Monday, Sep 30, 2019

صفحه نخست » واشینگتن‌پست: پیامد شروع روند سیار شدن مرکز عملیات هوایی آمریکا در قطر

093019A_top.jpgادیو فردا - روزنامه واشینگتن‌پست در گزارشی اختصاصی به نقل از فرماندهان ارتش آمریکا از روند انتقال بخشی از فعالیت مرکز عملیات هوایی ایالات متحده در قطر، به خاک آمریکا خبر می‌دهد. گفته شده افزایش تنش‌ها با ایران به این برنامه سرعت بخشیده‌است.

خبرنگاران واشینگتن‌پست روز شنبه شـشم مهر ماه، برای بازدید از فرایند کنترل عملیات هوایی ارتش آمریکا و متحدانش در خاورمیانه، به پایگاه «شاو» در کارولینای جنوبی دعوت شدند.

هرچند کنترل و فرماندهی عملیات هوایی در پایگاه العدید صورت می‌گیرد و عملیات روز شنبه موقتی بوده، اما گفته می‌‌شود این یک آزمایش بسیار مهم از نظر تاکتیکی به‌شمار می‌رود. به‌ویژه که برای نخستین بار از سال ۱۹۹۱ به این سو است که چنین چیزی رخ می‌دهد.

فرماندهان نیروی هوایی آمریکا گفته‌اند روند انتقال مرکز عملیاتی، به‌دلیل پیشرفت‌ فناوری، از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما رخدادهای تازه آغاز دور تازه‌ای از تنش‌ها و افزایش آن‌ها در پیوند با ایران، همزمان شده‌است.

سرهنگ فردریک کلمن، فرمانده مرکز هوافضای ۶۰۹ ارتش، به «واشینگتن‌پست» گفته‌است «ایران، نیت خود در مورد حمله احتمالی به نیروهای آمریکایی را به‌شکل‌های مختلف و در بازه‌های زمانی مختلف نشان داده‌است».

به گفته سرهنگ کلمن، در مجموع تنش‌های غرب آسیا نیز، به‌جز در مورد ایران، رو به کاهش گذاشته است.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

واشینگتن‌پست به‌نقل از تحلیلگران می‌گوید در صورت وقوع درگیری نظامی احتمالی با ایران، احتمال این‌که پایگاه کنترل و عملیات مشترک هوافضا در العدید، هدف قرار گیرد، افزایش می‌یابد.

پایگاه العدید هرچند از سامانه‌های پدافندی پیشرفته‌ای برخوردار است، اما این سامانه‌ها برای جلوگیری از حملات موشک‌های بالیستیک در محل برپاشده‌اند و نه لزوما حملات کم‌ارتفاع توسط موشک‌های کروز و یا هواپیماهای بدون‌سرنشین.

به‌نظر می‌رسد حملات به تاسیسات نفتی عربستان، کشوری که از سامانه‌های پیشرفته پدافندی برخوردار است، بر روند وقایع تاثیراتی گذاشته‌است.

ژنرال چانس سالتزمن گفته بهتر است به یک سیستم ایمن اندیشید: «آلودگی هر آن ممکن است وارد بدن شود، مسئله این است که با چه سرعت و چه میزان از مقاومت می‌توان با آن مقابله کرد».

بنا بر این گزارش، ایجاد یک مرکز کنترل و عملیات سیار، به ارتش آمریکا این امکان را می‌دهد تا خیلی سریع‌تر به حملات احتمالی واکنش نشان دهد. انعطاف بیشتر، ممکن است از امکان هدف قرار گرفتن سازه‌های موجود در پایگاه العدید نیز بکاهد.

در هر صورت آن‌چه نظامیان ایالات متحده، هم‌چون دولت آن کشور، بر آن تاکید کرده، «جلوگیری» از وقوع یک درگیری نظامی‌ست.

ژنرال سالتزمن به واشینگتن‌پست گفته «هدف بازدارندگی‌ست»؛ با این حال نبود یک سیستم ارتباطی بین تهران و واشینگتن، ارسال چنین پیامی را با موانع و مشکلات مختلف روبه‌رو کرده‌است.

به گفته روزنامه واشینگتن‌پست در حال حاضر هدف این است که عملیات هوایی در خاورمیانه، ماهی یک بار از راه دور کنترل شود و باقی زمان در العدید ادامه یابد.

فرماندهان می‌خواهند به راه‌حلی برسند که کنترل عملیات هشت ساعت در ۲۴ ساعت در پایگاهی مانند شاو در کارولینای جنوبی، یا جای دیگر، انجام شود. مقام‌های رسمی در العدید البته تاکید کرده‌اند برنامه‌ای برای توقف کامل کار پایگاه وجود ندارد.

پایگاه هوایی العدید در جنوب‌غربی دوحه، پایتخت قطر، قرار دارد. این پایگاه در عین حال دربرگیرنده نیروی هوایی قطر، بریتانیا و برخی دیگر پرسنل است.

آمریکا اخیرا شماری از هواپیماهای بمب‌افکن استراتژیک «بی ۵۲» خود را به پایگاه العدید فرستاده و چند فروند از هواپیمای «اف-۳۵ آ»، که از پیشرفته‌ترین هواپیماهای رادارگریز هستند، را نیز در پایگاه الظفره امارات مستقر کرده است.

اواخر شهریور ماه فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفته بود پس از جریان حمله به پهپاد آمریکایی در آب‌های جنوب ایران، «به‌طور مشخص پایگاه العدید، پایگاه الظفره و یک ناو آمریکایی در دریای عمان نیز توسط موشک‌های سپاه هدف‌گیری شده بود».

این اظهارات در حالی‌ست که مقام‌های آمریکایی بارها در مورد حمله به نیروهای آن کشور هشدار داده‌اند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تهدید کرده پاسخ کشورش به حمله احتمالی، «کوبنده» خواهد بود.

تنش‌ها بین ایران و آمریکا در ماه‌های گذشته به‌طور فزاینده افزایش یافته‌است. با این حال مقام‌های سیاسی ارشد هر دو کشور گفته‌اند قصد ندارد آغازگر یک درگیری نظامی علیه دیگری باشند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy