Thursday, Sep 26, 2019

صفحه نخست » جزییاتی جدید از فرار متهم پرونده فساد اقتصادی بانک ملت به بریتانیا

saadati_092419.jpgکیهان لندن - دومین جلسه رسیدگی به اتهامات ۹ متهم پرونده فساد مالی در بانک ملت در حالی برگزار شد که سه متهم این پرونده به خارج از ایران فرار کرده و وکیل آنها در دادگاه حاضر شده است.

در دومین جلسه دادگاه پرونده فساد مالی در بانک ملت مشخص شد مجید سعادتی یکی از متهمان این پرونده که دیپلم خود را در سن ۲۱ سالگی با معدل ۱۰.۲۵ و مدرک کارشناسی خود را پس از ۶ سال با معدل ۱۱.۴۳ گرفته تنها با این توجیه که «کونگ‌فو کار» است، با رانت وارد بانک و سپس عضو هیئت مدیره‌ی آن شده است!

نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات علی دیواندری مدیرعامل سابق بانک ملت و رئیس فعلی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و هشت متهم دیگر این پرونده ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ در شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی برگزار شده بود.

مطالب بیشتر در کیهان لندن

علی دیواندری، مجید سعادتی، بهروز مختاری، رحمت الله باختری، مهدی فلاحتیان، حسین ابوالحسنی، اسماعیل احدی، خانم سمانه آ‌شتیانی و وحید نمازی متهمان این پرونده هستند.

رسول امیرقهرمانی نماینده دادستان اعلام کرده بود که فساد رخ داده در خرید و فروش کشتی، پرداخت وجوه به مهدی فلاحتیان، واگذاری نفت خام به رحمت‌الله باختری، تحصیل مال نامشروع و موضوع سفرهای محرمانه در کنار قاچاق حرفه‌ای ارز به ترکیه از جمله اتهامات این پرونده است.

علی دیواندری متهم ردیف اول این پرونده به مشارکت در اخلال عمده نظام اقتصادی از طریق تشکیل و سرکردگی شبکه یک کلاهبرداری و خیانت در امانت به بانک ملت و پارسیان به مبلغ ۱۶ هزار دلار و مشارکت قاچاق حرفه‌ای ارز به مبلغ ۵۰۰ هزار یورو متهم است.

مجید سعادتی ۵۱ ساله به مشارکت در اخلال عمده نظام اقتصادی از طریق عضویت در شبکه یک کلاهبرداری و خیانت در امانت و تحصیل مال نامشروع به میزان ۳۰۰ هزار درهم و تحصیل ۲۱ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۴۹۴ دلار در ازای مابه‌التفاوت ارزی از فروش فرآورده‌های نفتی با مشارکت باختری، همکاری با متهم مختاری در خرید و فروش کشتی به میزان ۳۶ میلیون دلار و قاچاق ارز به ترکیه متهم است.

بهروز مختاری به مشارکت در اخلال عمده نظام اقتصادی از طریق عضویت در شبکه کلاهبرداری و تحصیل ۳۶ میلیون دلار از بانک پارسیان با مشارکت مجید سعادتی متهم است.

رحمت‌الله باختری به اتهام مشارکت در اخلال عمده نظام اقتصادی با عضویت در شبکه کلاهبرداری تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۲۱ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۴۹۴ دلار، همکاری با مجید سعادتی برای فروش نفت به میزان ٣٢ میلیون و ١١ هزار دلار متهم است.

مهدی فلاحتیان به مشارکت در اخلال و به نظام اقتصادی از طریق عضویت در شبکه فساد و تحصیل مال نامشروع به میزان ٣٨٩ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۷۴۰ درهم از بانک ملت و تحصیل مال نامشروع از بانک پارسیان به میزان ۲۲۰ میلیون درهم که میزان ٩ میلیون و ۶۲۲ دلار آن هنوز در بدهی بانک پارسیان متهم است.

حسین ابوالحسنی، اسماعیل احدی، وحید نمازی و سمانه حضرتی آشتیانی نیز به اتهام مشارکت عمده در نظام اقتصادی از طریق عضویت در شبکه فساد و کلاهبرداری متهم هستند.

در حالی که رحمت‌الله باختری، سمانه حضرتی آشتیانی و مجید سعادتی در نخستین جلسه دادگاه حضور نداشتند و وکلای آنها در دادگاه حاضر شدند و در دومین جلسه دادگاه اعلام شد که آنها به خارج از ایران فرار کرده‌اند!

نماینده دادستان در دومین جلسه دادگاه پرونده فساد مالی بانک ملت که روز سه‌شنبه دوم مهرماه برگزار شده درباره چگونگی شکل گرفتن روند فساد مالی در این بانک گفته است: «بانک ملت با شرکت‌هایی که کالاهای صادراتی داشتند مانند شرکت‌های نفت، پتروشیمی، مس و فولاد توافقی را انجام می‌داد به این شکل که کالاهایشان را می‌گرفت و می‌فروخت و ضمانتنامه یا تعهدنامه به شرکت‌ها پرداخت می‌کرد و پس از فروش سود خود را برمی‌داشت و با شرکت‌های صادراتی تسویه حساب می‌کرد.

امیرقهرمانی ادامه داد: «نوع دیگر کار بانک ملت به این شکل بود که با شرکت‌های دارای کالاهای صادراتی قرارداد می‌بست و به آنها می‌گفت پولهای خود را به حساب‌هایی که بانک معرفی می‌کند واریز کنند و پس از وصول پول‌ها بانک به شرکت‌ها تأییده می‌داده و می‌گفته پول دریافت شده است.»

نماینده دادستان با طرح این سوال که فساد چگونه رخ داده است گفت: «بانک ملت که مدیرعامل آن دیواندره‌ای بود شرکت زیرمجموعه‌ای به نام شرکت داریت داشت که به صورت هیئت امنایی اداره می‌شد و رئیس هیئت امنا خود دیواندری بود و سعادتی و آرامی اعضای دیگر هیئت امنا بودند.»

وی گفت: «داریت یک شرکت زیرمجموعه دیگر داشت که پول‌های شرکت‌های دارای کالاهای صادراتی در حساب این شرکت‌ها نگه داشته می‌شد که یکی از این شرکت‌ها، شرکت مینیون است. در بررسی‌ها مشخص می‌شود ۲۴۰ میلیون درهم در حساب شرکت وجود ندارد که آقای سعادتی به دیواندری مراجعه می‌کند و از او می‌پرسد این ۲۴۰ میلیون درهم کجاست. در ابتدا اعلام می‌شود این وجوه مربوط به شرکت مس بوده که پرداخت شده اما بعدها اعلام می‌شود که به دلیل اینکه وجوه تمرکز پیدا کرده بود و پول‌ها متراکم شده بود و ریسک ناشی از تمرکز وجوه داشت حسب اضطرار به فلاحتیان داده شده است.»

نماینده دادستان پرسیده است که «فلاحتیان که نامش جزو لیست بدهکاران کلان بانک ملت است بدون ارائه وثیقه و قرارداد این وجوه را دریافت می‌کند؟ ۲۵۰ میلیون درهم از شرکت مینیون تحت چه عنوانی به فاحتیان داده شده است؟ خودشان می‌گویند تسهیلات بوده مگر شرکت مینیون بانک است که بتواند تسهیلات بدهد. این شرکت موظف شده پولها را نگهداری و وجوه شرکتهای مس یا نفت را واریز کند.»

وی افروده که «این پول‌ها حتی بدون انعقاد قرارداد پرداخت شده است اما بعدها گفتند قرارداد کارگزاری داشتند اما کاملا کذب است. ۲۴۰ میلیون درهم بدون وثیقه در اختیار فردی قرار گرفته که صلاحیت و اهلیت مالی نداشته و حتی این وجوه بدون مصوبه هیئت مدیره به حساب شرکت ان‌جی‌کارمر فلاحتیان واریز شده است.»

نماینده دادستان همچنین گفته است او اقامت انگلستان داشته و هم‌اکنون که از ایران فرار کرده به انگلستان رفته است. نماینده دادستان گفته است که مجید سعادتی با علی دیواندری مدیرعامل سابق بانک ملت از پیشتر آشنا بوده است. دیواندری، سعادتی را وارد هیئت مدیره کرده و اظهارات برخی آشنایان دیواندری مشخص می‌کند که سعادتی با فشار وارد بانک شده است. ارتباط این دو آنقدر وسیع بوده که مجید سعادتی در بانک ملت به «مجید دلبندم» معروف بوده است!

نماینده دادستان توضیح داده که «سعادتی هیچ تخصصی نداشته و در سن ۲۱ سالگی با معدل ۱۰.۲۵، دیپلم خود را گرفته است. او مدرک کارشناسی خود را در دانشگاه آزاد پس از طی ۶ سال با معدل ۱۱.۴۳ اخذ می‌کند و روزی که برای مصاحبه بانک می‌رود نمره وی ۱۴.۵ می‌شود. بانک درباره مصاحبه ایشان می‌نویسد با توجه به اینکه سعادتی مربی کونگ‌فو است در قسمت ورزشی بانک ملت مفید خواهد بود و توصیه می‌شود در این قسمت به کار گرفته شود.»

قهرمانی گفت: «متأسفانه گزارشات منفی متعدد از اقدامات ناصواب ایشان وجود دارد که باید رسیدگی شود. پلیس هم اعلام کرده در بانک به جای اینکه با سعادتی برخورد شود، دیواندری با گزارش دهندگان برخورد می کرده است و به عبارتی سعادتی مصون بوده است.»

نماینده دادستان تهران اضافه کرد: «در بررسی پرونده سعادتی در بانک دیدیم در امتیازات وی آمده که از خانواده شهداست اما وقتی بررسی کردیم دیدیم ایشان جزو خانواده شهدا نیست. همچنین متوجه شدیم او با ۱۹ سال سابقه بازنشسته شده است. آقای سعادتی ظرف سه سال که سابقه مدیر شعبه‌ای درجه ۳ را داشته، در شعبه مستقل مرکزی بانک ملت رئیس می‌شود.»

این سخنان نماینده دادستان نشان می‌دهد شبکه‌های فساد در جمهوری اسلامی یک‌شبه شکل نگرفته و هر کدام از این مافیاها و شبکه‌ها از همان سال‌های نخست پس از انقلاب بستر ایجاد شبکه‌هایی را برای پیشبرد دزدی‌ها و اختلاس‌ها و تخلفات مالی خود را فراهم کرده‌اند.

نماینده دادستان اطلاعاتی از وضعیت مجید سعادتی ارائه می‌کند که نشان می‌دهد او نه تنها مانند خاوری بخش زیادی از سرمایه ملی کشور را با خود به خارج از کشور منتقل کرده بلکه اسناد مهمی از بانک را نیز با خود برده است: «سعادتی در امارات ملکی را با اجاره ۱۲ هزار درهم تدارک می‌بیند و این همان مبالغی است که باید آنها را نگهداری می‌کرد و با آن خدمت انجام می‌داد. سعادتی حتی بعد از اینکه مدیرعامل می‌شود خانه‌شان از خیابان پیروزی به نیاوران منتقل می‌شود. سعادتی بعد از اینکه به انگلیس می‌رود و برای اقامت اقدام می‌کند محل اقامت خود را یک هتل معرفی می‌کند که ماهیانه حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار پوند هزینه آن بوده است و خانه‌ای که بعداً در انگلیس می‌گیرد به مبلغ ۶ میلیون و ۶۵۰ هزار پوند بوده و متأسفانه اسناد بانک را هم با خود می‌برد.»

در انتهای جلسه دادگاه نماینده دادستان در پاسخ به پرسش قاضی گفته بود که مشخص نیست مجید سعادتی در بریتانیا درخواست پناهندگی داده یا ویزای مهاجرتی دارد اما برای برگرداندن او ایران با پلیس اینترپل هماهنگ شده است.

با توجه به اینکه برخی مدارکی که سعادتی با خود به خارج از کشور منتقل کرده مدارکی بوده که در پرونده قضایی تخلفات مالی بانک ملت وجود داشته، قاضی وکیل مدافع مجید سعادتی را از جلسه دادگاه بیرون کرد و گفت: «این فرد نمی‌توانسته وکالت کند زیرا اطلاعات را از دادگاه جمع‌آوری و با سعادتی هماهنگ می‌کند. درست است که دادگاه علنی است اما برای تماشاچی، نه برای کسی که بخواهد اطلاعات را جمع‌آوری کند. شما باید از جلسه دادگاه بیرون بروید و می‌گوییم که شما را در جلسات بعدی راه ندهند.»

وکیل سعادتی می‌خواست توضیحاتی را ارائه کند که قاضی خطاب به وی گفت: «من نمی‌توانم صحبت‌های شما را گوش دهم باید بررسی شود که آیا منع قانونی وجود دارد یا خیر.»

اینطور که نماینده دادستان گفته مجید سعادتی که یکی دیگر از پدیده‌های فساد اقتصادی در نظام جمهوری اسلامی است، ۹۵ میلیارد تومان فقط به بریتانیا برده است!



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy