رادیو فردا - گروه حشد الشعبی، مهمترین گروه متحد جمهوری اسلامی در عراق، اعلام کرد که واحد «نیروی هوایی» تشکیل میدهد.
بر اساس بخشنامهای که آن را ابومهدی المهندس، معاون این گروه شبهنظامی، صادر کرده، تشکیل نیروی هوایی در راستای دستورالعملهای پنج سال پیش، «وظایف محوله» و «شرایط مربوط به منافع ملی» صورت گرفته است.
The head of the PMU, Abu Mahdi al-Muhandis, announces the establishment of "air corps" of the PMU, in response to recent airstrikes against its bases in Iraq. One can guess which kind of aircraft would be in such corps... pic.twitter.com/y7oelpsuMI
-- Ilan Zalayat (@ilanzalayat) 5. September 2019
معاون حشد الشعبی همچنین «صلاح مهدی حنتوش» را به عنوان سرپرست واحد «نیروی هوایی» منصوب کرده است.
بخشنامه جدید حشد الشعبی درباره تشکیل نیروی هوایی در حالی منتشر شده است که در دو ماه اخیر چندین حمله هوایی مشکوک علیه پایگاههای این گروه صورت گرفت و برخی از آنها به اسرائیل نسبت داده شد.
از اواخر تیرماه امسال چند حمله هوایی مشکوک به پایگاههای نیروهای حشد الشعبی موجب وارد شدن خسارات گسترده به این نیرو شده است. این حملات به طور عمده به اسرائیل نسبت داده میشوند.
مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
حمله هوایی علیه انبار راکت حشد الشعبی در آمرلی، واقع در استان صلاحالدین، که ۲۸ تیر روی داد نخستین حمله از این نوع بود. به گزارش آسوشیتدپرس، کمیته تحقیق ارتش عراق بعدا اعلام کرد که در این انفجار «دو فرمانده ایرانی کشته شدند».
پس از حمله آمرلی، به ترتیب انبار تسلیحاتی حشد الشعبی در پادگان «ابو منتظر محمداوی» (کمپ پیشین اشرف) در روز ۸ مرداد، انبار راکتهای پادگان «الصقر» در جنوب بغداد در شامگاه ۲۱ مرداد، و سرانجام پادگان نیروی هوایی «البلد» در استان صلاحالدین در ۶۵ کیلومتری شمال بغداد، شامگاه سهشنبه ۲۹ مرداد منفجر شدند.
۳۰ مرداد امسال ابومهدی المهندس، جانشین رئیس گروه حشد الشعبی در بیانیهای با مسئول دانستن آمریکا در حملات هوایی به پایگاههای این گروه، گفت از امروز به بعد، هر اتفاقی که برای نظامیان آمریکایی رخ دهد، مقصر آن واشینگتن خواهد بود.
با این حال، یک روز بعد، فالح الفیاض، رئیس «حشد الشعبی»، اظهارات معاونش درباره نقش داشتن آمریکا در انفجارهای اخیر در زاغههای مهمات این گروه را رد کرد.
فالح الفیاض با اشاره به تحقیقاتی که به دستور نخست وزیر عراق در این باره آغاز شده است گفت این تحقیقات هنوز به نتیجه نهایی نرسیده و در این مرحله تنها میتوان گفت که حملات اخیر «عواملی خارجی داشته است».
در هفتههای اخیر گمانهزنیها درباره نقش اسرائيل در این حملات افزایش یافته است. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که ۲۸ مرداد در مورد انفجارهای صورت گرفته در پایگاههای نیروهای متحد ایران در عراق گفته بود از نظر اسرائیل «ایران در هیچ جا مصونیت ندارد»، شامگاه پنجشنبه ۳۱ مرداد صریحا گفت «ما علیه ایران در همه منطقه اقدام میکنیم؛ نه فقط عراق».
در همین حال، جاناتان هافمن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز دوشنبه چهارم شهریور در بیانیهای هرگونه دخالت ایالات متحده را در حملات اخیر به انبارهای مهمات شبه نظامیان شیعه عراق رد کرد.
از سوی دیگر، به دنبال حملات اخیر در عراق، ائتلاف فتح، یکی از قدرتمندترین نیروهای سیاسی در پارلمان عراق، روز دوشنبه در بیانیهای خواستار خروج تمام نیروهای آمریکایی از این کشور شد.
ائتلاف فتح که جبههای متشکل از بازوی سیاسی حشدالشعبی و چند گروه سیاسی شیعه عراقی است، اعلام کرد که آمریکا را مسئول حملاتی میداند که به اسرائیل نسبت داده می شود. این ائتلاف میگوید، این حملات «اعلام جنگ به عراق و مردم این کشور تلقی میشود».
ایران تاکنون واکنشی به حملات هوایی علیه مهمترین گروه متحدش در عراق نشان نداده است.