناسب با سبد تغذیه معرفی شده از سوی انستیتو تغذیه پی می‌بریم خانوار کارگری از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۳۹۶ مجبور شده است برای تامین نیازهای غذایی خانوار خود ۲۰۰ درصد افزایش هزینه را تحمل کند. در نتیجه، برای ادامه زندگی، سبد خود را هر روز خالی‌تر کرده و بازهم نتوانسته تعادلی بین مخارج و دریافتی خود ایجاد کند.»

از سوی دیگر معاون وزیر کار سال گذشته میانگین خط فقر را ۷۰۰ هزار تومان اعلام کرد؛ اما واقعیت این است که این‌ روزها خط فقر در یک برآورد خوشبینانه از ۳میلیون تومان هم فراتر رفته است. کارشناسان و پژوهشگران اقتصادی جمعیت زیر خط فقر را حدود ۴۰ میلیون تن برآورد می‌کنند.

حسین راغفر اقتصاددان نیز گفته است ۳۳ درصد جمعیت ایران یعنی جمعیتی معادل ۲۶ میلیون تن دچار «فقر مطلق» هستند و ۶ درصد جمعیت کشور دچار گرسنگی هستند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy