Saturday, Nov 9, 2019

صفحه نخست » آخرین تحولات در خاورمیانه: واکنش سنتکام به پهپاد ساقط شده در ایران...

B90D729A-119E-4AC8-AE7A-E3A0585BB591.jpeg

واکنش سنتکام به پهپاد ساقط شده در ایران، شرط ایران برای بازگشت آمریکا به برجام، آغاز گشت زنی هوایی روسیه در شمال سوریه و انتصاب وزیر جنگ جدید اسرائیل از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اصابت هفده موشک به اطراف پایگاه استقرار نظامیان آمریکایی در موصل نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»؛ ارتش عراق جمعه شب در بیانیه ای اعلام کرد: هفده فروند موشک به اطراف پایگاه القیاره که میزبان نیروهای آمریکایی در شمال عراق است، اصابت کرد.

این بیانیه افزود: اصابت این موشک ها تلفات یا خسارت زیادی در بر نداشت.

بر اساس این بیانیه، نیروهای امنیتی در حال جستجو برای یافتن عاملان شلیک این موشک ها هستند.

پیشتر سرتیپ ستاد نومان الزوبعی فرمانده عملیات نینوا از اصابت چهار موشک به نزدیک پایگاه القیاره خبر داده بود.

وی افزوده بود: در جریان پاسخ نیروهای امنیتی، یک خودور منهدم و سه تروریست کشته و سه موشک که آماده شلیک در محل حادثه بود، کشف و ضبط شد.

این سرتیپ عراقی تصریح کرد: خودروی دومی نیز که حامل سکوی پرتاب موشک بود، در نزدیک پایگاه القیاره کشف و ضبط شد.

واکنش سنتکام به پهپاد ساقط شده در ایران

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) روز جمعه در پیامی توئیتری مدعی شد، هیچ پهپاد آمریکایی به تازگی در حوزه عملیاتی این فرماندهی ساقط نشده است.

ساعاتی پس از انتشار خبر سرنگونی یک پهپاد در حوالی بندر ماهشهر توسط پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سنتکام طی پیامی در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر اعلام کرد: «گزارش‌های ادعایی در مورد ساقط شدن یک پهپاد آمریکایی صحت ندارد. اگر یک هواپیمای بدون سرنشینی هم در حوزه عملیاتی سنتکام سرنگون شده باشد، جزو هواپیماهای متعلق به وزارت دفاع آمریکا نیست.»

روز جمعه امیر علیرضا صباحی فرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در رابطه با سرنگونی پهپاد متجاوز به حریم هوایی کشورمان اعلام کرد: «بامداد امروز یک فروند پهپاد متجاوز توسط سامانه‌های بومی نیروی پدافند هوایی ارتش مستقر در منطقه عمومی ماهشهر تحت هدایت شبکه یکپارچه قرارگاه پدافند هوایی کشور منهدم شد.»

به گزارش روابط عمومی ارتش، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش تصریح کرد: این اقدام قاطع و شلیک موشک در واکنش به تجاوز یک فروند پهپاد متجاوز خارجی به حریم هوایی کشورمان بوده است و پهپاد متجاوز قبل از رسیدن به اماکن حساس با هوشیاری کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور منهدم شد.

شرط ایران برای بازگشت آمریکا به برجام

«عباس عراقچی»، معاون وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با «اسپوتنیک» گفت، شرط لازم برای قبول بازگشت آمریکا به برجام رفع تحریم‌هاست و انتخابات سال آینده این کشور تأثیری بر برنامه هسته‌ای ایران نخواهد داشت.

اسپوتنیک: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سال آینده برگزار می‌شود. برخی سناتورها و کاندیدهای انتخابات نسبت به بازگشت آمریکا به برجام ابراز تمایل داشته‌اند. به اعتقاد شما انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چه تأثیری بر توافق هسته‌ای ایران خواهد داشت؟

عراقچی: نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا تأثیری بر برنامه هسته‌ای ایران نخواهد داشت.

اسپوتنیک: تحت چه شرایطی ممکن است آمریکا به برجام بازگردد و شرایط لازم برای بازگشت آمریکا به این توافق چیست؟

عراقچی: آن‌ها باید تحریم‌هایی را که تا به‌ امروز علیه ایران وضع کرده‌اند لغو کنند.

اسپوتنیک: ایران چه زمانی به سطح غنی‌سازی اورانیوم قبل از حصول توافق برجام بازخواهد گشت؟

عراقچی: اقدامات ما، بسته به اوضاع پیش روی اتخاذ خواهد شد. اکنون صحبت کردن درخصوص هرگونه تصمیمی، ممکن نیست.

اسپوتنیک: انتظار دارید اروپا چه گام محکمی در خصوص بازگشت به اجرای توافق برجام بردارد؟

عراقچی: اروپا باید منافع ایران را تضمین کند که مهم‌ترین آن‌ها توانایی صادر کردن نفت و دریافت مبلغ حاصل از فروش نفت از طریق پرداخت بانکی است.

کشورهای اروپایی پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام در اردیبهشت سال گذشته وعده دادند که می‌توانند اثرات خروج واشنگتن را جبران کرده و ایران را از مزایای وعده‌ داده‌ شده در برجام برخوردار کنند. با این حال، این وعده‌ها با گذشت نزدیک به هجده ماه عملی نشده‌اند.

آغاز گشت زنی هوایی روسیه در شمال سوریه

«دیمیتری ایوانف» خلبان نیروی هوایی روسیه اعلام کرد، نیروی دفاع هوایی کشورش عملیات خود را روزانه در شمال سوریه آغاز کرده و بعد از این مأموریت گشت‌زنی هوایی انجام خواهد شد.

در این ارتباط این مقام نظامی روسیه گفته که کشورش به تلاش‌های خود برای اجرای مفاد یادداشت تفاهم روسیه و ترکیه ادامه می‌دهد.

انجام این گشت زنی هوایی در راستای اجرای مفاد یادداشت تفاهم ۲۲ اکتبر (۳۰ مهرماه) میان روسیه و ترکیه دنبال می‌شود.

گفته شده که هدف اصلی مأموریت گشت‌زنی هوایی، «تضمین امنیت» در شمال شرقی سوریه و همراهی با پلیس نظامی سوریه است.

پیش از این و کمتر از یک ماه پیش ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، رؤسای جمهور روسیه و ترکیه در جریان نشستی در شهر سوچی توافقاتی را در خصوص همکاری‌های مشترک در شمال شرق سوریه دنبال کرده بودند که حال به نظر می‌رسد گشت زنی‌های هوایی در ادامه همان توافقات قبلی میان رؤسای جمهور دو کشور است.

انتصاب وزیر جنگ جدید اسرائیل

در ادامه تحولات در ارتباط با تشکیل کابینه در فلسطین اشغالی رسانه‌ها گزارش داده‌اند، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی «نفتالی بنت»، وزیر سابق آموزش و پرورش این رژیم را به عنوان وزیر جنگ در کابینه انتقالی منصوب کرده است.

رسانه‌ها گزارش داده‌اند، حزب نفتالی بنت هم به حزب «لیکود» به ریاست «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ملحق خواهد شد.

کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داده نتانیاهو، نفتالی بنت را با هدف جلوگیری از پیوستن او به حزب رقیب یعنی حزب «آبی و سفید» به این سمت منصوب کرده است.

در تحولی دیگر، کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داده، نتانیاهو به «عاری دری»، وزیر داخلی این رژیم اجازه برگزاری انتخابات مستقیم میان خودش و «بنی گانتز»، رئیس ائتلاف آبی و سفید را داده است.

روز سه‌شنبه «بنی گانتز» رئیس ائتلاف آبی و سفید و مأمور تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی گفت که «بنیامین نتانیاهو» به دنبال اعمال فشار جهت برگزاری انتخابات سوم در سرزمین‌های اشغالی است.

وی در پیامی در توئیتر نوشت: «نتانیاهو آماده تسلیم قدرت و مصونیتی که دارد، نیست. نتانیاهو این آمادگی را ندارد که درباره خطوط اساسی کابینه فراگیر بحث شود.»

گانتز اضافه کرد: «نتانیاهو خواستار کشاندن اسرائیل به انتخابات سوم است. من هر کاری می‌کنم تا این اطمینان حاصل شود که این موضوع اتفاق نمی‌افتد. من هر کاری می‌کنم تا کابینه تشکیل شود.»

حدود دو هفته از زمانی که گانتز از سوی «روین ریولین» مأمور تشکیل کابینه شده می‌گذرد. گانتز تنها دو هفته زمان دارد تا کابینه ائتلافی را پیش از پایان مهلت قانونی تشکیل دهد.

احزاب لیکود و آبی و سفید در مذاکرات برای تشکیل کابینه فراگیر با بن‌بست روبه رو شده‌اند. حزب آبی و سفید از لیکود خواسته تا بدون احزاب مذهبی و هریدی صهیونیست وارد کابینه شود؛ درخواستی که از سوی لیکود رد شده است.

«موشه کهلون» وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی که از حزب لیکود است پیشتر گفته بود، در صورتی که انتخابات سومی نیز برگزار شود، نتایج تغییری نخواهد کرد و بهتر است که با شرایط کنونی کابینه تشکیل شود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy