ایران اینترنشنال - روزنامه شهروند، با انتشار گزارشی از صیادی چینیها در آبهای جنوبی ایران «با قایقهای بزرگ و پیشرفته» خبر داد و به نقل از ساکنان یک روستای ساحلی در نزدیکی چابهار نوشت که چینیها «دریا را جارو کرده و رفتهاند و برای صیادهای کنارک [یک بندر در حاشیه دریای عمان] چیزی نگذاشتهاند.»
روزنامه شهروند، در شماره روز چهارشنبه ۴ دی خود، با انتشار گزارشی، به نقل از یک زن اهل روستای پزم در نزدیکی کنارک ادامه داد: «اگر [چینیها] دریا را جارو نکنند و چیزی هم برای مردهای ما بگذارند، ته سفره ما خالی نمیماند. نانی برای خوردن پیدا میشود. »
همچنین خبرنگار این روزنامه همچنین درباره تاثیر گرانی بنزین بر وضعیت اقتصادی این منطقه گزارش داد: «وضع جدید قیمت بنزین، پاک زندگیها را زیرورو کرده. لنجها کهنهاند. ٢٠سال هم بیشتر دارند. وسع صیادها آنقدر نیست که قایقهای جدید و جاندار بخرند. قایقهای کوچک ٢٥ تا ٣٠میلیون تومان و قایقهای بزرگ از ٧٠ تا ١٠٠میلیون تومان قیمت دارند. برای همین ماهیگیرهای خرد برای شرکتهای صیادی کار میکنند. شیلات به ماهیگیرهای خرد مجوز نمیدهد و ماهیگیری که مجوز نداشته باشد، سهمیه بنزین هم ندارد و قاچاقی کار میکند.»
این روزنامه به افزایش قیمت ماهی در این شرایط اشاره کرد و نوشت: «ماهی هم همینطور گران میشود. مثلا شوریده از کیلویی ٣٠هزار تومان میشود ۴۵هزار تومان. یا شاهمیگو به کیلویی ٧٠هزار تومان رسیده.»
شهروند همچنین درباره گران شدن قیمت آب آشامیدنی در روستای پزم در نزدیکی بندر کنارک نوشت: «تا قبل از گران شدن بنزین، تانکرهای ٦هزار لیتری به روستا میآمدند و با ۴۵ هزار تومان تانکر آب روستا را پر میکردند. اما امروز مردم روستا هر تانکر آب را ١٠٠هزار تومان میخرند که برایشان خیلی گران است.»
این در حالی است که هیچکدام از ساکنان پزم آب لولهکشی ندارد و پیشتر «با تانکرهای آبرسان، برای مردم بهطور رایگان آب میآوردند.»
خبرنگار این روزنامه درباره آلودگی محیط زیست و وضعیت بهداشتی روستای پزم نیز تاکید کرد: «معتادها در کنار سگها و گربههای گرسنه در پخش کردن بیشتر زباله نقش دارند. سگها در پزم آنقدر زیادند که زنها وقتی از خانه بیرون میآیند، حتما باید چوبی به دست داشته باشند که اگر لازم شد، در برابر سگهای گرسنه از خود محافظت کنند.»