شبکه بیان - جمهوری اسلامی بر خلاف خواست طرف های غربی برجام و آمریکا و کشورهای عربی اطراف خلیج فارس به آزمایشات موشکی تهدیدآمیز خود ادامه می دهد.
سپاه پاسداران با همراهی سید علی خامنه ای می گویند نمی خواهند بر سر موشک مذاکره کنند. آنها به قول خودشان تجربه تلخی از مذاکره با اروپا و آمریکا داشته اند و به همین خاطر، تنها چیزی که برایشان باقی مانده، صرفا همین بحث موشکی و جنگ و جدال در خلیج فارس و تنگه هرمز است.
حالا وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، سردار امیر حاتمی می گوید تست های موشکی ایران طبیعی است.
وی در این رابطه گفت: «برنامه های تحقیقاتی نیروهای مسلح هر سال تدوین و به موقع اجرا می شود و در کل دنیا این کارها طبیعی است اگر بر روی بعضی از موضوعات کار رسانهای خاص میکنند دنبال اهداف خاص خودشان هستند اما نیروهای مسلح برنامههایشان کاملاً مرتب اجرا میشود از جمله تست موشک.»
در حالی که به گفته سرتیپ حاتمی، این اقدامات طبیعی است، اما آنچه که جهان از ایران می بیند، تست های موشکی به همراه شعارهای مرگ بر آمریکا، انگلیس، اسرائیل، آل سعود (اشاره به عربستان سعودی)، ساقط کردن پهپاد آمریکایی، توقف اجباری نفتکش انگلیسی، حمله به تانکر نفتی ژاپنی و حمایت از شبه نظامیان برای حمله به فرودگاه های عربستان است.
در چنین شرایطی نه تنها تست های موشکی جمهوری اسلامی طبیعی نیست بلکه به طور واضح خطرات و تهدیدات تهران را به جهان نشان می دهد.
جمهوری اسلامی همواره اعلام می کند که برنامه موشکی اش قابل مذاکره نیست. با این حال در ماه جاری میلادی (دو هفته قبل) مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، مایک پمپئو گفت ایران آماده مذاکره بر سر برنامه موشکی خود شده است.
به نظر می رسد رزمایش ها و آزمایشات تازه موشکی، پاسخی به این گونه اخبار باشد اما آنچه که کاخ سفید می گوید این است که پیشرفت های قابل ملاحظه ای صورت گرفته است.
آنچه که مشخص شده این است که از زمان خروج آمریکا از برجام، علی خامنه ای قصد مبارزه جدی با آمریکا را گرفته است.
اما در پشت پرده با توجه به اظهارات مقامات آمریکایی، به نظر می رسد هدف تنها کنار زدن دولت روحانی از مذاکرات بوده است. معنای چنین موضوعی این است که اگر خامنه ای، خود بخواهد وارد مذاکره با آمریکایی ها بشود، نباید رد و نشانی از ظریف و روحانی در جریان آن وجود داشته باشد.
مایک پمپئو نیز اخیرا در اظهاراتی گفته بود که آماده سفر به تهران است. اظهاراتی غیرقابل پیش بینی که به گفته شخص پمپئو، تهران آن را رد کرده است.
پیش از این عربستان سعودی نیز اعلام کرده بود که آماده مذاکره با تهران است و در این میان ایالات متحده هم که پیشتر شروط دوازده گانه ای برای جمهوری اسلامی گذاشته بود، اعلام کرد که حاضر است بدون پیش شرط وارد مذاکرات جدی و پایدار شود.
اروپا نیز تلاش می کند تا برجام را به طرق مختلف حفظ کند اما در برابر آزمایشات موشکی تهران و همچنین اقداماتی نظیر توقیف نفتکش ها، به صورت خودکار به سمت واشنگتن تمایل پیدا کرده است.
اکنون این جمهوری اسلامی است که در برابر کشورهای همسایه و کشورهای غربی که می خواهند وارد مذاکره شوند، ایستادگی کرده و تمایلی به دیپلماسی از خود نشان نمی دهد.
با این اوصاف، مشخص نیست که جهان در برابر اقدامات خشن تهران چه خواهد کرد اما آنچه که مشخص است این است که درخواست های مذاکره تا ابد نخواهند بود.