در مناقشه میان ایران و آمریکا، زمان به ضرر جمهوری اسلامی در حال سپری است. برخی مسئولان بلندپایه رژیم به این نتیجه رسیدهاند که سرشاخ شدن با دونالد ترامپ اشتباه است و باید با او کنار آمد.
به گزارش «شبکه رسانهای بیان» رژیم ایران همواره میکوشد ضعفهای خود را از دید مردم پنهان کند؛ اما گاهی از دستشان در میرود و برخی مسائل مهم، آشکار میشوند. چهارشنبه 30 مرداد رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت حرفی را به زبان آورد که نشاندهنده مسائل عمدهای در پس پرده است.
علی خامنهای در این دیدار در بخشی از صحبتهایش به هراس مسئولان رژیم در برابر آمریکا اذعان کرد و گفت «مسئولان دولتی باید صبر و تحمل خود را افزایش دهند و برای کوچکترین موضوع یا مشکلی، بیتابی نکنند. برخی اوقات سخنانی را میشنوم که نشانه بیمناک[!] بودن از دشمن است، در حالی که از دشمن واقعاً نباید ترسید[!] زیرا این دشمن از ابتدای انقلاب اسلامی وجود داشته و هر کاری هم که توانسته کرده اما به موفقیت نرسیده است.»
این صحبتهای خامنهای نشان میدهد برخی مسئولان جمهوری در مناقشه و مواجهه با ایالاتمتحده آمریکا جا زدهاند. رهبر رژیم نیز دیدار با هیئت دولت را موقعیت مناسبی دیده و تلاش کرده با اظهارات خود به آنهایی که از مواجهه با دشمن دچار «ترس» شدهاند، دلداری بدهد.
آمریکا از اردیبهشت 1397 کارزاری را آغاز کرده که بر اساس آن رژیم ایران را به دلیل فعالیتهای تروریستی، هستهای و موشکی تحت «شدیدترین تحریمها» قرار داده است. برآوردهای خبرنگار «شبکه رسانهای بیان» در زمینه تجارت خارجی و صادرات نفت نشان میدهد تحریمها در یک سال گذشته بیش از 40 میلیارد دلار به ایران خسارت زده است.
علاوه بر تحریمها، جمهوری اسلامی به دلیل ایجاد تنش در خلیجفارس با خطر جنگ نظامی نیز روبرو است. کارشناسان حوزه امنیت میگویند کوچکترین خطا در خلیجفارس میتواند به آغاز جنگی تمامعیار منجر شود که در پی آن تمام زیرساختهای ایران نابود خواهد شد.
جَو سیاسی ایران نشان میدهد برخی مسئولان ارشد و بسیاری از مسئولان میانی رژیم از چنین سرنوشتی بیمناکاند و ترجیح میدهند راه دیگری را در سیاستهای خود در پیش بگیرند. حسین علایی، مؤسس و نخستین فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران دهم تیرماه امسال گفته بود «زمانی که ترامپ گفت از برجام خارج میشوم، [باید] مذاکره میکردیم با هدف جلوگیری از خروج آمریکا از برجام یا زمانی که ترامپ گفت بدون قید و شرط مذاکره میکنم، باید میگفتیم مذاکره میکنیم اما با دستور مذاکرات خودمان.»
اظهارات این فرمانده سابق سپاه پاسداران با واکنش منفی تندروهای رژیم روبرو شد؛ اما این صحبتها نشاندهنده ترس از گرفتار شدن به سرنوشت حکومتهای صدام حسین و معمر قذافی و تمایل برخی مسئولان جمهوری اسلامی به عادیسازی روابط با آمریکا است. البته ترس جمهوری اسلامی از آمریکا کاملاً طبیعی است؛ کشوری که از قدرتمندترین ارتش جهان برخوردار است، 25 درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارد و میتواند دیگر ابرقدرتها را به تبعیت از خواستههای خود مجبور کند، باید هم برای ملاها و نظامیان وابسته به آنها ترسناک باشد.
حتی خود خامنهای هم همواره ترس عمیقی از آمریکا داشته است. او در هر سخنرانی خود به طور میانگین 30 بار واژه «دشمن» را به زبان میآورد. خامنهای در یکی از سخنرانیهای خود تائید کرده بود که منظور او از دشمن، آمریکا است. سخنرانیهای خامنهای نشان میدهد او در ناخودآگاه خود هراس عجیبی از آمریکا دارد.
رهبر رژیم ایران 19 بهمن پارسال در سخنرانی برای فرماندهان و جمعی از کارکنان نیروی هوایی ارتش گفته بود «منطق اسلام این است که از دشمن نهراسید بلکه از انحراف از صراط مستقیم بترسید و اگر درست عمل کنید به یاری پروردگار حتماً پیروز خواهید شد.»
صحبتهای خامنهای مبنی بر اینکه «برخی اوقات سخنانی را میشنوم که نشانه بیمناک بودن از دشمن است» نیز بیشتر نشاندهنده هراس خود او از آمریکا است؛ هرچند همانطور که گفته شد، برخی مسئولان ارشد رژیم هم از اصطکاک بیشازحد با آمریکا دلهره دارند.