Monday, Sep 2, 2019

صفحه نخست » روحانی: چرا فعلاً با آمریکا مذاکره دوجانبه نمی‌کنیم

Rouhani.jpgیورونیوز - حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران می‌گوید که برغم پیشنهاد‌های مطرح شده برای مذاکره رو در رو با آمریکا پاسخ کشورش همواره منفی است و در حال حاضر تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.

آقای روحانی که روز دوشنبه برای شرکت در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس حضور یافته بود با اعلام این مطلب یادآور شد که ایران «تصمیمی برای مذاکره دوجانبه با آمریکا نداشته و ندارد» و مسیر استراتژی کشورش در این خصوص بر پایه «مقاومت داخلی و دیپلماسی فعال استوار» است.

حسن روحانی در عین حال با تاکید بر اینکه ایران هیچگاه «درهای دیپلماسی را نبسته و نخواهد بست»، تاکید کرد: «سیاست این دولت از آغاز دولت یازدهم و ادامه آن در دولت دوازدهم تعامل سازنده با جهان بوده و این را ادامه خواهیم داد. ما معتقد نیستیم که از این دو ابزار یکی را باید استفاده کنیم، یا دیپلماسی یا مقاومت، معتقد نیستیم که مقاومت ملی با دیپلماسی فعال در تضاد است ما این دو را مکمل همدیگر می‌دانیم.»

رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گفتگوهای پیشین ایران با نمایندگان دولت قبلی آمریکا در چارچوب مذاکراتی که به برجام منتهی شد باردیگر تصریح کرد که آمریکا «اگر تمام تحریم خود را بردارد باز هم امکان پذیر است در جلسه ۱+۵ مثل قدیم حضور پیدا کند.»

آقای روحانی همچنین تحلیل‌های صورت گرفته از سخنان اخیر خود در باره امکان گفتگو با هر طرفی به شرط تامین شدن منافع ملی را که همتای فرانسوی‌اش نیز پیش از طرح احتمال ملاقات میان روسای جمهوری ایران و آمریکا در بیاریتز به آن اشاره کرده بود، نوعی سوء برداشت تلقی کرد و گفت: «چون این حرف را در سخنرانی‌ها نمی‌توانیم کاملا باز کنیم، برخی فکر می‌کنند مقصود از مذاکره، گفت و گوی ۲ جانبه است؛ خارجی‌ها معمولا برداشت‌های خود را دارند اما اصول سیاست‌های ما را رهبری مشخص می‌کند؛ همه ما مسیر واحدی را طی می‌کنیم و در مسائل ملی اختلافی وجود ندارد.»

مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

رئیس دستگاه اجرایی ایران در ادامه با بی سابقه توصیف کردن تحریم هایی که پس از اردیبهشت ۹۸ با هدف به زانو درآوردن اقتصاد ایران از سوی آمریکا اعمال شد بار دیگر بر موفقیت آمیز بودن مقاوت داخلی در برابر این فشارها اشاره کرد و مراجعه به شاخص‌های اقتصادی را بهترین راه برای موثر بودن مقاومت ملت ایران در برابر تحریم‌های یاد شده دانست. رئیس جمهوری ایران در این خصوص همچنین با تاکید بر اینکه تحریم‌های همه جانبه نفتی، بانکی، تجاری، کشتی رانی، بیمه و غیره تنها برای مقاومتی شش ماهه طراحی شده بود و هیچ کشور معمولی نمی‌توانست بیش از شش ماه در برابر آنها تاب بیاورد، یادآور شد: «امروز نگاه دنیا نسبت به ایران بعد از ۱۶ ماه مقاومت حتی نگاه آمریکا نسبت به ملت ایران عوض شده است. آنها هم به این نتیجه رسیده‌اند که با فشار حداکثری نمی‌توانند ملت ایران را به زانو درآورند. این همه پیغام با واسطه با سراسر جهان که امروز مشاهده می‌کنیم به خاطر همین یاسی است که بر نقشه دشمن و افکار دشمن مستولی شده است.»

سخنان رئیس جمهوری ایران در باره عدم گفتگوی دوجانبه با آمریکا پیش از برداشته شدن کلیه تحریم‌ها در حالی باردیگر تکرار می‌شود که دونالد ترامپ بارها در مناسبت‌های مختلف که آخرین آن نشست گروه هفت در فرانسه بود برای مذاکره مستقیم با طرف‌های ایرانی اعلام آمادگی کرده است.

مقامات کاخ سفید همواره گفته‌اند که توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران را بدترین توافق می‌دانند و حاضر نیستند بار دیگر بار دیگر به آن بازگردند ضمن آنکه هیچ برنامه‌ای نیز برای تغییر رژیم ایران ندارند.

تهران هشتم ماه مه سال جاری، در سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از برجام با تعیین ضرب الاجل برای اروپا و درخواست از کشورهای باقی مانده در توافق هسته‌ای برای عمل کردن به وعده‌های داده شده ذیل این توافق، روند کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد و تاکنون دو مرحله نیز در این مسیر پیش رفته است.

مرحله سوم کاهش تعهدات برجامی ایران که هنوز جزئیات آن مشخص نشده قرار است از روز جمعه آینده به اجرا درآید. این درحالیست که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در ادامه تلاش‌ها و رایزنی‌های گذشته خود با حسن روحانی جهت جلوگیری از پیشرفت بیشتر ایران در نقض تعهدات برجامی و در نهایت نجات این توافقنامه روز دوشنبه با عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرده است.

آقای ماکرون که هنوز جزئیات دقیق طرح پیشنهادی‌اش به رئیس جمهوری ایران برای خارج کردن برجام از بحران توسط الیزه منتشر نشده اینک برای منصرف کردن تهران از برداشتن سومین گام کاهش تعهدات برجامی و البته راضی کردن رئیس جمهوری آمریکا برای تعامل بیشتر در این خصوص تنها سه روز دیگر فرصت در اختیار دارد. گفته می‌شود که هیئتی که آقای عراقچی را در سفر به پاریس همراهی می‌کند متشکل از نمایندگان بلند پایه دو بخش بانکی و نفتی ایران است و بر این اساس می‌توان پیش بینی کرد که اساس گفتگوهای جاری در پاریس بر پایه عملیاتی کردن سازو کار مالی و تحرک بخشیدن به معاملات نفتی ایران پایه ریزی شده باشد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy