از امام جمعه و نماینده تا وزیر!
-«از سال ٨٨ يك تشكل دانشجويي (بسيج) ٥٩٥ نفر را برای بورسيه معرفی كرده است!»
-هزینه هر نفر بورسیهای «از ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان» است.
-به گفته محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی، شورای مرکزی بورس از سال ۹۵ تا کنون داوطلبان را خودش گزینش میکند!
کیهان لندن - محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی میگوید اسامی ۹۸ آقا و آقازاده شامل مسئولان ردههای مختلف را در اختیار قوه قضاییه قرار داده که با استفاده از رانت از بورسیه تحصیلی برخوردار شدهاند. این نماینده مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پرسش از وزیر علوم، گفته بود، این فهرست شامل «نماینده مجلس، فرزندان نمایندگان مجلس، امام جمعه، فرمانده انتظامی و وزیر است!»
محمود صادقی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه ۳۰ مهرماه به رسانههای داخلی گفته که اسامی ۹۸ آقا و آقازادهای که با رانت از بورسیه تحصیلی برخوردار شدهاند را در اختیار قوهقضاییه قرار داده است.
صادقی که این فهرست ۹۸ نفره را شامل «بعضی مسئولان در ردههای مختلف» دانسته، پیشتر در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفته بود؛ این فهرست شامل «نماینده مجلس، فرزندان نمایندگان مجلس، امام جمعه، فرمانده انتظامی و وزیر است!»
این نماینده مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی مجلس در پرسش از وزیر علوم، این فهرست ۹۸ نفره را یادآوری کرده بود و اکنون به گفته وی، در اختیار قوهقضاییه قرار گرفته و «توضیحات لازم نیز در این خصوص ارائه شد.»
محمود صادقی همچنین از عدم ارسال گزارشی به دستگاههای مربوطه خبر داد که سازمان بازرسی کل کشور در سال ۹۲-۹۳ درباره بورسیهها تهیه کرده بود و خواستار بررسی این گزارش شد.
صادقی در جلسه علنی روز سهشنبه ۱۶ مهرماه ۹۸ مجلس شورای اسلامی، از مخدوش شدن روال قانونی اعزام دانشجو به خارج از کشور برای ادامه تحصیل خبر داد که در سال ۱۳۹۵، مطابق تصمیم شورای مرکزی بورس، برگزاری آزمون سراسری اعزام لغو شد. به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی، شورای مرکزی بورس از سال ۹۵ تا کنون داوطلبان را خودش گزینش میکند!
بر مبنای قانون مصوبه سال ۱۳۶۴ مربوط به اعزام دانشجویان به خارج از کشور، دانشجویان داوطلب در صورت موفقیت در آزمون سراسری اعزام و مربیان نیز پس از حداقل سه سال سابقه خدمت و کسب حد نصاب امتیاز جدول ارتقا، از امتیاز بورسیه برخوردار میشدند.
منصور غلامی وزیر علوم در همین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفته بود: «در فاصله سالهای ۸۹ تا ۹۲، معاون فرهنگی وقت این وزارتخانه ۷۳۶ نفر، مسئولی دیگر ۱۵۱ نفر و یک تشکل دانشجویی ۵۹۵ نفر را برای اعطای بورسیه معرفی کردند که مستندات و مکاتبات آن موجود است.»
این در حالیست که به گفته وزیر علوم، هزینه هر نفر بورسیهای «از ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان» است.
گفته میشود فهرست بورسیههای رانتی بسیار بلندبالا با حدود ۳هزار داوطلب مربوط به دولت محمود احمدینژاد است ولی این نماینده مجلس شورای اسلامی اشارهای به رانتخواری تحصیلی مقامات بلندپایهای چون حسن روحانی رئیسجمهوری دولت نداشته که تحصیل وی در دانشگاه «کلدونیان گلاسکو» اسکاتلند، با ابهامات بسیاری مواجه است و اجازه دسترسی به مدارک تحصیلی خود را به رسانهها نیز نداده است.
گواینکه عدم تسلط روحانی به عنوان یک فارغالتحصیل از یک دانشگاه انگلیسیزبان خصوصا در دیدار با بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا و خندههای مضحک و بیدلیل وی در مکالمات، شک و تردیدها را نسبت به تحصیلات وی در اسکاتلند را بیش از پیش تقویت میکند.