Monday, Oct 14, 2019

صفحه نخست » پیشروی ارتش سوریه به سمت مرز با ترکیه

syriaCounter_101419.jpgرادیو فردا - بنا بر گزارش‌ها، نیروهای ارتش سوریه پس از دستیابی به توافق با نیروهای کُرد این کشور روز دوشنبه به سمت مرز ترکیه پیشروی کردند. ارتش سوریه هم‌اینک عملیات خود را در منطقه بین شهرهای حسکه و رأس‌العین در منطقه کردنشین شمال این کشور آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی که حمله ارتش ترکیه در روزهای اخیر بر شهر مرزی رأس‌العین متمرکز بوده است، نیروهای ارتش سوریه هم‌اینک پرچم سوریه را در غرب شهر تل تَمَر به اهتزاز درآورده‌اند که فاصله چندانی با رأس‌العین و نیروهای ترکیه ندارد.

تل تمر حدود ۳۰ کیلومتر از مرز ترکیه فاصله دارد اما دیدبان حقوق بشر سوریه می‌گوید برخی از یگان‌های ارتش سوریه تا حدود شش کیلومتری مرز پیشروی کرده‌اند. خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، نیز می‌گوید که نیروهای دولتی وارد شهر طبقه در نزدیکی رقه شده‌اند.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

خبرنگار خبرگزاری فرانسه می‌گوید که ورود نیروهای دولتی به این مناطق با استقبال ساکنان روبه‌رو شده و تلویزیون دولتی سوریه نیز تصاویری از استقبال اهالی از سربازان پخش می‌کند.

یک روزنامه نزدیک به حکومت بشار اسد نیز نوشته است که نیروهای سوری قرار است به‌زودی در منطقه منبج و شهر مرزی کوبانی مستقر شوند.

ترکیه از شش روز پیش یک حمله گسترده مرزی را به مناطقی که توسط شبه‌نظامیان کُرد سوری کنترل می‌شود آغاز کرد. آنکارا این شبه‌نظامیان را «گروه‌های تروریستی» می‌داند. این حمله پس از اعلام خروج نیروهای آمریکایی از منطقه مرزی دو کشور آغاز شد.

کردهای سوریه در نبرد علیه حکومت اسلامی (داعش) هم‌پیمان ایالات متحده بوده‌اند اما دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، می‌گوید که حدود هزار سرباز آمریکایی مستقر در شمال سوریه باید از منطقه خارج شده و به خانه برگردند و آمریکا نباید در دعوای ترکیه و کردها بیش از این دخالتی بکند.

تا پیش از این مخالفت آمریکا با حمله ترکیه به کردها در شمال سوریه از وقوع این حمله جلوگیری می‌کرد اما در پی خروج نیروهای آمریکایی، کردهای سوریه اکنون به گفت‌وگو با دمشق روی آورده و از احتمال گفت‌وگو با مسکو نیز سخن گفته‌اند.

بدران ژیا کُرد، یکی از مقام‌های ارشد کردستان سوریه، به خبرگزاری رویترز گفت که کردها اکنون با حکومت مرکزی به یک «توافق نظامی اولیه» رسیده‌اند که به مستقر شدن نیروهای دولتی دمشق در امتداد مرزهای شمالی محدود می‌شود و مذاکرات سیاسی بین دو طرف قرار است بعداً انجام شود.

او افزود که با از دست رفتن حمایت آمریکا، کردهای سوریه اکنون ناچار شده‌اند به راه‌های دیگر برای حفاظت از خود علیه ترکیه روی بیاورند.

در شمال شرق سوریه، «نیروهای دموکراتیک سوریه» که از کردها و عرب‌های منطقه تشکیل شده و کردها رهبری آن را برعهده دارند ۶۰ هزار نیروی جنگی در اختیار دارد و ناحیه وسیعی بین مرزهای ترکیه و عراق و رودخانه فرات را کنترل می‌کند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy