بی بی سی - ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه حملات سایبریای را بر علیه سامانه تسلیحاتی ایران انجام داده است.
براساس گزارش رسانههای آمریکا، این حمله در همان روزی که دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا از حمله به نقاطی در خاک ایران منصرف شد، رخ داده است.
نشریه واشنگتن پست نوشت که این حمله سایبری موجب از کار افتادن سیستمهای کامپیوتری کنترل تجهیزات شلیک موشک و راکت شده است.
نیویورک تایمز هم نوشت که این حمله سایبری در تلافی سرنگونی پهپاد تجسسی آمریکا توسط ایران و همچنین حمله به نفتکشها در دریای عمان که آمریکا، ایران را عامل آن معرفی میکند، بوده است.
ایران دست داشتن در حمله به نفتکشها در دریای عمان را تکذیب کرده است.
ایالات متحده آمریکا همچنین تحریمهای بیشتری، که دونالد ترامپ آن را "بسیار شدید" خواند، بر علیه ایران به اجرا در خواهد آورد.
آقای ترامپ گفت که تحریمها برای این است که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نکند و فشار اقتصادی بر ایران ادامه پیدا خواهد کرد تا تهران مسیرش را عوض کند.
تنشها بین ایران و آمریکا پس از آن گسترش یافت که ایالات متحده آمریکا از توافق هستهای موسوم به برجام بین ایران و شش قدرت جهانی خارج شد و تحریمهای گستردهای را علیه ایران به اجرا گذاشت.
هفته گذشته ایران اعلام کرد که به زودی میزان غنیسازی اورانیوم خود را افزایش خواهد داد.
آقای ترامپ گفته است که خواهان جنگ با ایران نیست اما در عین حال هشدار داد که در صورت وقوع چنین جنگی آثار آن برای ایران "فاجعه بار" خواهد بود.
این حمله سایبری چه کرده است؟
براساس اطلاعاتی که به رسانههای آمریکایی از منابع موثق داده شده، این حمله چند هفته پیش برنامهریزی شده بود و قرار بود که پاسخی باشد به حمله به نفتکشها که در دریای عمان اتفاق افتاد.
هدف اصلی این حمله سایبری تسلیحات نظامی ایران که توسط سپاه پاسداران استفاده میشود بوده است. تسلیحاتی که به گفته آمریکا در سرنگونی پهپاد ایالات متحده و حمله به نفتکشها مورد استفاده قرار گرفته شده.
به نوشته واشنگتن پست و خبرگزاری آسوشیتدپرس این حمله سایبری موجب از کار افتادن سیستم تسلیحاتی ایران شده است.
نیویورک تایمز هم نوشت که قرار بوده این حمله برای مدت زمان مشخصی سیستم تسلیحاتی ایران را از کار بیاندازد.
روز شنبه وزارت امنیت ملی ایالات متحده آمریکا هشدار داد که میزان حملههای سایبری ایران علیه آمریکا گسترش یافته است.
کریستوفر کربز، مسئول امنیت سایبری و تجهیزات زیرساخت وزارت امنیت ملی آمریکا میگوید که "فعالیت سایبری مخرب" به سمت صنایع و مراکز دولتی آمریکا "توسط حکومت ایران و عواملش" در حال انجام است.