Sunday, Sep 1, 2019

صفحه نخست » صدور فرزندان به جای صدور انقلاب! سفیران گویای نظام در کنار صاحبان نمازهای باکیفیت

genes_090119.jpgاظهارات یکی از شش فرزند مرتضی سقائیان نژاد شهردار قم در تکذیب ادعاهای پدرش درباره علاقه او به بازگشت به کشور و التزامش به نظام جنجال‌هایی را به همراه داشته است. سقائیان نژاد فرزتدانش را سفیران گویای نظام خوانده است اما فرزندش می‌گوید کاری به نظام ندارد. بازخوانی برخی نمونه‌های مشابه در چهل سال اخیر جالب توجه است.
رویداد۲۴ - «کمک کننده دور زدن تحریم‌ها»، «ژن خوب»، «صاحبان نمازهای با کیفیت»، «نخبه‌های حاذق»، «مغزهای اقتصادی کسب و کار»، «صاحبان اختیار» و ...! اینها برخی صفاتی است که مسئولان جمهوری اسلامی برای فرزندانشان که در خارج کشور زندگی می‌کنند، به کار رفته است. در روزهای گذشته توصیف «سفیران گویای نظام» نیز توسط مرتضی سقائیان نژاد شهردار قم به تعاریف پیشین اضافه شد.
سید مرتضی سقاییان نژاد شهردار قم است که در عصر ظهور سلاطینی که در کار واردات هستند، نام او با صادرات مشهور شده است؛ از این جهت می‌توان به او لقب «سلطان صادرات فرزند» را اعطا کرد! خود او تایید کرده که شش فرزندش در حال حاضر خارج از ایران زندگی می‌کنند. سقائیان نژاد فرزندان خود را «ولایی» و «سفیران گویای نظام» در خارج از کشور خوانده و گفته اگر برخی فرزندان من برای تحصیل علم و دانش به خارج رفته‌اند همگی به عنوان سفیران گویا برای نظام بوده‌اند؛ یکی از فرزندانم بعد از تحصیلات عالی [در خارج کشور]، تحصیلات خود را در قم دنبال می‌کند و خانواده من هیچ علاقه‌ای به زندگی در خارج از کشور نداشته و در خدمت نظام هستند.
واکنش‌ها به اظهارات مرتضی سقاییان نژاد در شبکه‌های اجتماعی جالب توجه است، اما بهترین واکنش به حامد پسر مرتضی سقاییان نژاد تعلق دارد. او گفته قصد بازگشت به کشور را ندارد و نظرش با نظر پدر فرق می‌کند و «سفیر گویای نظام» هم نیست بنابراین صحبت‌های پدرش «مصرف داخلی» دارد.
فارغ از اظهارات حامد سقائیان نژاد، تصاویر او در اینستاگرام هم نشان می‌داد ظاهرا با سیاست‌های جمهوری اسلامی در انتخاب سفرای خود همخوانی ندارد.
0001.jpg
به گزارش رویداد۲۴ این اولین بار نیست که مسئولان درباره سبک زندگی فرزندانشان اظهاراتی را مطرح می‌کنند که تنها «مصرف داخلی» دارد. از جمله انتشار تصویر نعیما طاهری فرزند نعیمه اشراقی نوه امام (ره) در دانشگاهی در کانادا و دستکاری این عکس توسط مادرش در سال‌های گذشته جنجال‌هایی را به همراه داشته است.
این جنجال تا جایی پیش رفت که نعیمه اشرقی در یادداشتی پوشش دخترش را در کانادا توجیه کرد نوشت: «پدر بزرگ من هر کاری کرده، به من چه؟ میگن چرا از این امکاناتی که مردم عادی ندارن استفاده می‌کنی؟ میخوام بدونم شما بودید استفاده نمی‌کردید؟ برای چی نباید دخترم رو بفرستم کانادا؟ مگه هزاران آدم نمی‌رن کانادا؟ اونجا شرایط و فضای داره که دختر من می‌تونه ایمان و اعتقاداتش را محکم‌تر کنه. کیفیت نمازی که در کانادا می‌خونه به مراتب بیشتر از ایران. تا به حال چندین جلد مفاتیح براش پست کردم. عمرا اگه اینجا اینقدر دعا می‌خوند.»
یکی از لطف‌هایی که مرتضی سقائیان نژاد و نعمیه اشراقی به فضای سیاسی ایران کردند، ایجاد کلیدواژه‌های مخصوص برای آقازادگی بود تا به این ترتیب عباراتی همچون «سفیران گویای نظام» و «نماز با کیفیت» نیز در کنار «ژن خوب» فرزند محمد رضا عارف در دسترس قرار بگیرد!
0002.jpg0003.jpg
از دیگر آقازاده‌های سرشناس مقامات جمهوری اسلامی، ساشا سبحانی فرزند احمد سبحانی سفیر سابق ایران در ونزوئلاست که شاید با فاصله یکی از عجیب‌ترین پدیده‌های آقازادگی در جمهوری اسلامی باشد.
بسیاری از عکس‌های ساشا سبحانی که در شبکه‌های اجتماعی او منتشر می‌شود، قابل بازنشر در رسانه نیست. اتومبیل‌های گرانقیمت، جت اختصاصی و اداره سایت شرط‌بندی بخش قابل پخش زندگی فرزند سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران است.
احمد سبحانی اگر چه از «زرنگی» فرزندش در کسب و کار تعریف کرده، اما همزمان از قطع ارتباط کامل با فرزندش خبر داده و گفته مسئولیت رفتار و کردار فرزندش را نمی‌پذیرد و هیچ ارتباط مالی یا ارتباط دیگری با پسرش ندارد.
احمد سبحانی پدر ساشا در گفت‌وگو با یک رسانه گفته بود نه لاکچری است، نه زندگی لاکچری را دوست دارد و برای آن هزینه می‌کند. او درباره ساعت ۱۰۰ میلیونی پسرش گفته در مخیله من ساعت ۱۰۰ و خرده‌ای میلیون تومانی نمی‌گنجد. من نه چنین پول‌هایی داشته‌ام، نه داده‌ام و نه دارم. ساشا فرزند من است، ولی از نظر روش و منش با من متفاوت است و ارتباطی هم با هم نداریم.
0004.jpgسبک زندگی سلوی کی نژاد فرزند محمد علی کی نژاد کی از اعضای شورای انقلاب فرهنگی، یکی دیگر از سفیران گویای نظام نیز با آرای منتسب به این شورا و نظام تفاوت فاحشی دارد. با این وجود محمد علی کی نژاد به حواشی ایجاد شده درباره تصویر کریسمسی دخترش واکنش نشان داد و در بیانیه‌ای بلند بالا «شایعه پراکنی بدخواهان» را زیر سوال برده و گفت: در مورد دختر اینجانب سلوى، باید اذعان کنم که با وجود شایعه‌پراکنی بدخواهان، به عنوان پدر به لحاظ کسب مدارج علمی و موفقیت‌های بسیار به فرزند حاذق خود افتخار می‌کنم و از ایشان به واسطه سختی‌هایی که از قِبَل اسم و رسم بنده متحمل شده‌اند قدردانی می‌کنم.
کی نژاد تصویر دختر و دامادش را فتوشاپ خوانده و گفته انتشار تصویر جعلی دخترش کار بدخواهان نظام است. البته هنوز جملات فتوشاپی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تمام نشده بود که تصاویر جدیدی از سلوی دخترش منتشر شد؛ تصاویری که نشان می‌داد دختر کی نژاد تمایلی به پنهان کردن آن ندارد.
0005.jpgبه گزارش رویداد۲۴ فهرست فرزندان مسئولان جمهوری اسلامی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند و سبک زندگی آنها با آنچه والدینشان در صدد جاری کردن آن در جامعه ایرانند، از آنچه تا کنون رسانه‌ای شده بسیار طویل تر است. چندی پیش بریان هوک رییس گروه موسوم به گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا از بررسی احتمال لغو ویزای فرزندان مسئولان ایران در آمریکا خبر داده بود.
یکی از جنجالی‌ترین اظهار نظرها درباره فرزندان خارج نشین مسئولان، اظهارات محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه است که گفته بود «وجود فرزندان دوتابعیتی می‌تواند در ایام تحریم کمک‌دهنده باشد!»

البته اظهارات نوبخت بیش از آنکه به کار دور زدن تحریم‌ها بیاید، به کار برادر زاده‌هاش احسان و نیلوفر یعنی فرزندان علی نوبخت نماینده مجلس می‌آمد که هر دو در آمریکا زندگی می‌کنند!
عجیب‌تر آنکه نوبخت همان زمان مدعی شده بود که چون اسم فرزندان مسئولان به میان آمده، «بخشی از ابزاری که در دوران تحریم به ایران کمک می‌کردند، سوزانده شد!» گویا سیستم‌های امنیتی آمریکا فقط منتظر بودند ببینید اسم چه کسانی در رسانه‌های ایران منتشر می‌شود که آنها تحقیق کنند و کسی در نهادهای اطلاعاتی آمریکا تا به حال ذهنش خطور نکرده بود که احسان نوبخت می‌تواند برادر زاده معاون رئیس جمهور باشد!
به گزارش رویداد۲۴ پیش از این رسانه فرانس ۲۴ در گزارشی به زندگی لاکچری فرندان مقامات نظام در خارج کشور اشاره کرده بود. این رسانه نوشته بود برخی مدیران ایرانی در نظامی که با شعار پابرهنگان روی کار آمده بعد از چهار دهه تغییر شکل پیدا کرده‌اند. سلفی با ببر، فراری و کیف ۳۸۰۰ دلاری فرزندان سیاستمداران برجسته ایران در کشوری که ۷۰ درصد ارزش پولش را اخیرا از دست داده و قیمت‌ها سر به فلک گذاشته، خشم عمومی را در پی داشته است.
افکار عمومی این سوال را دارند که چگونه ممکن است مادری با آرمان‌های انقلابی از دیوار یک سفارت بالا برود و سال‌ها بعد فرزندش در همان کشور مشغول زندگی باشد و مادر در توجیه آن بگوید فرزندش اختیار دارد هر جا برود!
چگونه ممکن است خانواده برادر رئیس جمهور در همان کشوری زندگی کند که حاکمیت مرگ بر آن می‌فرستد؟ چگونه ممکن است داماد رئیس مجلس یک کشور که اتفاقا مواضع شدید ضد آمریکایی دارد، در آمریکا زندگی کند و در توجیه آن اینگونه بشنویم که «دامادم در یک خانواده شهیدپرور در آمریکا به دنیا آمده است!!»
چگونه ممکن است نوه فردی که تاثیر عمده رد صلاحیت‌های انتخاباتی دارد و در سخنان روزانه‌اش شعار مرگ بر آمریکا فراموش نمی‌شود، در آمریکا مشغول تحصیل باشند و مردم ایران در اوج مشکلات تحریم، تنها نظاره گر چراغ‌های زیبای محل زندگی او باشند که اتفاقا مشرف به دانشگاهش در نیویورک است؟
روز گذشته فرزند سید محمد خاتمی نیز برای ثبت نام دانشگاه همسرش به خارج کشور سفر کرد. برخی رسانه‌ها خبر از مهاجرت او دادند. فارغ از اینکه سفر مهاجرتی بوده یا غیر مهاجرتی، افکار عمومی این سوال را پرسیدند چند درصد مردم ایران توان چنین کاری دارند و شغل فرزند رئیس جمهور پیشین ایران چیست و چه درآمدی دارد که در این مشکلات اقتصادی به راحتی می‌تواند به خارج کشور برود و هر زمان تمایل داشت به ایران بازگردد؟
در روزهای ابتدایی انقلاب برای ترویج آرمان‌های انقلاب نهادهای مختلفی همچون سازمان تبلیغات اسلامی تاسیس شد؛ چند سال بعد باشگاه فارابی نیز به بنیاد فارابی تغییر نام داد تا در حوزه فرهنگ بتواند به صدور آرمان‌های انقلاب کمک کند. چهار دهه پس از تاسیس انقلاب، آنچه بیشتر از آرمان‌های انقلاب به خارج کشور صادر می‌شود، فرزندان مسئولان جمهوری اسلامی هستند. شاید بهتر این باشد که مدیران نظام بار دیگر به ایده‌های انقلاب ایران در سال ۵۷ بازگردند و از خود این سوال را بپرسند که چقدر با آن ایده‌ها فاصله دارند!



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy