Saturday, Jul 20, 2019

صفحه نخست » پرزیدنت ترامپ تائید کرد که به سناتور آمریکایی برای دیدار با مقام ایرانی اجازه داده است

F8746FAA-83C7-48C2-ADE2-65A086440294.jpegصدای امریکا

رئیس جمهوری ایالات متحده تائید کرد که به یکی از سناتور های آمریکایی برای گفتگو با مقام ایرانی برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا اجازه داده است.

پرزیدنت دونالد ترامپ عصر جمعه ۲۸ تیرماه در کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا او به سناتور رند پال اجازه گفتگو با ظریف را داده است، گفت: «رند [سناتور رند پاول] از دوستان من است و او از من پرسید که آیا ما می‌توانیم در این زمینه مداخله کنیم. پاسخ آری است! و اگر سایر سناتورها نیز از من درخواست مداخله کنند، پاسخ من احتمالا مثبت خواهد بود؛ البته بسته به این که فرد درخواست کننده چه کسی باشد. خواهیم دید. اما افراد بسیاری را مامور رسیدگی به این موضوع کرده‌ام.»

رئیس جمهوری ایالات متحده افزود: موضوع ایران نتیجه مناسبی خواهد داشت. آنها دارند ماهیت واقعی‌شان را نشان می‌دهند. ... ایران به دردسر بسیار بزرگی افتاده است. اقتصادشان در حال فروپاشی است. [اقتصادشان] در آستانه سقوط است. [رژیم ایران] تلاش می‌کند تا نیروهایش را به خانه برگرداند، زیرا توان پرداخت دستمزد به آنها را ندارد. اتفاقات بسیار بدی دارد برایشان رقم می‌خورد. حل و فصل این معضل، بسیار ساده است. اما به همان اندازه نیز برای ما کاری ندارد که وضعیت را برایشان بسیار وخیم‌تر کنیم.

پیشتر سایت پولیتیکو خبر داده بود که سناتور جمهوریخواه «رند پال» به دونالد ترامپ پیشنهاد داده که با محمدجواد ظریف دیدار کند و رئیس جمهوری آمریکا نیز این پیشنهاد را پذیرفته است.

مشخص نیست این ملاقات انجام شده یا خیر، اما محمد جواد ظریف این هفته در نیویورک حضور داشت.

تنش بین آمریکا و ایران در دو ماه اخیر به شدت افزایش یافته است.

بعد از اینکه جمهوری اسلامی در تاریخ ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی در منطقه خلیج فارس سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد.

ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است. برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

پرزیدنت ترامپ پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما جمهوری اسلامی تاکنون هرگونه مذاکره را رد کرده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy