کیهان لندن - یک منبع آگاه نفتی روز سهشنبه ۱۴ خرداد به کیهان لندن گفت که صادرات نفت ایران در نیمه اول خردادماه به زیر ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
تحریمهای آمریکا برای به «صفر» رساندن فروش نفت ایران و ترس از جریمههای سنگین سبب شده تا تقریباً تمام مشتریان ایران قید معامله با جمهوری اسلامی را بزنند و حتی محمولههای نفت ایران در بازار سیاه نیز اغلب مشتریان خود را از دست داده است.
از سوی دیگر عربستان و امارات با افزایش تولید توانستهاند خلاء نفت ایران در بازار را جبران کند که این ظاهرا برخلاف پیشبینی مقامهای جمهوری اسلامی بود. بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی معتقد بود سعودیها و اماراتیها دربارهی ظرفیتهای نفتی خود برای جبران خلاء نفتی ایران در بازار بزرگنمایی میکنند.
کاهش شدید فروش نفت و ظرفیت محدود انبارها و نفتکشها فعالیت معمول پالایشگاهها را تحت تاثیر قرار داده که این مسئله باعث بروز مشکلات ثانویه نیز برای صنعت نفت ایران شده است.
حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بینالملل با انتشار کارتونی از نخست وزیر اسرائیل و پادشاه عربستان در حالی که شمشیر به دست دارند، در توییتی نوشته، «حاکمان عربستان اگر همراهی و نوکری خود برای آمریکا در جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران را متوقف نکنند، باید منتظر تصمیم جدید و شوکآور تهران باشند. زمان برای تداوم سیاستهای کثیف سعودی، اماراتی و اسرائیلی بسرعت رو به پایان است.»
حاكمان #عربستان اگر همراهي و نوكري خود براي #آمريكا در جنگ اقتصادي عليه ج.ا#ايران را متوقف نكنند ، بايد منتظر تصميم جديد و شوك آور تهران باشند. زمان براي تداوم سياست هاي كثيف سعودي -#امارتي -#اسراييلي بسرعت رو به پايان است. pic.twitter.com/RCqRgW5xCY
-- H.amirabdollahian (@Amirabdolahian) 3. Juni 2019
بلومبرگ، سوم ژوئن، مینویسد عربستان سعودی در ماه گذشته تولید نفت خود را بطور بیسابقهای افزایش داده تا خلاء نفتی رقیب سیاسی خود در خاورمیانه را که توسط آمریکا در تحریم قرار گرفته است پر کند.
صادرات نفت ایران به پایینترین حد خود از سال ۱۹۹۰ میلادی تا کنون رسیده است. بلومبرگ نوشته عربستان و عراق و لیبی تولید نفت خود را برای جبران کمبود نفت ایران افزایش دادهاند.
رهبران تهران امیدوار بودند با تحریمها، قیمت نفت در بازار افزایش پیدا کند اما برخلاف پیشبینیهای آنها بهای نفت روند نزولی گرفت و عرضهی نفت نیز دچار بحران نشد.
پایگاه خبری «میدلایست آی» در گزارشی افشا کرده قبل از انفجارهای بندر الفجیره امارات یک میدان نفتی در امارات هدف حمله قرار گرفته بود اما مقامات اماراتی دربارهی آن سکوت کردند. یک مقام اماراتی درباره این انفجار گفت: آسیب اندکی وارد شده و مانند دیگر مینها، این مین هم به این منظور کار گذاشته شده بود تا [صرفاً] پیامی بدهد.
یمنیها گفتهاند شمار دیگری از حملات هم صورت گرفته اما حتی یکی از آنها هم اعلام نشده است.
از سوی دیگر شبکه «کان»، تلویزیون دولتی اسرائیل اعلام کرد که موساد، مستندات دخالت رژیم ایران در انفجار نفتکشها در بندر الفجیره لنگر را به آمریکا ارائه داده است. این شبکه شامگاه دوشنبه ۱۳ خرداد با استناد به اظهارات مقامات بلندپایه اسرائیلی میافزاید آمریکا در نظر دارد به زودی این شواهد را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کند.
طوفان در بازار اجاره مسکن تهران