Wednesday, Sep 25, 2019

صفحه نخست » زمین لرزه سیاسی در واشنگتن

092519A_top.jpgدموکرات‌ها فرآیند استیضاح دونالد ترامپ را آغاز کردند

رادیو بین المللی فرانسه - حزب دمکرات که اکثریت مجلس نمایندگانِ کنگره آمریکا را در دست دارد، نخستین مرحله از فرآیند استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را آغاز کرد. در این مرحله، مجلس نمایندگان، تحقیقات رسمی درباره عملکرد رئیس جمهوری این کشور در گفتگوی تلفنی با رئیس جمهوری اوکراین را آغاز خواهد کرد. دراین تحقیقات رسمی، این موضوع بررسی خواهد شد که آیا دونالد ترامپ خواهان کمک اوکراین برای خدشه‌دار کردن وجهه "جو بایدن" رقیب اصلی دموکرات وی در انتخابات سال آینده در این کشور شده است یا نه؟

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

"نانسی پلوسی"، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا عصر سه‌شنبه ٢ مهر/‌ ٢٤ سپتامبر آغاز رسمی تحقیقات در خصوص استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را اعلام کرد.


خانم پلوسی در سخنانی گفت که هیچ کسی بالاتر از قانون نیست و دونالد ترامپ در مورد رسوایی پرونده اوکراین باید پاسخگو باشد.

دونالد ترامپ در واکنش به اظهارات رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، آن را اقدامی «بسیار بد برای کشور» خواند. ترامپ همچنین با متهم کردن دموکرات‌ها به تلاش برای تخریب دستاوردها و موفقیت‌های وی، در حساب توئیتری خود نوشت: «پلوسی، نادلر، شیف و البته ماکسین واترز، هیچوقت حتی متن تماس را ندیده‌اند. وی در توئیت دیگری این کار دموکرات‌ها را «آزار و اذیت رئیس جمهور» توصیف کرد.

مطرح شدن این مسأله در کنگره سبب شد که رئیس‌جمهوری آمریکا دستور دهد متن مکالمه تلفنی خود با همتای اوکراینی‌اش را به طور کامل از حالت طبقه‌بندی سری خارج کنند.

روزنامه "واشنگتن پست" دیروز نوشت که نانسی پولسی حوالی ساعت ۵ بعدازظهر روز سه‌شنبه پس از دیدار با نمایندگان دموکرات، طرح تحقیق رسمی استیضاح را اعلام خواهد کرد. او پیش از این نشست به خبرنگاران گفته بود که دموکرات‌ها «آماده» هستند تا مراحل لازم را طی کنند.

اطلاعات یک افشاگر ناشناس، روند استیضاح دونالد ترامپ را در مجلس نمایندگان آمریکا کلید زد. براساس این اطلاعات، ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی با "ولادیمیر زلنسکی"، رییس جمهوری اوکراین که اواخر ماه ژوئیه انجام شد، از وی خواسته که احتمال سوءاستفاده "جو بایدن" در اعمال نفوذ برای گرفتن پست ریاست یک شرکت گازی در اوکراین برای پسرش را بررسی کرده و در این زمینه با وکیل شخصی‌اش "رودی جولیانی" همکاری کند.

برخی گزارش ها حاکی از آنست که دونالد ترامپ، اعطای کمک نظامی حدود ۲۵۰ میلیون دلاری به اواکراین را به نحوی با همکاری مقامات عالی رتبه این کشور مرتبط کرده بود.

۱۴۰ نفر از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، روز سه‌شنبه در ارتباط با موضوع رسوایی اوکراین خواهان استیضاح و برکناری ترامپ شدند.
در همین حال، ٣ رییس کمیته مجلس نمایندگان گفته‌اند آقای ترامپ و رودی جولیانی، تلاش کرده‌اند دولت اوکراین را برای تحقیق درباره جو بایدن و پسرش تحت فشار بگذارند.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

"آدام شیف"، از حزب دموکرات و رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا که قبلاً با طرح استیضاح دونالد ترامپ مخالف بود گفت آقای ترامپ «قدم در راهی بدون بازگشت» گذاشته است.

نظرسنجی مؤسسه "یوگاو" حاکی از آنست که ۵۵ درصد آمریکایی‌ها می‌گویند در صورتی که تأیید شود آقای ترامپ برای فشار آوردن بر مقام‌های اوکراین کمک نظامی به آن کشور را معلق کرده، از استیضاح او حمایت می‌کنند.

ترامپ، روز یکشنبه گذشته (٢٢ سپتامبر) پیش از ترک کاخ سفید به مقصد تگزاس و اوهایو گفت «ما عمدتاً درباره همه اشکال فساد که در اوکراین رخ می‌دهد صحبت کردیم. این گفتگوی تلفنی عمدتاً درباره این حقیقت بود که ما نمی‌خواهیم پای مردم ما مانند جو بایدن و پسرش، به فسادی که درحال حاضر اکنون در اوکراین حاکم است کشیده شود.

"هانتر بایدن"، پسر جو بایدن در سال ۲۰۱۴ در حالیکه پدرش معاون باراک اوباما بود و نقش کلیدی در سیاست‌های آمریکا در قبال اوکراین داشته است، به عنوان مدیرعامل یک شرکت اوکراینی گاز طبیعی به نام "بوریسما" انتخاب شد و تا سال ۲۰۱۹ برای این شرکت اوکراینی کار کرده است. دموکرات‌ها می‌گویند که دونالد ترامپ و متحدان او تلاش کرده‌اند این موضوع را به تلاش بایدن و پسرش، برای ورود در اقدامات غیرقانونی پیوند بزنند.

نانسی پلوسی که پیش‌تر، بارها با طرح نمایندگان دموکرات برای استیضاح دونالد ترامپ مخالفت کرده بود، این دفعه رویکرد دیگری را دنبال می‌کند. او دیروز به هنگام آغاز تحقیقات رسمی در چهارچوب فرآیند استیضاح رئیس جمهوری آمریکا گفت که تماس تلفنی دونالد ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین نشانگر نقض مسئولیت‌های وی در قانون اساسی آمریکاست... دونالد ترامپ با کشوری بیگانه تماس گرفته برای آنکه در امور داخلی کشور ما دخالت کنند و این نقض آشکار قانون است. کاری که او کرده است همچنین امنیت ملی ما را برهم می زند. در چنین شرایطی است که کنگره، تدابیری را برای برکناری و بازخواست از رئیس جمهوری آمریکا پیگیری می‌کند.

بر اساس قانون اساسی آمریکا درباره استیضاح رئیس جمهوری این کشور، مجلس نمایندگان مسئولیت تحقیق و بررسی و متهم کردن رسمی رئیس جمهوری را به عهده دارد؛ در صورت موفقیت فرآیند استیضاح در این مرحله، مجلس سنا که تحت کنترل جمهوریخواهان است و بیشتر به آقای ترامپ وفادار مانده‌اند، ادامه فرآیند استیضاح رئیس جمهوری را هدایت می کند؛ در پایان این مرحله، رأی‌گیری انجام خواهد شد و اگر دو سوم سناتورها به برکناری رئیس جمهوری رأی دهند، او برکنار خواهد شد.

به نظر نمی‌رسد در شرایط کنونی، سناتورهای جمهوریخواه به اندازه کافی علیه دونالد ترامپ بسیج شده باشند.
در تاریخ آمریکا فرآیند استیضاح فقط درباره دو رئیس جمهوری این کشور به مرحله اجرا درآمده است که هردو دموکرات بوده‌اند.
"اندرو جانسون" در ١۸۶۸ و "بیل كلینتون" در سال ١۹۹۸ که پس از رابطه او با "مونیكا لوینسكی"، كارآموز در کاخ سفید، تحت پیگرد قانونی قرار گرفت.

"ریچارد نیکسون"، رئیس جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه این کشور پس از رسوایی "واترگیت"، منتظر آغاز فرآیند استیضاح علیه خود نشد و از مقام ریاست جمهوری آمریکا استعفا داد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy