Monday, Oct 7, 2019

صفحه نخست » چراغ سبز ترامپ به اردوغان برای حمله به نیروهای کرد در شمال سوریه

100719A_top.jpgیورونیوز - دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا روز دوشنبه از تصمیم دولت خود برای خروج نیروهای آمریكایی از شمال سوریه دفاع كرد و آن را اقدامی در جهت حذف هزینه فاقد توجیه حمایت از متحدان کُرد ایالات متحده در شمال سوریه ارزیابی کرد.

همزمان با تدارک نظامی گسترده ترکیه برای آغاز عملیات زمینی و هوایی علیه شبه نظامیان کرد مستقر در شمال سوریه، رئیس جمهوری آمریکا از آغاز خروج نیروهای ارتش آمریکا از این منطقه دفاع کرد.

آقای ترامپ با انتشار رشته توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: «کردها همراه ما جنگیدند، اما برای انجام این کار پول و تجهیزات زیادی تامین شد. آنها طی چندین دهه با ترکیه جنگیده‌اند.»

رئیس جمهوری آمریکا افزوده است: «من حدود ۳ سال مانع این جنگ شدم، اما وقت آن رسیده که ما از این جنگ‌های مسخره بی‌پایان، که بسیاری از آنها قبیله‌ای است، بیرون برویم و سربازهایمان را به خانه بازگردانیم.»

آقای ترامپ در بخشی دیگری از این سلسه توئیت خود یادآور شده است: «سال‌ها پیش، قرار بود حضور ایالات متحده در سوریه ۳۰ روز به طول بینجامد. ما ماندیم و بیشتر و بیشتر در جنگی بی‌هدف و بی‌فرجام گرفتار شدیم.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین تاکید کرده است: « ما در جایی خواهیم جنگ که به نفعمان باشد، و فقط هم برای پیروزی می‌جنگیم.»

آقای ترامپ با اشاره به شکست ۱۰۰ درصدی نیروهای داعش توسط ارتش آمریکا و موفقیت بیشتر نیروهای آمریکا در مقایسه با نیروهای اروپایی در این نبرد، درک وضعیت موجود و تعیین تکلیف اسراء داعشی را به ترکیه، اروپا، سوریه، ایران، عراق، روسیه و کردها واگذار کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در پایان نیز به کنایه نوشت که ما ۷ هزار مایل آنطرف‌تریم و اگر باردیگر در جایی داعشی‌ها به ما نزدیک شدند، آنها را لِه می‌کنیم.

خروج نیروهای ارتش ایالات متحده از شمال سوریه پس از تماس تلفنی روز یکشنبه (۶ اکتبر) روسای جمهوری ترکیه و آمریکا آغاز شد.

ترکیه پیش از این بارها خواستار انجام عملیات نظامی علیه شبه‌نظامیان کُرد در شمال سوریه شده بود ولی همواره با مخالفت آمریکا مواجه می‌شد. اما این بار آمریکا با خروج از منطقه در حال گشودن فضای لازم برای انجام علمیات ترکیه علیه شبه نظامیان کرد است که آمریکا از سال ۲۰۱۵ تاکنون آنها را متحد خود در مبارزه با داعش می‌دانست.

ترکیه امیدوار است تا پاکسازی شمال سوریه از وجود شبه نظامیان کرد به سال‌ها نبرد آنها علیه دولت ترکیه پایان دهد.

با این وجود، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا طی روزهای اخیر نسبت به تبعات سنگین این عملیات برای غیرنظامیان مستقر در شمال سوریه به دولت ترکیه هشدار داده‌اند.

شکاف بین ترامپ و متحدانش بر سر عقب‌نشینی آمریکا از سوریه

ایران اینترنشنال - برخی چهره‌های مطرح حزب جمهوری‌خواه آمریکا، از تصمیم ترامپ برای عقب‌نشینی نیروهای نظامی این کشور از شمال سوریه شدیدا انتقاد کرده و این اقدام را موافقت ضمنی با حمله ترکیه به مبارزان کرد هم‌پیمان با آمریکا در منطقه دانستند.

سناتور لیندسی گراهام در برنامه «فاکس و دوستان» گفت: «این تصمیم ناگهانی از سوی رییس‌جمهوری، تمام دستاوردهایمان را بی‌اثر کرده و منطقه را در آشوب بیشتر فرو می‌برد.»

او همچنین این تصمیم ترامپ را «کوته‌بینانه و غیرمسئولانه» خواند.

حدود یک هزار نظامی آمریکایی در شمال سوریه مستقرند و به گفته ناظران، عقب‌نشینی این نیروها زمینه را برای درگیری بین مبارزان کرد و نیروهای نظامی ترکیه هموار خواهد ساخت.

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه، از ماه‌ها پیش تهدید به انجام عملیات نظامی در مرز مشترک با سوریه کرده بود. او نیروهای کرد موسوم به «یگان‌های مدافع خلق» را تهدیدی برای ترکیه می‌داند.

سناتور ماکرو روبیو، اقدام ترامپ در عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی را «اشتباه بزرگی» خواند که «عواقب آن به سوریه» محدود نخواهد شد.

کوین مک‌کارتی، رهبر اقلیت در مجلس نمایندگان، گفت: «آمریکا باید سر حرفش بماند.» مجری برنامه از او خواست «تا دیر نشده با رییس‌جمهور تماس بگیرد.»

نیکی هیلی، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، نیز در توییتر نوشت: «اگر انتظار داریم متحدان ما پشتمان را خالی نکنند باید همیشه حمایت‌شان کنیم. کرد‌ها نقش موثری در مبارزات موفق ما علیه داعش در سوریه داشتند. این‌که آنها را به حال خود رها کنیم تا جان دهند اشتباه بزرگی است.»

مایک هاکبی، فرماندار سابق ایالت آرکانزاس، نیز «رها کردن کردها را اشتباه بزرگ» خواند. او گفت کردها «هم‌پیمانان وفاداری» بوده‌اند و «نمی‌توانیم آنها را رها کنیم.»

به نوشته پایگاه خبری آکسیوس، اهمیت شکاف بین ترامپ و متحدانش نشانگر آن است که تصمیمات ناگهانی او در زمینه سیاست خارجی اغلب در تضاد با عقاید حزب جمهوری‌خواه است. این پایگاه خبری یک نمونه دیگر از این تضاد را در اقدام ترامپ به تبریک ۷۰ سالگی تاسیس حزب کمونیست در چین دانست.

اما ترامپ از تصمیم خود دفاع کرد و در توییتی نوشت زمان آن رسیده که «از این جنگ‌های پایان‌ناپذیر مضحک که اغلب جنگ‌های قبلیه‌ای هستند بیرون بکشیم و سربازانمان را به وطن بازگردانیم.»

او در ادامه گفت: «هر جا به نفعمان باشد خواهیم جنگید و فقط برای پیروزی می‌جنگیم.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy