بخش مهمی از انتقاد معترضان عراقی متوجه دخالت ایران در امور داخلی عراق است
یورونیوز - فاهم طایی، یکی از چهرههای مطرح در اعتراضات عراق به دست افراد ناشناس در برابر منزلش در کربلا کشته شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه فاهم طایی، ۵۳ ساله که به عنوان یکی از رهبران شناخته شده اعتراضهای اخیر در عراق به ویژه منتقد دخالت ایران در امور داخلی این کشور بود، شامگاه یکشنبه ۱۷ آذر در حالی که از مهمانی باز میگشت مورد سوءقصد واقع شد و به قتل رسید.
در تصاویری که از صحنه قتل به دست آمده دیده میشود که طایی به همراه دو نفر دیگر با موتورسیکلت به مقابل منزلش میرسند. طایی از موتور سیکلت پیاده شده و دو همراهش دور میشوند. در همان لحظه دو مرد سوار بر یک موتورسیکلت دیگر از پشت سر به فاهم طایی نزدیک میشوند. سرنشین موتورسیکلت با یک تفنگی که به نوشته خبرگزاری فرانسه مجهز به صداخفهکن بوده، دست کم دوبار از فاصله حدود دو متری به او شلیک میکند. راننده موتور سیکلت هم تفنگی بیرون میآورد اما شلیک نمیکند.
شبکه تلویزیونی عرب زبان الغد ویدیوی مربوط به این صحنه را که از دوربین مداربسته در برابر منزل مقتول به دست آمده، منتشر کرده است.
خبرگزاری فرانسه که این خبر را به نقل از همسایگان فاهم طایی نقل کرده همچنین یادآوری کرده است که منزل مقتول در محلهای از کربلا واقع شده که از امنیت برخوردار است زیرا در نزدیکی مناطق مذهبی شیعیان و نیز یک پاسگاه پلیس قرار دارد.
آقای طایی در آخرین پست فیسبوکی خود در شب پیش از مرگش در واکنش به برخی مرگها و بازداشتهای «مشکوک» در عراق نوشته بود: «ما پیروز خواهیم شد و کشورمان را بهرغم خواسته شما پس خواهیم گرفت. با وجود دردی که داریم، لبخند خواهیم زد. به رغم میل شما و آن احزاب فاسد سیاسی فاسدتان.»
ماجرای مرگها و بازداشتهای مشکوک
خبرگزاری فرانسه همچنین از «مرگ مشکوک» چندین تن از معترضان عراقی در روزهای اخیر در این کشور خبر داده است.
به نوشته این خبرگزاری تا کنون جسد برخی معترضان در شرایطی مبهم و ناشناخته در استانهای مختلف عراق یافت شده است. آخرین مورد از این مرگهای «مشکوک» مربوط به زهرا علی، شهروند ۱۹ ساله عراقی است که خانوادهاش جسد او را هفته گذشته پیدا کردند. بدن بیجان این دختر جوان چند ساعت بعد از ربوده شدنش در حالی پیدا شد که آثار شکنجه روی آن به چشم میخورد.
روز جمعه نیز یک عکاس ۲۲ ساله به نام زید خفاجی حوالی سحرگاه در حالی که میدان تحریر، کانون تجمع معترضان در پایتخت به منزلش بازمیگشت به دست افراد ناشناس ربوده شد. خبرگزاری فرانسه این خبر را به نقل از نزدیکان این فرد منتشر کرده است.
تا کنون دهها فرد دیگر که در جریان اعتراضها در عراق از دو ماه پیش برای مدت کوتاهی بازداشت و سپس آزاد شدهاند، گفتهاند که افرادی مسلح یونیفورمپوش آنها را دستگیر کرده، اما آنها نتوانستهاند هویت بازداشتکنندگان را تشخیص بدهند. دولت عراق نیز میگوید که قادر به تشخیص هویت بازداشتکنندگان نبوده است.
ناآرامیها در عراق از ۹ مهر با راهپیمایی و اعتراض به وضعیت معیشتی، گرانی و فساد دولتی آغاز شده و به سرعت به اعتراض علیه کلیت حکومت عراق بدل گشت. اعتراضهای خونین که تا کنون بیش از ۴۵۰ کشته و ۲۰ هزار مجروح بر جای گذاشته است، پس از دو ماه به استعفای نخست وزیر عادل عبدالمهدی انجامید اما این آتش همچنان خاموش نشده است.
بخش مهمی از انتقاد معترضان عراقی متوجه دخالت ایران در امور داخلی عراق است. تا کنون به جز بغداد، شهرهای شیعهنشین کربلا و نجف نیز کانون تظاهرات علیه جمهوری اسلامی بوده و ساختمان کنسولگری ایران در نجف چند بار به دست معترضان به آتش کشیده شده است.
نطق پروانه سلحشوری در مجلس ایران جنجال آفرید