Thursday, Aug 1, 2019

صفحه نخست » سه معترض به حجاب اجباری به ۵۵ سال زندان محکوم شدند

hijab_080119.jpgرادیو فردا - مژگان کشاورز، منیره عربشاهی و یاسمن آریانی، از معترضان به حجاب اجباری که در زندان قرچک به‌ سر می‌برند، مجموعاً به ۵۵ سال زندان محکوم شده‌اند.

امیر رئیسیان، وکیل منیره عربشاهی و یاسمن آریانی، به وب‌سایت انصاف‌نیوز گفته است که در صورت قطعی‌شدن حکم «مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس در خصوص هر یک از آن‌ها قابل اجرا خواهد بود».

محمد مقیمی ، وکیل مژگان کشاورز، نیز پنج‌شنبه، ۱۰ مرداد، در گفت‌وگو با رادیو فردا ضمن تأیید این خبر گفت که این حکم قطعی نیست و برای موکلش تقاضای تجدیدنظر خواهد داد.

همچنین، بنا بر گزارش «هرانا» منتشر کرده، حکم بدون حضور وکیلان این سه زن، و تنها با حضور مژگان کشاورز، منیره عربشاهی و یاسمن آریانی ابلاغ شده‌است.

اتهام‌های واردشده از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی به خانم‌ها عربشاهی، کشاورز و آریانی، «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا» و علاوه بر این‌ها در مورد مژگان کشاورز «توهین به مقدسات» عنوان شده است.

محمد مقیمی درباره اتهامات مژگان کشاورز گفت او صرفاً به «حجاب اجباری» اعتراض کرده و مصادیق پرونده او از نظر قانون تناسبی با اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» و «تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا» ندارد.

آقای رئیسیان، وکیل منیره عربشاهی و یاسمن آریانی، نیز گفته است که «در جریان پرونده، نه در مرحله بازپرسی در دادسرا و نه در جلسات دادگاه، به هیچ عنوان اجازه ورود به وکلا داده نشده است».

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

این موضوع پیشتر نیز با اعتراض سازمان عفو بین‌الملل روبه‌رو شده بود. این نهاد فرادولتی گفته بود این سه شهروند زن «بدون آن‌که به وکیل دسترسی داشته باشند در زندان هستند».

بنا بر گزارش‌ها بازداشت مژگان کشاورز، منیره عربشاهی و یاسمن آریانی در ارتباط با ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده صورت گرفته‌است. در این ویدئو که به مناسبت روز جهانی زن ضبط شده این سه نفر بدون روسری مشغول توزیع گل بین مسافران زن متروی تهران و گفت‌وگو در مورد امیدواری به کسب حقوق زنان در ایران مشاهده می‌شوند.

سازمان عفو بین‌الملل گفته است بازداشت آنها «بخشی از سرکوب و دستگیری‌های گسترده فعالان حقوق زن و معترضان به حجاب اجباری است که از ژانویه ۲۰۱۸ (زمستان سال پیش) آغاز شده است».

سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ دیگری که ۲۴ تیر ماه منتشر کرده است نیز می‌گوید معترضان بازداشتی «در شرایطی نامناسب به سر می‌برند» و جمهوری اسلامی در حال «تلاشی بی‌رحمانه» برای واداشتن آن‌ها به «اعترافات تلویزیونی» است.

پخش «اعترافات تلویزیونی» در تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی پیشینه دارد و در مورد گروهی دیگر از افراد، از جمله معترضان مدنی و سیاسی، و هم‌چنین بازداشت‌شدگان مسائل امنیتی و اقتصادی صورت گرفته‌است.

دادگاه خانم‌ها عربشاهی، کشاورز و آریانی به ریاست قاضی مقیسه برگزار شده‌ است. محمد مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، قاضی دادگاه نسرین ستوده، بهاره هدایت و بسیاری دیگر از معترضان سیاسی و مدنی بازداشت‌شده در ایران بوده‌ است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy