رادیو فردا - وزیر دفاع اسرائیل در صدد برنامهریزی برای تشدید حملات کشورش علیه «اهداف ایرانی و متحدین ایران در سوریه» است.
به نوشته جروزالم پست در روز چهارشنبه ۲۷ آذر، نفتالی بنت به دنبال آن است که با گسترش حملات تهاجمی اسرائیل علیه مراکز استقرار نیروهای شاخه قدس سپاه پاسداران و همپیمانان ایران، تهران خود به این نتیجه برسد که باقی ماندنش در سوریه ارزش ندارد.
بر اساس این گزارش، آقای بنت در نشستهای سران امنیتی کشورش گفته است که تظاهرات در عراق، لبنان و خود ایران، فرصت مناسبی است تا با راهکار ضربات مستمر و شدید، ایران را به رها کردن سوریه وادار کرد.
نفتالی بنت در این جلسات شانس خوبی برای تحقق این ارزیابیاش قائل شده اما در همین حال احتمال داده که تشدید حملات اسرائیل، ضریب مخاطره حمله علیه اسرائیل را افزایش دهد.
با این حال او گفته است در صورت افزایش ریسک حمله به اسرائیل نیز بهتر است که کشورش هماکنون و پیش از آنکه دیر شود، اقدام کند زیرا عدم استفاده از فرصت کنونی، موجب تشکیل نیروی جدیدی مانند حزبالله از سوی ایران، این بار در ارتفاعات جولان سوریه برای حملات پیاپی در آینده به اسرائیل، خواهد شد.
نفتالی بنت همچنین روز چهارشنبه ۲۷ آذر گفت: «هر چه ایران تلاش میکند جای پایش را (از نظر نظامی) در سوریه تثبیت کند، در خاک این کشور فروتر میرود؛ ما هم فشارها را افزایش خواهیم داد.»
به نوشته وای.نت، او در حالی که در کنار آویو کوخاوی، فرمانده ارتش، از رزمایش نظامیان کشورش در مرز با سوریه بازدید کرد، گفته هفته گذشته خود را تکرار کرد که «سوریه ویتنام ایران میشود».
آقای بنت چند بار در یک ماه اخیر که وزیر دفاع شده، آشکارا گفته است که سیاست کشورش در مورد ایران باید از تدافعی به تهاجمی تغییر کند.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
نفتالی بنت، رهبر حزب «راست جدید» در حالی از سوی بنیامین نتانیاهو به وزارت دفاع منصوب شده که دولت کنونی، در بنبست بیسابقه سیاسی این کشور تنها یک کابینه انتقالی است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، در شرایطی که این کشور باید ۱۲ اسفند سومین انتخابات پارلمانی در کمتر از یک سال را برای شکستن بنبست موجود برگزار کند، نفتالی بنت برنامه تشدید حملات به پایگاههای ایرانی و سایر نیروهای نیابتی زیر چتر حمایت ایران را به عنوان یک اقدام تبلیغاتی برای رایدهندگان اسرائیلی مطرح میکند.
اسرائیل از سال ۲۰۱۳ در حالی که حضور نظامی ایران در سوریه برای حفظ حکومت بشار اسد گسترش یافت، حملات هوایی به پایگاههای ایرانی را آغاز، و از سال ۲۰۱۵ نیز آن را تشدید کرد.
بر اساس مجموع گزارشهای نهاد ناظر حقوق بشر سوریه ممکن است که در نتیجه حملات اسرائیل در این دوره طولانی، دهها تن در این پایگاهها کشته شده باشند اما معلوم نیست که چه شمار از آنها خود نظامیان ایران بودهاند.
نفتالی بنت در شرایطی خواهان تشدید حملات اسرائیل علیه حضور ایران در سوریه شده که از زمان انتصابش به وزارت دفاع، هیچ حملهی منتسب به اسرائیل علیه بخشهای مرکزی و شمالی سوریه انجام نشده است.
در دوره اخیر تنها حملاتی در منطقه مرزی البوکمال- القائم، مرز سوریه در استان شرقی دیرالزور با غرب عراق، به اسرائیل نسبت داده شد.
به گزارش رسانههای اسرائیل، توقف حملات اسرائیل علیه قرارگاههای اصلی شاخه قدس سپاه و حزبالله در مرکز و شمال سوریه، به احتمال زیاد با سفر قریبالوقوع ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه به اسرائیل، ارتباط دارد.
کاخ کرملین تایید کرده که آقای پوتین در هفته آخر ماه ژانویه از اسرائیل دیدار میکند تا در کنار شماری از رهبران جهانی در آیین یادبود هولوکاست شرکت کند.
به گزارش رسانههای اسرائیل، بنیامین نتانیاهو که مناسبات نزدیکی با ولادیمیر پوتین دارد و بیش از ۱۵ بار در سالهای اخیر بر سر مسائل مرتبطبا حضور ایران در سوریه با او از نزدیک دیدار و گفتوگو کرده، برای جلوگیری از خشم آقای پوتین، دستور توقف حملات به مراکز اصلی سوریه را داده است.
تحلیلگران امور نظامی در اسرائیل نیز به رسانههای کشورشان گفتهاند که تشدید حملات هوایی اسرائیلی علیه سوریه، ایران را از این کشور متحد خود دور نخواهد کرد زیرا تهران و دمشق، دوستان راهبردی هستند و تهران برنامههای بلندمدتی برای ادامه حضور خود در سوریه طراحی کرده است.
ایران بر اساس پیمان دفاعی با سوریه، هرگز تمایلی برای خروج از سوریه نشان نداده و ظاهرا از نظر سران تهران، حملات هوایی اسرائیل، به تحرکات ایذایی که آن را قابل تحمل میدانند، مبدل شده است.
ایسنا: عذرخواهی عارف از مردم ایران
رقاص های نایاک کجا هستند؟