Tuesday, Sep 10, 2019

صفحه نخست » حاشیه جدید علیرضا پناهیان؛ طلبه‌ای مرموز که دنبال شفافیت است

091019A_top.jpgبهنام قلی‌پور - ایران وایر

حرف‌های «علیرضا پناهیان»، یکی از روحانیون نزدیک به آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، رهبر ایران در انتقاد از رد دو فوریت «لایحه شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی» جنجال برانگیز شده است.


در این لایحه که برخی نمایندگان مجلس با آن مخالفت کرده‌اند، آمده است در تمام مواردی که به موجب این قانون، رأی‌گیری انجام می‌شود و مصادیق آن در ماده ۱۲۱ آن مشخص شده است، اسامی نمایندگان موافق، مخالفت و ممتنع جهت اطلاع مردم منتشر خواهد ‌شد. بدین منظور، علاوه بر درج اسامی در مشروح مذاکرات، هیأت رییسه مجلس موظف است نسبت به ایجاد سامانه الکترونیکی به طوری که قابلیت دست‌رسی به آن برای آحاد ملت فراهم باشد، اقدام کند.

پناهیان چند شب پیش در یک سخن‌رانی گفته بود: «هرچه قدر نماینده انتخاب می‌کنیم، کسانی هستند که به شفافیت آرا رای نمی‌دهند و در استدلال بسیار جاهلانه و ابلهانه می‌گویند تفتیش عقاید می‌شود.»

او نمایندگان مجلس را به باد انتقاد گرفته و افزوده است: «مگر برای رای دادن به عقاید آن‌جا رفته‌اید؟ غلط می‌کنید بر اساس عقاید رای دادید.آهای مجلس شورای اسلامی! آدم باش.»

این حمله بی‌سابقه با واکنش گروهی از نمایندگان مجلس هم مواجه شده است؛ به طوری که «حشمت‌الله فلاحت‌پیشه»، عضو «کمیسیون امنیت ملی» مجلس از پناهیان خواسته است درباره «پاکت‌های میلیونی» شفاف‌سازی کند.

8888778888.jpgاین جنجال‌ها اما مانع از ادامه حملات و اظهار‌نظر‌های تند و تیز پناهیان نشده‌اند. اما از حدود دو سال پیش برخی انتقاد‌ها از سوی گروهی از نیرو‌های «ارزشی» به او وارد شده که مربوط به خانه، ماشین و وضعیت اقتصادی او است.

منتقدان موسوم به ارزشی، از پناهیان می‌پرسند چرا ماشین لوکس سوار می‌شود، در «شهرک غرب» خانه دارد و آیا رشد اقتصادی داشته و اگر داشته، از چه راهی بوده است؟

پاکت‌های میلیونی اصطلاحی در جامعه روحانیون و مداحان است که اشاره دارد به پولی که آن‌ها بابت سخن‌رانی‌ها یا مداحی‌های خود از هیات‌ها یا صاحبان مجالس مذهبی می‌گیرند.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

این پدیده در دو دهه گذشته در جامعه مذهبی ایران رونقی اساسی گرفته است به طوری که از آن به عنوان «اقتصاد مداحی» یا «اقتصاد هیات» هم نام برده می‌شود.

علیرضا پناهیان، روحانی ساکن یکی از محلات جنوب تهران، از جمله روحانیونی است که طی کمتر از ۲۰ سال، پله‌های ترقی اقتصادی و اجتماعی را طی کرده و توانسته است خود را به منبع اصلی قدرت در جمهوری اسلامی نزدیک کند.

در پرونده سخن‌رانی‌های او، مجموعه زیادی از حملات به «محمد خاتمی»، «محمود احمدی‌نژاد»، «حسن روحانی» و بسیاری دیگر از اصلاح‌طلبان را می‌تواند دید. این حملات هر یکی در این سال‌ها و به فراخور زمان خود، جنجال‌هایی هم به پا کرده‌اند.

پناهیان هم در واکنش به این پرسش‌ها، از سال‌ها پیش در سخن‌رانی‌های خود نظریه پول‌دار شدن «بچه‌های حزب‌الله» را مطرح و آن‌ها را تشویق به کار اقتصادی و کسب درآمد می‌کند.

این روحانی حتی کار را به جایی کشانده که به نیرو‌های ارزشی یا همان «حزب‌اللهی» توصیه کرده است دختر به کارمند ندهند! تمام این حرف‌های او البته بی‌حاشیه و بی‌انتقاد هم نبوده‌اند.

پناهیان در شرایطی این حرف‌ها را زده است که خود در مظان ثروت‌اندوزی قرار دارد و دامادش «محمدحسین میرلوحی»، نوه آیت‌الله «محمدرضا مهدوی کنی» است که در حال حاضر مدیریت یکی از مدارس وابسته به «دانشگاه امام صادق» را در سن ۲۷ سالگی در اختیار دارد.

فارغ از برخی ارتباط‌های خانوادگی پناهیان با اصحاب قدرت و نزدیکی او به بیت آیت‌الله خامنه‌ای و فرماندهان سپاه، این روحانی میان‌سال در سال‌های اخیر در مناصبی بوده است که از جزییات آن‌ها اطلاعات چندانی در دست نیست.او در حال حاضر مدیر موسسه «دارالحکمه» در شهرک غرب است؛ مدرسه‌ای دینی که همه‌ساله اقدام به جذب طلبه می‌کند.

این مدرسه در یکی از نقاط گران قیمت شهرک غرب در تهران راه‌اندازی شده است و مشخص نیست پول زمین، ساخت و اداره آن از سوی چه فرد یا ارگانی تامین شده و می‌شود؛ موضوعی که پناهیان تاکنون درباره آن اظهار‌نظر روشنی نداشته است.

«عصر بیان معنوی» از دیگر موسسه‌هایی است که در این سال‌ها با هدف ترویج گفته‌های پناهیان راه‌اندازی شده است. ضبط، جمع‌آوری و آرشیو مباحث علیرضا پناهیان به صورت صوتی و تصویری و تنظیم حرف‌های او در قالب‌های مکتوب برای انتشار به صورت کتاب یا در فضای مجازی، از مهم‌ترین فعالیت‌های این موسسه است که مشخص نیست بودجه آن چه طور تامین می‌شود.

پناهیان علاوه بر این، در هیات رییسه هفت موسسه فرهنگی و هنری عضو است که برخی از آن‌ها رابطه کاری تنگاتنگی با سپاه پاسداران و سازمان بسیج دارند.

موسسه فرهنگی ‌هنری «اندیشه شهید آوینی» که گفته می‌شود وابسته به سپاه پاسداران است، یکی از موسسه‌هایی است که علیرضا پناهیان در هیات مدیره آن عضویت دارد. نام این موسسه در ماه‌های اخیر به عنوان حامی ساخت سریال جنجال برانگیز «گاندو» بر سر زبان‌ها افتاده است. این موسسه از قرار معلوم فعالیت‌‌های فرهنگی و هنری دارد اما از جزییات و نحوه تامین بودجه آن اطلاعاتی در دست نیست.

«مهرنگار ماندگار» نام موسسه دیگری است که علیرضا پناهیان به تازگی به عضویت هیات مدیره آن درآمده است. این موسسه هدف خود را فعالیت در امور خیریه اعلام کرده است.

موسسه آموزشی «طلوع فرهیختگان سراج» که به «سراج» در شبکه‌های اجتماعی مشهور است و گفته می‌شود زیر نظر مستقیم سپاه پاسداران، فعالیت‌های گسترده آموزشی، فرهنگی و هنری را در ایران پی‌گیری می‌کند، از دیگر موسسه‌هایی است که پناهیان در آن عضویت دارد.

از موسسه فرهنگی «رهپویان امام رضا» هم باید در این گزارش نامی برد که پناهیان در ردیف شرکای آن قرار دارد؛ موسسه‌ای که زمینه فعالیت خود را «غیرتجاری» اعلام کرده است.

موسسه فرهنگی هنری «دفتر هنر و ادبیات دانشجویی» را نیز باید به فهرست مناصب پناهیان اضافه کرد. بررسی اسناد و مدارک نشان می‌دهد که پناهیان یکی از سهام‌داران این موسسه است.

نام پناهیان در بنیاد «آینده‌‌ساز محمدی» که فعالیت خود را «خدمت آموزشی» به محرومان اعلام کرده است نیز دیده می‌شود. او یکی از سهام‌داران این بنیاد معرفی شده است.

موسسه فرهنگی و دانشگاهی «هنر» از دیگر جاهایی است که نام پناهیان به عنوان سهام‌دار در آن آمده است.

بررسی فعالیت تمام این موسسه‌ها و بنیاد‌ها نشان می‌دهد که عمده فعالیت آن‌ها آموزشی، فرهنگی و اجتماعی است اما گزارش دقیقی از نوع و چگونگی فعالیت آن‌ها در دست نیست. حتی خود پناهیان هم در زندگی‌نامه کوتاهش چندان اشاره‌ای به حضور یا عضویت در این موسسه‌ها نکرده است.

علیرضا پناهیان یکی از معدود روحانیون محافظه‌کاری است که با خشم و غیظ به نمایندگانی تاخته که چندان میانه خوبی با شفافیت ندارند. اما درباره این روحانی، ‌چون بسیاری از نمایندگان مجلس، پرسش‌هایی مطرح است که تاکنون به آن‌ها پاسخ روشنی نداده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy