Monday, Dec 30, 2019

صفحه نخست » زمینه‌چینی برای اعلام آمار کشته‌شدگان آبان‌ماه

123019A_top.jpgنشریه داخلی سپاه می‌گوید اعلام آمار کشته‌شدگان آبان‌ماه «حیاتی»‌ست

ایندیپندنت فارسی - ایندیپندنت فارسی

با گذشت بیش از چهل روز از اعتراضات گسترده مردمی در شهرهای ایران و سرکوب شدید معترضین توسط نیروهای امنیتی و نظامی و در راس آن‌ها «سپاه» و «بسیج» و سکوت مطلق مقامات در اعلام آمار رسمی از کشته‌شده‌ها و مجروحین، حالا نشریه داخلی سپاه پاسداران از «ضرورت» اعلام آمار کشته شدگان می‌نویسد.

نشریه «اخبار و تحلیل‌ها» که درواقع یک نشریه داخلی سپاه است در یادداشتی کوتاه و با اشاره به حوادث آبان‌ماه امسال نوشت: «از جمله سؤالات جمع‌های دوستانه و خانوادگی در یک ماه گذشته این است که در آشوب‌ها چند نفر کشته شدند؟ سؤالی که هنوز هیچ‌کدام از مسئولان به آن پاسخ نداده‌اند.»

این یادداشت در ادامه و با بیان این ادعا که «حجم شهدای حافظ امنیت و مردم عادی و رهگذر و کشته‌های عناصر ضد انقلاب، به سبب جنس آشوب‌ها با گذشته تفاوت دارد» نوشت: «در این میان ارائه روایت صحیح و به موقع برای افکار عمومی از سوی دستگاه‌های ذی‌صلاح امری حیاتی است تا اجازه موج‌سواری و خبرسازی از رسانه‌های دشمن گرفته شود.»

این نشریه در یادداشت خود می‌نویسد: «پیچیدگی صحنه و تلاش عوامل ضد انقلاب برای کشته‌سازی در حوادث آبان ماه و در پی آن فرمان رأفت رهبر معظم انقلاب، باید با دقت هرچه تمام‌تر به پرونده کشته‌شدگان رسیدگی شود تا جای افراد بی‌گناه با اشرار و تروریست‌ها عوض نشود، اما تسریع در این امر مهم و اطلاع‌رسانی و اقناع افکار عمومی در شرایط سم‌پاشی شدید رسانه‌های بیگانه در موضوع آمار کشته‌ها، لازم و ضروری است.»

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

نشریه داخلی سپاه در حالی از ضرورت اعلام آمار کشته‌شدگان آبان‌ماه خونین می‌نویسد که در فاصله کوتاهی از شروع اعتراضات گسترده مردمی نیروهای بسیج و سپاه حضوری گسترده در خیابان‌های ایران داشتند و در سرکوب شدید و خشن مردم نقش جدی و اساسی داشتند.

هنوز هیچ‌یک از مقامات حکومتی درباره آمار کشته‌شدگان حوادث آبان ماه ایران بیان نکرده‌اند. از سوی دیگر سازمان‌های حقوق بشری و در راس آن‌ها سازمان عفوبین‌الملل از ابتدای شروع اعتراضات در مقاطع مختلف درباره آمار کشته‌شدگان و تیز بازداشتی‌های آبان ماه ایران گزارش‌های متعددی منتشر کرده‌اند.

عفوبین‌الملل در آخرین آمار خود از کشته‌شدن دست‌کم ۳۰۴ نفر خبر داده بود. خبرگزاری رویترز هم در گزارشی چندی پیش نوشته بود که ۱۵۰۰ نفر در جریان اعتراضات مردمی ایران کشته شده‌اند. آماری که با واکنش شدید مقامات و رسانه‌های نزدیک به حکومت مواجه شد.

هفته گذشته سخنگوی دولت گفته بود که باید آمار کشته‌شدگان زودتر اعلام می‌شد هرچند که خود اذعان کرد اطلاعی از آمار تفکیکی کشته شدگان ندارد.

پیش از او هم «جواد لاریجانی» دبیر سابق ستاد حقوق بشر قوه قضاییه مدعی شده بود که «۸۵ درصد کشته‌ها مربوط به نیرو‌های امنیتی یا افرادی بوده است که در حال دفاع از منازل خود در برابر تهاجم آشوب‌گران بوده‌اند و ۱۵ درصد کشته‌ها مربوط به نیرو‌های تروریستی است».

چند روز پیش هم استانداران خوزستان و کرمانشاه خبر از اعلام قریب‌الوقوع آمار کشته‌شدگان در اعتراضات آبان‌ماه داده بودند. دو استانی که به گفته سازمان عفوبین‌الملل جزو استان‌هایی با آمار بالای کشته‌شدگان بوده‌اند.

به‌نظر می‌رسد که مقامات حکومت درصدد هستند که زمینه‌ را برای اعلام آمار‌های کشته‌شدگان و مجروحین فراهم کنند. آماری که بعید است به راحتی مورد اطمینان شهروندانی قرار بگیرد که در اوج سرکوب وحشیانه و خشن نیروهای امنیتی حتی دسترسی به اینترنت هم از آنان دریغ شده بود.

هرچند که مقامات جمهوری اسلامی اصرار دارند که روایت‌های بیرونی از حوادث ایران سندیتی ندارد و قابل اتکا نیست اما سکوت طولانی مدت مقامات و به تعبیری «محرم» ندانستن مردم موجب شده که شهروندان انتظار هیچ واکنشی جز نسبت دادن خشونت به بیگانگان و ضد انقلاب را از سوی مقامات نداشته باشند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy