Tuesday, Sep 24, 2019

صفحه نخست » سازمان ملی استاندارد مخلوط کردن شن و خاک با گندم را تأیید کرد!

gandom_khak.jpgکیهان لندن - سازمان ملی استاندارد ایران تأیید کرده که ناخالصی‌هایی با گندم مخلوط و بعد آرد شده و در اختیار نانوایی‌ها قرار گرفته است.

چند روز پیش خبری درباره اینکه سالانه ۷۰۰ هزار تن ضایعات شن و خاک با آرد نانوایی‌های کشور مخلوط می‌شود منتشر شد. این خبر به سرعت از سوی وزارت جهاد کشاورزی تکذیب شد اما اکنون سازمان ملی استاندارد آن را تأیید کرده است.

این در حالیست که نه تنها از دو سال پیش چنین خبرهایی در این زمینه منتشر شده است بلکه از امرداد امسال خبرهای متعددی درباره مخلوط کردن فضولات حیوانی با گندم در سیلوهای دولتی استان گلستان منتشر شده است!

ابتدای شهریور امسال نیز مدیر غله گنبد کاووس و تعدادی از کارکنان سلیوی این شهر به اتهام ترکیب نخاله و مدفوع حیوانات با گندم مورد استفاده در این شهر بازداشت شدند. رئیس کل دادگستری استان گلستان با اعلام این خبر گفته بود متخلفان درآمد میلیاردی از طرق مخلوط کردن نخاله و مدفوع حیوانات با گندم کسب کرده‌اند.

سازمان ملی استاندارد ایران با تأیید وجود ضایعات در گندم مصرفی برای آرد نانوایی‌ها، درباره میزان این ناخالصی‌ اظهار بی‌اطلاعی کرده است.

وحید مرندی مقدم معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در نشستی خبری گفته است: «بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در خرید تضمینی گندم در مواردی برای اینکه بتوانند پول بیشتری از خریدار گندم دریافت کنند، گندم را با ناخالصی‌هایی مخلوط کرده‌اند.»

مطالب بیشتر در کیهان لندن

این خبر در حالی چند روز پیش توسط رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران مطرح شد که در دو سال گذشته گزارش‌های متعددی در رسانه‌های داخلی درباره این موضوع منتشر شده بود. محمدرضا مرتضوی رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران از وجود مافیایی بزرگ در زمینه خرید تضمینی گندم در ایران خبر داده و گفته است این مافیا، فساد گسترده‌ای در کشور ایجاد کرده بطوری که «سالانه ۷۰۰ هزار تن ضایعات همچون شن و خاک و ضایعات گندم به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان به عنوان گندم وارد پروسه خرید و فروش و تحویل گندم می‌شود.»

محمدرضا مرتضوی گفته بود که «ما سه سال است که به وزیر جهاد کشاورزی هشدار داده و متذکر شده‌ایم که فساد گسترده‌ای در سیستم خرید تضمینی گندم شکل گرفته است اما توجهی نمی‌شود.»

رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفته بود مافیا اینگونه عمل می‌کند که گندم را از کشاورزان می‌خرند و ضایعات همچون شن و خاک را با گندم مخلوط کرده و به دولت تحویل می‌دهند!

او توضیح داده بود: «متأسفانه یک سیستم مافیایی و فساد گسترده در سیستم خرید تضمینی گندم شکل گرفته که بارها در مورد آن به وزیر جهاد کشاورزی هشدار دادیم اما جوابی که از ایشان شنیدیم این بود که «اشکالی ندارد به جیب کشاورز می‌رود»، در حالی که ما مطمئنیم این اقدامات کار کشاورز نیست بلکه کار دلالانی است که گندم را از کشاورز خریده و به دولت می‌فروشند.

چند روز پس از این خبر وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای که در رسانه‌های ایران منتشر شد این خبر را تکذیب کرد. در این نامه آمده بود «وجود ناخالصی نامتعارف در گندم خریداری شده و اختلاط آن با خاک، ادعایی کاملا کذب بوده، صحت نداشته و قویا تکذیب می‌شود.»

وزارت جهاد کشاورزی توضیح داده بود که «هرچند بروز برخی تخلفات موردی و جزیی از سوی دلالان در موارد انگشت‌شماری از محموله‌ها رو انکار نمی‌کنیم، اما باید تاکید شود این موارد در مقایسه با حجم ۷٫۷ میلیون تن گندم خریداری شده بسیار جزیی است و عمده اینگونه تخلفات در همان بدو تحویل محموله به عوامل خرید و سیلوها شناسایی و برخورد شده است.»

وزارت جهاد کشاورزی نتیجه‌گیری کرده بود که «به نظر می‌رسد طرح ادعای ۷۰۰ هزار تن ناخالصی در گندم خریداری شده یا ناشی از ناآگاهی افراد است و یا این‌که برخی به دلیل درگیری منافعشان با این موضوع، این موارد را مطرح می‌کنند.»

در پایان نامه هم آمده بود: «طرح اینگونه شائبه‌های کذب که امنیت روانی و غذایی جامعه را تهدید می‌کند، تاسف بار بوده و جای سوال بسیار دارد. علاوه بر این خدمت مردم شریف کشورمان اعلام می‌کنیم که در کنار نظارت‌های موجود در پروسه خرید گندم، آرد گندم مورد استفاده نانوایان دارای استاندارد اجباری و نظارت‌های مستمر دیگر نیز است و هیچ‌گونه مخاطره در بهداشت و سلامت آرد گندم برای مصرف‌کنندگان وجود ندارد و سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد نیز به صورت مستمر بر تولید آرد نظارت می‌کنند.»

حالا با توجه به اینکه سازمان استاندارد ایران وجود این ناخالصی‌ها در گندم مصرفی برای آرد نانوایی‌ها را تأیید کرده باید دید محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی چه واکنشی به این تأیید نشان خواهد داد و آیا این تأیید نیز تکذیب خواهد شد؟!



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy