رادیو فردا - رسانههای جمهوری چک روز چهارشنبه، ۱۶ مردادماه، از «رسوایی اعطای ویزای شنگن» به دهها تبعه ایران در سفارت این کشور در تهران و فراخوانده شدن سفیر چک خبر دادند.
به گزارش نشریه «دنیک ان» چاپ پراگ، اسواتوپلوک چومبا، سفیر وقت چک در تهران، با اعطای ویزای شنگن به «۴۰۰ تبعه ایران» خارج از روال اداری و قانونی مرسوم موافقت کرده است.
در این گزارش آمده است که در پی اطلاع اداره بازرسی وزارت خارجه جمهوری چک، آقای چومبا از تهران فراخوانده شده و به کارش به عنوان سفیر در تهران پایان داده شده است.
این گزارش میگوید که ماموران اداره بازرسی وزارت خارجه چک «چند ماه پیش» به تهران سفر کردهاند.
این در حالی است که سفیر سابق در گفتوگو با نشریه چکی اعلام کرده که پس از سه سال کار در تهران دوره ماموریتش به پایان رسیده است.
BREAKING:
-- Jakub Janda (@_JakubJanda) August 7, 2019
Czech Republic gave app 400 Schengen visa to Iranians cherrypicked by known pro-Russian Czech proxies who ran corruption ring - costing Czech Ambassador to Teheran his job.
Many left for Germany.@JulianRoepcke @michaeldweiss @JuliaDavisNews https://t.co/BNn0ZA1Fd4
دنیک ان در گزارش خود میگوید که آقای چومبا با توصیه اتاق بازرگانی چک و اسلوواکی و ایران و بر اساس فهرستی که از این اداره گرفته ویزاهای شنگن را صادر کرده است.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
یان کاوان، وزیر خارجه سابق چک، که ریاست این اتاق بازرگانی را بر عهده دارد در گفتوگو با رسانهها از جمله رادیوی چک این اتهام را رد کرده و حتی اشاره کرده است که احتمال شکایت این اتاق بازرگانی از وزارت خارجه چک هست.
در همین حال در رسانههای اجتماعی به زبان چکی، به نکاتی دیگر از گزارش رسانهها در این باره اشاره شده است، از جمله نزدیکی برخی از مقامات سابق چک که در اعطای این ویزاها دست داشتند به سیاستهای حکومت ولادیمیر پوتین.
در گزارشی دیگر همچنین اشاره شده است که از ۴۰۰ دریافتکننده ایرانی ویزای شنگن، «اغلب» آنها با این ویزا به آلمان سفر کردهاند.
یک تبعه ایران به نام امیر توکلی به دنیک ان گفته است که در اعطای ویزا به «بازرگانان ایرانی» از طریق اتاق بازرگانی مذکور کمک کرده است.
همگام با افزایش تنش در منطقه و بروز مشکل در تعامل جمهوری اسلامی با جهان خارج، گرفتن ویزای سفر به کشورهای اروپایی و انگلیسیزبان همواره برای ایرانیها با دشواری همراه بوده است.
همین دشواری کار باعث شده است که پای فساد اداری و رسوایی در این زمینه نیز به اخبار رسانهها باز شود.
از جمله در بهمنماه سال ۹۷ شبکه خبری ایبیسی خبر داد که دولت استرالیا دفتر صدور ویزای خود در تهران را با هدف انجام تحقیقاتی درباره فساد اداری در این دفتر تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده است.