Tuesday, Jun 25, 2019

صفحه نخست » رهبری که با ادعای ساده‌زیستی، مالک امپراتوری ۹۵ میلیارد دلاری است

062519A_top.jpg«مایکل روبین» پژوهشگر ارشد موسسه آمریکن اینترپرایز و از ناظران ارشد مسائل ایران، دربارۀ تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی می گوید:

برای مدت چهل سال، مشکل، نه مردم ایران، بلکه رهبری جمهوری اسلامی ایران بوده است و از این رو، این گامی است که باید مدت‌ها پیش برداشته می‌شد. مقامات رسمی ایران ممکن است گلایه کنند؛ اما پرسش درست‌تر باید این باشد که در شرایطی که بسیاری از ایرانیان برای تهیه خوراکشان با مشکلات بسیاری دست به گریبان هستند، چگونه خامنه‌ای و افراد حاضر در حلقه داخلی او میلیاردر شده‌اند.

صدای آمریکا - تحریم جدید دولت ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی این بار دارایی های آیت الله خامنه‌ای و دفتر او را هدف قرار داده است، اما ثروت و دارایی رهبر جمهوری اسلامی چقدر است و شامل چیست؟

آیت الله خامنه‌ای بارها در سخنرانی های خود بر ساده زیستی تاکید کرد. برخی نزدیکان او خاطراتی از «ساده زیستی» او روایت کرده اند اما او مدیریت یک مجموعه بزرگ مالی را دارد.

در سال های اخیر گزارش های متعددی در مورد ثروت رهبر جمهوری اسلامی و نهادهایی که مستقیما به دفتر او مربوط هستند، منتشر شده است اما یکی از کامل ترین آنها گزارش خبرگزاری رویترز بود که کمتر از ۶ سال پیش از حکمرانی آیت الله خامنه ای بر یک «امپراتوری ۹۵ میلیارد دلاری» خبر داده بود.

👈مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا

بر اساس آن گزارش، بخش عمده ثروت تحت کنترل رهبر جمهوری اسلامی مربوط به «ستاد اجرایی فرمان امام» است که در بخشهای بخش‌های مختلف تولیدی و خدماتی، از صنعت نفت، امور مالی، بانکداری گرفته تا تولید قرص‌های ضدبارداری، و حتی پرورش شتر مرغ فعالیت دارد و سالانه میلیاردها دلار درآمد کسب می کند.

یکی از اقدامات آقای خامنه‌ای خرید سهام یکی از بزرگترین بانکهای ایران در سال ۲۰۰۷ میلادی، و خرید سهام بزرگترین شرکت مخابراتی کشور در سال ۲۰۰۹ میلادی توسط ستاد بود، که در سال ۲۰۱۰ میلادی ستاد اجرایی فرمان امام را به صورت یکی از صندوق های بزرگ سرمایه گذاری خصوصی جهان در آورد. ستاد همچنین بخش زیادی از دارایی های خود را از طریق مصادره و تملک اموال و املاک اقلیت‌های مذهبی و تجاری که به ناچار ترک وطن کرده بودند، به دست آورد.

اگر چه ستاد در ژوئیه سال ۲۰۱۰ میلادی ستاد و ۳۷ شرکت زیر مجموعه آن به لیست تحریم وزارت خزانه داری آمریکا اما در آن هنگام نامی از آیت الله خامنه ای برده نشد و بیش ۲۴ شرکت ستاد هم از لیست تحریم ها جا افتاده بودند.

از سوی دیگر، اردیبهشت گذشته نیز سفارت ایالات متحده در عراق با انتشار یک پیام در صفحه رسمی فیس بوک خود از ثروت ۲۰۰ میلیارد دلاری رهبر جمهوری اسلامی نوشت.

در این پیام آمده بود: «فساد در جمهوری اسلامی طی ۴۰ سال گذشته از راس هرم قدرت تا همه اجرای آن ریشه دوانده و در حالی که بسیاری از مردم ایران به‌ خاطر وضعیت وخیم اقتصادی با فقر دست به گریبان هستند، تنها دارایی‌های علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی به ۲۰۰ میلیارد دلار می‌رسد.»

پیش از آن نیز ایالات متحده آمریکا بارها به وجود فساد در حکومت جمهوری اسلامی اشاره کرده بود؛ از جمله وزارت خارجه آمریکا در پیامی توئیتری به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد به ثروت حاکمان ایران و فساد دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی اشاره کره و نوشته بود: «با تاسف برای مردم ایران، حکومت آنها مملو از ریاکاران فاسد است. یکی از آنها آیت الله خامنه ای است که یک صندوق سرمایه معاف از مالیات با میلیاردها دلار ثروت دارد.»

در ادامه آن آمده بود: «او که مرد مقدسی خوانده می‌شود، املاک اقلیت‌های دینی را می‌بلعد و بعد پول نقد را به سپاه پاسداران منتقل می‌کند.»

حال دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با امضای یک فرمان اجرایی دارایی‌های آیت الله خامنه‌ای و دفتر او را تحت تحریم قرار داده و به خبرنگاران اعلام کرده است که دسترسی آیت الله خامنه‌ای به تمامی منابع مالی قطع می‌شود.

دوبوویتز: آمریکا امپراتوری دویست میلیاردی خامنه‌ای را هدف گرفت

«مارک دوبوویتز» مدیر بنیاد دفاع از دمکراسی‌ها در واشنگتن و از ناظران ارشد مسائل ایران، در پاسخی اختصاصی به بخش فارسی صدای آمریکا، دربارۀ تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی می گوید:

تصمیم دولت [ایالات متحده] مبنی بر تحریم رهبر [جمهوری اسلامی]، دفترش، و ابزارهای مالی او تنها از یک اهمیت نمادین، برای نشان دادن این که خامنه‌ای اصلی‌ترین مانع بر سر راه ایرانیان برای داشتن یک زندگی بهتر است، برخوردار نیست. دولت [ایالات متحده] با این فرمان اجرایی تازه، امپراتوری دویست میلیارد دلاری رهبر را - که شامل نهادهایی مانند ستاد اجرایی فرمان امام خمینی، بنیاد مستضعفان، آستان قدس رضوی، و دیگر بنیادها و شرکت‌های تحت کنترل خامنه‌ای و افراد او است - هدف قرار داده است.

ایرانیان می‌‎دانند که رهبر جمهوری اسلامی تا چه حد فاسد است: این نهادها بخش چشمگیری از دارایی‌هایشان را از راه تصرف سازمان‌یافته اموال خصوصی [مردم] که پس از انقلاب اسلامی روی داد، و نیز مصادره اموال خصوصی ایرانیان از آن زمان تاکنون، به دست آورده‌اند.

بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها بیش از سیصد شرکت [و] مدیران و مقامات اجرایی ارشد مرتبط با این شرکت‌های نگهدار (هولدینگ‌ها) را - [که] بسیاری از آنها با شرکت‌های بین‌المللی روابط تجاری داشته‌اند - شناسایی کرده است. این اقدام، رژیم را بیش از گذشته از لحاظ دسترسی مالی به بازارهای جهانی منزوی می‌کند، و رفع این تحریم‌ها را برای هر دولتی که در آینده [در ایالات متحده] روی کار بیاید، در غیاب یک توافق فراگیر که به همه اقدامات بدخواهانه رژیم بپردازد، بسیار دشوار می‌کند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy