Wednesday, Jun 5, 2019

صفحه نخست » دانمارک آیا باید از رای آوردن حزب آناهیتا ملکیان در انتخابات دانمارک نگران بود؟

anahita_060319.jpgیورونیوز - شهروندان دانمارک روز چهارشنبه پنجم ژوئن برای انتخاب نمایندگان پارلمان این کشور به پای صندوق‌های رای می‌روند. پس از نتایج انتخابات پارلمان اروپا، نگرانی‌ها نسبت به افزایش قدرت سیاسی راست افراطی در مقیاس ملی کشورهای اروپایی هم بیشتر شده است.

این انتخابات احتمالا برای فارسی زبانان و به‌ویژه ایرانی‌ها یک جاذبه دیگر هم دارد: آناهیتا ملکیان، نامزد ایرانی‌تبار حزب «شهروندان نو» که چندی پیش با چند پست توییتری علیه مهاجران و مسلمانان، جنجالی را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت.

آناهیتا ملکیان در چندین توئیت از افتخارش به دانمارکی بودن و خسته بودن از خارجیانی سخن گفته است که از دانمارک سوء استفاده می کنند.

در توئیت دیگری او با انتشار عکس دو زن محجبه درخیابان های کپنهاک می نویسد: «این دانمارکی نیست که من ۲۸ سال پیش وارد آن شدم. باید این روند متوقف شود. این تصویری از یک روز عادی درکپنهاک است که شبیه فضایی درایران است.»

وی همچنین در توئیت دیگری با انتشار عکسی از جمعی از مسلمانان که در حال نماز خواندن هستند نوشته است من تنها کسی نیستم که در دانمارک نژادپرست خطاب می شوم زیرا من برای «ارزشهای دانمارکی» مبارزه می کنم.

همچنین او در نوشته دیگری گفته است :‌ « دانمارک جامعه چند فرهنگی (مولتی کالچر) نباید باشد! جامعه دانمارک یک فرهنگ دارد آنهم دانمارکی است!‌»

با این حال تناقض هایی در دیدگاههای او قابل مشاهده است. او در وب سایت مدعی شده است که فرزندانش تنها زبان دانمارکی می دانند و تنها فرهنگ دانمارکی دارند . این در حالی است که دانش آموزان در دانمارک باید ۲ زبان خارجی از جمله انگلیسی بیاموزند.

یورونیوز فارسی با آناهیتا ملکیان تماس گرفت تا مصاحبه ای با او داشته باشد و وی قبول کرد که بطور کتبی به سوالات ما پاسخ دهد. با این حال بعد از فرستادن سوالات به تماس های بعدی برای دریافت پاسخ ها، جوابی نداد.

درباره جریان‌های راست افراطی در دانمارک با احمد جلالی فراهانی، روزنامه نگار مقیم دانمارک گفت‌وگو کردیم.

حزب آناهیتا ملکیان تندروترین حزب راست افراطی دانمارک است

یورونیوز در چه فضای سیاسی حزب آناهیتا ملکیان دردانمارک متولد شد؟‌

جلالی فراهانی: «تقریبا ۲۵ سال است که در دانمارک یک حزب ضد مهاجرها بوجود آمده به نام «حزب مردم دانمارک» که حزبی است که در حوزه مهاجرتی راست افراطی است اما در بحث سیاست های داخلی سوسیالیست به حساب می آیند. اینها می گویند اصلا نباید خارجی در دانمارک داشته باشیم. اینها در انتخابات سال ۲۰۱۵ موفق شدند بعنوان دومین حزب بزرگ دانمارک قد علم کنند و این موضوع اتفاق بزرگی در تاریخ سیاسی دانمارک به حساب می آید، بخاطر اینکه این حزب حتی ۳۰ سال عمر هم نداشت. این حزب در ۴ سال گذشته سخت ترین قوانین را علیه مهاجران تصویب کرده است. این حزب به تنهایی نمی تواند دولت تشکیل دهد و با حزب لیبرال ائتلاف کرد و اینها نفوذشان را در دولت اعمال کرده اند و در حوزه سیاست های ضد مهاجرتی موفق شدند قوانین بسیار سختگیرانه ای علیه خارجی ها تصویب کنند. مثلا قبل از روی کار آمدن این دولت در سال ۲۰۱۵، شما بعنوان پناهجو یا مهاجر می توانستید بعد از ۸ سال در دانمارک درخواست اقامت دائم کنید. اینها آمدند گفتند که چرا باید به مهاجرها باید اقامت دائم بدهیم و باید این اقامت دائم را حذف کنیم. برای دریافت شهروندی هم باید ۹ سال بعد از اقامت دائم اقدام کرد و دریافت تابعیت با شرایط بسیار دشوار قابل تحقق است. از جمله درآمد بالا، زبان دانمارکی بسیار خوب و امتحان ویژه.»

یورونیوز:‌ جایگاه حزب آناهیتا ملکیان در بین احزاب دانمارک کجاست؟

جلالی فراهانی:‌ «اخیرا دو حزب در دانمارک بوجود آمدند که هر دو راست افراطی هستند. یکی از این احزاب حزب خانم آناهیتا ملکیان است که «شهروندان نو» (Den Nye Borlige) نام دارد. آن حزب دیگر می گوید اصلا خارجی نباید در دانمارک باشد اما این حزب می گوید دانمارک نباید از این بعد پناهنده بپذیرد و همه درها را باید ببندیم؛ به ویژه کشورهایی که پیش زمینه فرهنگ اسلامی دارند. این به این معنا است که اگر من از ایران آمده باشم و حتی بگویم مسلمان نیستم هم نمی توانم پناهنده بشوم. بحث دیگر هم این است که آنهایی که آمدند پناهنده شدند، نباید به هیچ وجه به اینها تابعیت دانمارکی داد و در اولین فرصت اینها را باید فرستاد به کشورهایشان. اینها آنقد نژادپرست هستند که آن حزب دیگر راست افراطی حتی صدایش درآمده است و آنها به حزب خانم ملکیان می گویند فاشیست. حزب شهروندان نو کمتر از ۴ سال است تشکیل شده است. رقیب اینها یک حزب راست افراطی دیگر است که رئیس آقای پالودان است که قرآن را آتش زد و الان کاندیدای پارلمان است. بحث او جهانی است و می گوید نه تنها مسلمانان را باید از دانمارک اخراج کرد بلکه باید از سراسر جهان حذفشان کرد. با این حال او اندکی از حزب خانم ملکیان منصف تر است چون می گوید مثلا من که اسمم احمد است اگر گفتم که من مسلمان نیستم باید بپذیریم. اما حزب ملکیان اساسا و آشکارا علیه مسلمانان اند.»

یورونیوز: آیا پیش زمینه خارجی آناهیتا ملکیان برای راست فراطی یا فرهنگ دانمارکی مشکل آفرین نیست؟‌

جلالی فراهانی:‌ «در شرایط کنونی دانمارکی‌ها هم آناهیتا ملکیان را دانمارکی نمی دانند. دانمارکی‌ها نوعی مقوله بندی در زبان روزمره دارند که خارجی ها را بر اساس آنها طبقه بندی کرده اند. اگر شما پناهنده باشی و به دانمارک آماده باشید به شما می گویند Flygtning که به معنای کسی است که فرار کرده و معادل پناهجو است. در این حالت تا آخر عمر به تو نخواهند گفت که تو یک دانمارکی هستی. در مرحله بعد به فرزندان فرد پناهنده می گویند efterkommer یعنی کسانی که بعدا آمده اند. معنای این مقوله این است که بچه های تو هم هنوز دانمارکی نیستند. اما شما اگر اینجا پناهنده نباشی و مثلا برای کار آمده باشی یا از کشورهای اروپایی آمده باشی اینجا و با یک دانمارکی ازدواج کرده باشی به تو می گویند Indvandre یعنی خارجی و هرگز به تونخواهند گفت دانمارکی.»

آقای فراهانی با اشاره به مورد کاندیدای ایرانی‌تبار حزب شهروندان نو می‌افزاید: «خانم آناهیتا ملکیان از نظر جامعه دانمارک یک Indvandre است و دانمارکی ها هیچوقت او را بعنوان دانمارکی نمی پذیرند. حزب این خانم می گویند که باید چهار یا پنج سال بگذرد و با دانمارکی ها ازدواج کنید تا بتوانیم به چنین فردی بگوییم دانمارکی. نکته جالب و طنز ماجرا این است که خود حزب خانم ملکیان، او را بعنوان دانمارکی نمی پذیرد. شعار انتخاباتی حزب شهروندان نو این است: ‌دانمارکی ها، دانمارک را به ما برگردانید . معنایش این است که ما باید تصفیه کنیم کل جامعه را و همه خارجی ها را اخراج کنیم.»

یورونیوز: حزب شهروندان نو و دیگر احزاب حاضر در رقابت ها در نظرسنجی ها چه جایگاهی دارند؟

جلالی فراهانی: «بر اساس آخرین نظرسنجی ها حزب شهروندان نو به مراه حزب آقای پالودان ۴ تا ۶ درصد احتمال دارد که کاندیدا به پارلمان بفرستد. که درصد کمی نیست برای احزابی که سابقه طولانی ندارند. برای انتخابات پیش رو در ۵ ژوئن سوسیال دموکرات ها بیشترین شانس را دارند که گفته می‌شود بین ۹۰ تا ۹۶ کرسی پارلمان را بدست می آورند. کمونیست ها و لیبرال رادیکال هم در بحث مهاجرا حامی پناهنده ها هستند که رای کمتری دارند.»

مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپا، در دانمارک هم با توجه به افزایش فشار افکار عمومی در سال‌های اخیر احزاب میانه رو برای حفظ پایگاه اجتماعی یک گردش به راست جدی را تجربه کرده اند. آقای فراهانی با تائید این فرض می‌گوید: «سوسیال دموکرات‌ها که بین ۳۰ تا ۳۵ درصد آرا را احتمالا کسب می کنند، متاسفانه سیاست هایشان در ارتباط با مهاجران به سمت راست چرخیده برای اینکه در انتخابات قبل موضوع پناهنده ها باعث کاهش رای این حزب شد و الان سیاست های مهاجراتیشان ر ابه نفع ناسیونالیست ها تغییر داده اند.»

یورنیوز: آناهیتا ملکیان به کرات از ارزشهای دانمارکی صحبت می کند این ارزش ها چیستند؟

جلالی فراهانی: «برعکس ادعای ملکیان فرهنگ غالب در دانمارک چندفرهنگ گرایی است و یک مقولاتی در فرهنگ دانمارکی ضد ارزش است مانند نژادپرستی، مثل بحث خودرایی. دانمارکی ها اتفاقا خواهان چند فرهنگ گرایی هستند برعکس چیزی که حزب این خانم تبلیغ می کند. نکته دیگر اینکه زبان دوم هم در دانمارک انگلیسی است. امکان ندارد شما با یک دانمارکی انگلیسی صحبت کنید و نتواند پاسخ شما را بدهد. در دانمارک در مدرسه هر دانش آموز باید ۲ زبان خارجی یاد بگیرد.خانم ملکیان می گوید فارسی بلد نیست ولی در سایت لینکندین گفته است که زبان فارسی را مانند زبان دانمارکی بلد است. که این هم از تناقض های این فرد است.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy