بهنام قلیپور - ایران وایر
نخستین جلسه دادگاه پرونده «فساد» تعدادی از مدیران سایپا با نام «آیه دریس» مجری شبکه تلویزیونی «من و تو» خبرساز شد.
بر اساس کیفرخواست قرائتشده، این پرونده ۲۶ متهم دارد و اتهام آنان «ثبت سفارشهای صوری و غیرواقعی و انجام معاملات ارزی در سطح کلان» است.
«اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی از طریق تحصیل ۱۶۷ هزار و ۸۳۴ دستگاه خودرو با انحصار و بهرهمندی از رانت» دومین اتهام این مدیران اعلامشده است.
در کیفرخواست این مدیران آمده که آنها متهم به «اخلال در نظام اقتصادی از طریق فعالیت شرکت هرمی به مبلغ ۲۶۳ میلیارد ریال» و «پولشویی به میزان سه هزار و دویست میلیارد تومان با ۲۶۰ حساب بانکی» هستند.
بر اساس کیفرخواست پرونده، «از حسابهای وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی در شرکت شهاب پارس» بیش از ۱۸ میلیارد تومان بهحساب یک زن واریز شده است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
طبق اخبار منتشرشده در کیفرخواست این مدیران نام از یکی از مجریان شبکه تلویزیونی «من و تو» هم مطرح است که سال ۱۳۹۴ از ایران خارجشده است.
در این کیفرخواست جزئیات بیشتری درباره این ادعا بیاننشده، اما محمد فراهانی سردبیر خبرگزاری «میزان» وابسته به قوه قضائیه در توییتر خود نام این مجری را «آیه دریس» اعلام کرده است.
فراهانی نوشته «شخصی که روبروی بزرگترین غارتگر اموال ایران نشسته و مصاحبه میکند نامش آیه دریس است.»
وی خانم دریس را فردی معرفی کرده که در «پرونده شرکت خودروسازی سایپا ۱۸ میلیارد تومان از اموال مردم ایران را به جیب زده و حالا در شبکه من و تو با پول مردم ایران تهیهکننده و مجری است.»
سایت «مشرقنیوز» که گفته میشود یکی از رسانههای وابسته به سازمان اطلاعات سپاه است هم از آیه دریس بهعنوان زنی «همجنسگرا» نام برده که از مدیران شرکت خودروسازی سایپا ۱۸ میلیارد تومان پول گرفته است.
سایت «جامنیوز» وابسته به محافظهکاران هم آیه دریس را یکی از متهمان این پرونده نام برده و نوشته که او «از مجریان و تهیهکنندگان اصلی شبکه من و تو» است.
از جزئیات اتهامات مطرحشده در این کیفرخواست علیه خانم دریس اطلاعات بیشتری تاکنون منتشر نشده و به نظر میرسد در جلسات آتی، ابعاد بیشتری از این اتهامات روشن شود.
سربازان سایبری حزبالله هم امروز با هشتگ آیه دریس، حملات به این مجری و شبکه «من و تو» را آغاز کردهاند.
آنها بر مبنای این کیفرخواست تلاش میکنند تا موج گستردهای علیه شبکه «من و تو» و سایر رسانههای فارسیزبان خارج کشور به راه بیندازند.
خانم دریس تاکنون به این اتهامات پاسخی نداده و دادگاه مدیران سایپا هم هنوز اطلاعات بیشتری از علت و چرایی واریز ۱۸ میلیارد تومان بهحساب این فرد ارائه نکرده است.
آیه دریس نخستین مجری با فعال رسانهای نیست که نامش در پرونده فساد اقتصادی در ایران مطرح میشود.
پبش از او نام «مرجان شیخالاسلامی آلآقا» در پرونده موسوم به «فساد پتروشیمی» مطرح و با جنجالهای بسیاری همراه شده بود.
شیخالاسلامی روزنامهنگار و فعال سیاسی است که در این دادگاه به مشارکت در «اخلال در نظام اقتصادی کشور» به میزان ۳۱۸ میلیارد و ۶۳۷ میلیون و ۲۷۵ هزار و «تحصیل مال نامشروع» به مبلغ هفت میلیون و ۶۵ هزار و ۵۲۹ یورو و ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار متهم شده بود.
نام آیه دریس و مرجان شیخالاسلامی به عنوان دو فعال رسانهای در شرایطی در پروندههای فساد اقتصادی مطرح شده که در سالهای اخیر بسیاری از مجریان شبکههای تلویزیونی در ایران متهم به همکاری با شرکتهای موسوم به «ارزش افزوده» با هدف «کلاهبرداری» از مردم شدهاند.
از علی ضیاء، رضا رشیدپور، احسان علیخانی و گروه دیگری از مجریان تلویزیونی بهعنوان کسانی نام برده میشود که با همکاری با گروهی از شرکتهای تبلیغاتی اقدام به «کلاهبرداری» از مردم به اسم اهدای جایزه میکنند.
فساد در تلویزیون ایران بهاندازهای گسترشیافته که محمد سرافراز، رئیس سابق سازمان صداوسیما در کتاب خاطرات خود بهطور تلویحی اشاره کرده که باندهای فساد اقتصادی و سیاسی پشت پرده عامل برکناریاش بودهاند.
در سالهای اخیر گزارشهای بسیاری از بروز یک پدیده جدید در سازمان صداوسیما به نام «آنتنفروشی» منتشرشده که حکایت از آن دارد مدیران این سازمان بابت دریافت پولهای هنگفت، اقدام به پخش برنامهها یا دعوت از افرادی در برنامههای تلویزیونی میکنند که با هدفهای متعددی تلاش میکنند تا صدا و تصویر آنها از تلویزیون پخش شود.
فساد بر اساس گزارشهای پیدا و پنهان چنان در صداوسیما فراگیر شده که پای برخی از مدیران آنهم در آن دیده میشود.
سپاه سایبری حزبالله در شرایطی به طرح نام آیه دریس در پرونده فساد سایپا واکنشی گسترده نشان داده که در برابر فساد صداوسیما سکوت اختیار کرده است.
بیماری استاد شجریان از آغاز تا ...
محدودیت های روحانی در سفر به نیویورک