Monday, Dec 9, 2019

صفحه نخست » انتقاد مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان به شمار کشته‌ها در اعتراضات اخیر

Abdolhamid.jpgانصاف نیوز - مولوی عبدالحمید در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان (۱۵ آذر ۱۳۹۸)، با انتقاد از تعداد کشته شده‌ها در اعتراضات اخیر به افزایش قیمت بنزین، خواستار «تنبیه و مجازات» عاملان این اقدامات شد.

به گزارش انصاف نیوز به نقل از دفتر امام جمعه اهل سنت زاهدان، مولوی عبدالحمید در ابتدای سخنان‌شان گفت: در اعتراضات اخیر مردم ایران به افزایش قیمت بنزین، دو چیز بسیار تکان‌دهنده و ناگوار بود؛ یکی تخریب اموال عمومی و به آتش‌کشیدن پمپ‌های بنزین و بانک‌ها و دیگری کشتن معترضین در [این تعداد]. قتل معترضان سبب نگرانی و ناراحتی عموم ملت ایران شد و انعکاس وسیعی در داخل و خارج کشور داشت.

آیت الله خامنه ایوی در ادامه ضمن استقبال از «تدبیر رهبر معظم انقلاب» در خصوص کشته‌های اعتراضات اخیر در کشور، گفت: تدبیر رهبر معظم انقلاب که کشته‌های اعتراضات اخیر در کشور را «شهید» قلمداد کردند و دستور دادند که دیۀ این افراد پرداخت شود اقدامی درست و بسیار هوشمندانه بود که می‌تواند بسیاری از توطئه‌ها را خنثی کند.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در افزود: علاوه بر تدبیر رهبر معظم انقلاب، اگر دستور تنبیه و مجازات کسانی که با کشتن معترضان مرتکب جنایت شده‌اند نیز صادر شود خیلی خوب است تا در آیندۀ کسی دست به چنین قساوت و جنایتی نزند و همچنین اگر قیمت بنزین حداقل به نصف کاهش یابد، این اقدام تکمیل خواهد شد.

وی گفت: افزایش قیمت بنزین در حد وسیعی سبب گرانی کالاهای ضروری مردم شده است. لذا کاهش قیمت بنزین خواستۀ عموم مردم ایران است که به شدت از مشکلات اقتصادی و معیشتی رنج می‌برند.

مولوی عبدالحمید در بخشی دیگر از سخنانش در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان، با اشاره به بازداشت مولانا فضل‌الرحمان کوهی، امام‌جمعه پشامگ سرباز، ضمن توصیۀ مسوولین به «افزایش تحمل در برابر انتقادها»، آزادی مولانا کوهی و همراهانش را «خواستۀ عموم مردم منطقه» دانست و گفت: ما در موضوع بازداشت مولانا فضل‌الرحمان کوهی از جانب مردم به شدت تحت فشار هستیم که چرا در این زمینه سکوت کرده‌اید؟ لذا بنده در این خصوص مطالبی عرض می‌کنم. مولانا فضل‌الرحمان کوهی مسائل را با همان لهجۀ روستایی خودش بیان می‌کند که ممکن است برداشت تندی از نوع ادبیاتش شود، اما بنده به مسوولین اطمینان می‌دهم که مولانا فضل‌الرحمان کوهی با گروهک‌ها، اشرار و گروه‌های مسلح وابسته نیست و خودش هم بارها گفته است که «برانداز» نیست، چنان‌که ایشان در امنیت مرزها نیز تاثیرگذار بوده است.

خطیب جمعه اهل‌سنت زاهدان ادامه داد: مولانا فضل‌الرحمان کوهی همچون بسیاری از علما که انتقادهایی را به دولت و بعضی از سیاست‌های کشور وارد می‌دانند، مسائلی را بیان کرده‌ است. مسائلی که ایشان بیان کرده‌ همان مواردی است که برخی از علما نیز مطرح می‌کنند. البته ما هم با مولانا کوهی صحبت‌هایی داشته‌ایم که باید مقداری لهجه و ادبیات انتقادی را نرم و اصلاح کنیم تا برای همه قابل تحمل باشد.

مولوی عبدالحمید در ادامه گفت: ما دغدغه‌های مسوولین را درک می‌کنیم، اما توصیۀ ما به مسوولین امر آن است که تحمل خودتان را بالاتر ببرید. خیر، برکت و وحدت در این است که هم مسوولین، ارگان‌ها، ادارات و دستگاه قضایی و هم جامعۀ اهل‌سنت و همۀ ما صبر کنیم و تحمل داشته باشیم، چون بدون بالا بردن صبر و تحمل به وحدت نمی‌رسیم. خواستۀ عموم مردم منطقه و استان این است که مولانا فضل‌الرحمان کوهی و همراهان ایشان آزاد بشوند؛ این به نفع وحدت و برادری است.

وی در ادامه به بعضی از مشکلات و دغدغه‌های چهل‌سالۀ جامعۀ اهل‌سنت اشاره کرد: اگر مسوولین از انتقادها ناراحت می‌شوند، باید به طرف دیگر سکه هم نگاه کنند؛ چهل سال است که از عمر انقلاب می‌گذرد اما خواستۀ اهل‌سنت در خصوص مسجد اهل‌سنت تهران برآورده نشده است، اهل‌سنت در بسیاری از ‌شهرهایی که در اقلیت قرار دارند بر خلاف قانون در برگزاری نمازهای جمعه و عیدین با محدودیت و یا ممانعت‌هایی مواجه هستند. مگر شیعه و سنی با هم برادر نیستند؟ با وجود گذشت چهل سال از عمر انقلاب هنوز در هیات دولت از اهل‌سنت به‌عنوان وزیر یا معاون رییس‌جمهور کار گرفته نشده است. اهل‌سنت در طول تاریخ بعد از انقلاب در نیروهای مسلح به‌کار گرفته نشده‌اند، درحالی‌که اهل‌سنت در رژیم گذشته که قابل قیاس با جمهوری اسلامی نیست، در نیروهای مسلح حضور برجسته و پررنگ داشته‌اند.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان افزود: در زمینۀ سفرهای استانی نیز محدودیت‌های زیادی وجود دارد که بعضی از علمای اهل‌سنت نمی‌توانند به بسیاری از استان‌های کشور سفر کنند و با مردم این مناطق دیدار داشته باشند. این مشکلات و دغدغه‌ها طرف دیگر سکه است که مسوولین باید این طرف سکه را هم نگاه کنند و به ما حق بدهند که در این زمینه‌ها گلایه و انتقاد کنیم. شما (مسوولین) نمی‌دانید که ما (علما) چقدر از جانب مردم تحت فشار هستیم که چرا مشکلات و دغدغه‌های آنان را مطرح نمی‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ما به‌خاطر حفظ وحدت و اخوت بسیاری از مسائل را مطرح نمی‌کنیم تا خدای‌ناکرده دشمنان سوءاستفاده نکنند و به وحدت و امنیت ما ضربه وارد نشود. لذا حل مشکلات و دغدغه‌های جامعۀ اهل‌سنت به نفع وحدت و امنیت ملی کشور است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy