«محمد مرسی» رئیسجمهور سابق مصر هنگام جلسه محاکمه وی فوت کرد.
تلویزیون دولتی مصر ضمن اعلام خبر فوت محمد مرسی گفت که رئیسجمهور مخلوع هنگام جلسه محاکمهاش، سکته کرد.
آقای مرسی در سال ۲۰۱۲ بعد از سرنگونی حسنی مبارک، رئیس جمهور پیشین مصر و زمانی که از اعضای ارشد اخوانالمسلمین بود به ریاست جمهوری رسید.
او یک سال بعد با کودتای ارتش به رهبری عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور فعلی مصر، برکنار و در پی آن زندانی شد.
آقای مرسی که به جرم دادن اطلاعات غلط هنگام ثبت نام ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۲ به هفت سال زندان محکوم شده بود، با چندین اتهام دیگر هم روبرو بود.
بی بی سی - به گفته یک منبع آگاه قضایی آقای مرسی بعد از حاضر شدن در دادگاه حدود ۲۰ دقیقه در مقابل قاضی صحبت کرده و بعد از آن از حال رفته است. بنا بر این گزارش او بعد ازانتقال به بیمارستان جان خود را از دست داده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، اولین رهبری بود که با ادای احترام به آقای مرسی او را "شهید" خواند.
آقای مرسی در هنگام مرگ ۶۷ سال داشت.
محمد مرسی در سخنرانی خود بعد از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور مصر از ارتش این کشور ستایش کرد و گفت که به هر طریق ممکن از آن حمایت خواهد کرد.
اما اختلافات او با نظامیان به تدریج بالا گرفت شد و در نهایت ارتش مصر در روز سوم ژوئیه ۲۰۱۳ در پی اعتراضهای مخالفانش در خیابانها، به ریاست جمهوری او پایان داد و قانون اساسی را تعلیق کرد.
مرسی و ایران
محمد مرسی، اولین رئیس جمهور مصر بود که پس از انقلاب اسلامی ایران به تهران سفر کرد. پیش از او انور سادات در سال ۱۹۷۵ و چهار سال قبل از انقلاب اسلامی به ایران رفته بود.
اگرچه محمد مرسی، از بسیاری جهات نقطه مقابل آقای سادات محسوب میشد، اما سفر او به پایتخت ایران در شهریور۱۳۹۱ نشانه سرآغازی جدید در سیاست خارجی مصر تعبیر شد.
رابطه سیاسی ایران و مصر پس از انقلاب ایران قطع شد. پیش از آن دو کشور دارای روابط بسیار نزدیکی بودند.
شمخانی: یک شبکه جاسوسی آمریکا را کشف کردیم
منطق ایران برای افزایش تنش درمنطقه چیست؟