Monday, Sep 30, 2019

صفحه نخست » پخش تصاویر سربازان سعودی مجروح و اسارت گرفته شده به دست حوثی ها + سکوت ریاض‌

captured_092919.jpgبی بی سی - در حالیکه شورشیان حوثی در یمن از "عملیاتی بزرگ" در نزدیکی مرز عربستان سعودی خبر داده و می‌گویند که موفق شده‌اند هزاران سرباز این کشور را به "اسارت" بگیرند، و امروز تصاویری از این عملیات منتشر کرده‌اند، عربستان سعودی هنوز واکنشی به این گزارشها نشان نداده است.

امروز (یکشنبه ۲۹ سپتامبر) تلویزیون "المسیره" وابسته به حوثی‌ها گزارشی از این عملیات را با نشان دادن تصاویر سربازانی که کشته شده و یا مجروح و یا به "اسارت" گرفته شده‌اند پخش کرده است.

روز گذشته (شنبه ۲۸ سپتامبر) حوثی‌ها کشته شدن شمار قابل توجهی از سربازان سعودی را گزارش کرده بودند و سخنگوی این گروه این عملیات را یکی از بزرگترین‌ها در نوع خود از ابتدای آغاز درگیریها خوانده بود. یکی از سخنگویان این گروه مسلح به بی بی سی گفته است که حوثی‌ها در این عملیات موفق به محاصره سه تیپ سعودی در حوالی شهر نجران شدند.

گزارش عملیات حوثی‌ها در حالی منتشر شده است که خبرگزاری عربستان سعودی بدون اشاره به این عملیات ادعایی از سوی حوثی‌ها به نقل از ترکی المالکی، سخنگوی نیروهای ائتلاف فقط خبر داده است که: "شبه‌نظامیان تروریست حوثی که از سوی ایران حمایت می‌شوند، صبح یکشنبه از استان صعده یک موشک بالستیک را شلیک کردند که از مناطق مسکونی به عنوان نقطه شلیک آن استفاده شده بود. این موشک درون خاک یمن و در استان صعده سقوط کرد."

حوثی‌های یمن که با گروهشان به نام "انصارالله" از سال ۲۰۱۴ تاکنون کنترل صنعا، پایتخت یمن را در دست دارند، از حمایت تهران برخوردارند.

در حالی حوثی‌ها از به اسارت گرفتن "هزارها" سرباز سعودی خبر داده‌اند که گزارش‌ها از تمایل ریاض به آتش‌بس موقت در یمن حکایت داشته و پس از هدف گرفته شدن تاسیسات آرامکو، به نقل از مهدی المشاط، رئیس "شورای عالی سیاسی یمن"، گزارش شده بود که "ما اعلام می‌کنیم که هدف قراردادن خاک عربستان را به وسیله پهپاد نظامی، موشک‌های بالستیک و دیگر تسلیحات، متوقف می‌کنیم و منتظر می‌مانیم تا طرف مقابل نیز دست به اقدام مشابهی بزند."

"شورای عالی سیاسی یمن"، نهاد مجریه‌ای است که حوثی‌ها برای اداره یمن تشکیل داده‌اند.

در همین حال محمد عبدالله الحضرمى، وزیر خارجه دولت یمن، که هنوز از سوی سازمان ملل به عنوان دولت رسمی این کشور شناخته می‌شود روز شنبه (۲۸ سپتامبر) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از ایران به عنوان "ناقض قوانین بین‌الملل" و "تهدیدی امنیتی" یاد کرد.

ایران از سوی عربستان سعودی متهم به پشتیبانی تسلیحاتی از حوثی‌هاست. مقامات ایران این اتهام را رد کرده و می‌گویند پشتیبانی تهران از حوثی‌ها دیپلماتیک است.

از سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون یمن درگیر جنگ است. شورشیان حوثی در صنعا عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری وقت و کابینه‌اش را مجبور به ترک قدرت کردند.

تصرف صنعا به دست نیروهای مسلح انصارالله و بروز جنگ داخلی سبب شد تا ائتلافی از کشورهای عرب به رهبری ریاض شکل بگیرد. عربستان سعودی که حامی دولت منصور هادی است با همیاری این ائتلاف حملات هوایی را به مواضع حوثی‌ها آغاز کرد.

گروه انصارالله در اقداماتی تلافی‌جویانه به خاک عربستان سعودی در موارد زیادی حمله کرده‌اند. از جمله این گروه حمله اخیر به دو پالایشگاه نفت این کشور را برعهده گرفته‌اند.

اما عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا، ایران را عامل این حمله پهپادی در ۱۴ سپتامبر به تاسیسات شرکت آرامکو سعودی دانسته‌اند. اگرچه تهران این اتهام را تکذیب کرده است. بریتانیا، فرانسه و آلمان هم با انتشار بیانیه‌ای مشترک با دولت آمریکا همصدا شدند.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران در واکنش به این بیانیه مشترک گفت: "اروپایی‌ها بدون هیچ سند و مدرکی یک اتهام واهی و دروغین را به کشور ایران نسبت دادند."

حملات به آرامکو باعث شد تا بیش از نیمی از تولید نفت خام عربستان از مدار تولید خارج شود.

جنگ در یمن باعث شده تا ۸۰ درصد جمعیت این کشور نیازمند کمک‌های بشردوستانه باشند. آمار حاکی است که ۱۰ میلیون تن از این جمعیت برای زنده مانده وابسته به کمک‌های غذایی هستند.

سازمان ملل متحد برآورد کرده که از سال ۲۰۱۶ تاکنون بیش از ۷۰ هزار تن در نتیجه وقوع جنگ جان باخته‌اند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy