روز گذشته فیلمی از آتش زدن کتاب «طب هاریسون» کتاب پزشکی داخلی توسط فردی به نام «عباس تبریزیان» (که طرفدارانش او را «آیت الله تبریزیان» میخوانند) و به عنوان استاد طب اسلامی مشهور است، منتشر شد. انتشار این ویدئوی کوتاه، به سرعت واکنشهای منفی گستردهای را در میان مسئولان وزارت بهداشت، حوزههای علمیه و نیز کاربران شبکههای اجتماعی برانگیخت.
انصاف نیوز - عباس تبریزیان معروف به «آیت الله تبریزیان»، روحانی جنجالی این روزها که کتاب طب هاریسون را به آتش کشیده و خود را «پدر طب اسلامی ایران میخواند، ادعاهای عجیب درباره خود مطرح کرده است.
تبریزیان از جمله مدعی است که خانم دکتر پروفسور تروسکه دباک، متخصص اپیدمیولوژی سرطان و رییس دپارتمان اونکولوژیکال اپیدمیلوژی دانشگاه گرونینگن، سال ۹۴ در سفرش به ایران برای شرکت در یک همایش علمی، او را دیده و خواسته که به هلند برود تا تدریس کند و به دنبال تطمیع او بوده است.
تبریزیان میگوید: «از این داستانها خیلی زیاد است. خلاصه آنها قدر این مسایل را میدانند. مدتی بعد از آن، یک ماه قبل رییس انکولوژی هلند آمد، یک خانمی است، آمد از من دعوت کرد که بروم آنجا. انکولوژی یعنی سرطان. رییس سرطان هلند از من دعوت کرد که بروم هلند. گفت تمامی امکانات را در اختیارت تو میگذاریم، اینجا خیلی به شما اهمیت نمیدهند. ما همهی امکانات را در اختیار شما میگذاریم؛ بیا آنجا درس بده. آخر کار هم گفت که «اتفاقا من هم شوهر ندارم». اینها بالاخره تطمیع میکنند به هر وسیلهای. خلاصه قدر این مسایل را ما نمیدانیم».
تبریزیان سال ۹۴: زمان برگشت به دعا درمانی است
خبر زیر را سایت دانا در تیرماه سال ۹۴ منتشر کرده است که در آن از عنوان «آیت الله» و «پدر طب اسلامی» نام برده است. این گزارش به صورت کامل در پی میآید.
سایت دانا، تیرماه ۹۴: پدر طب اسلامی در یزد گفت: زمان برگشت به طب اسلامی فرا رسیده است و بایستی با جایگزین کردن طب اسلامی به جای پزشکی مدرن به کمک مردم بیاییم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدبانو؛ آیت الله تبریزیان در همایش طب اسلامی که به همت هیئت پیروان عترت خواهران رزمندگان اسلام و اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان یزد در محل حسینیه سیدگلسرخ یزد برگزار شده بود، خاطر نشان کرد: بشر روزی متوجه میشود که هر بیشتر پیشرفت کند در نهایت باید به سوی اسلام برگردد.
وی درمان اسلامی را به دو بخش دارویی و دعایی تقسیم کرد و افزود: مساله دعا درمانی باید احیا شود و لازم است اولین چیزی که در هنگام بیماری به ذهن مومن خطور میکند، دعا باشد.
تبریزیان در خصوص اهمیت دعا در بین غیر مسلمانان خاطر نشان کرد: خانمی که استاد دانشگاه لندن بود نزد من آمد و گفت قرص های شیمیایی مان را داخل زباله دان انداخته ایم؛گفتم طب گیاهی می خواهید؟ که پاسخ داد: نه؛ به دنبال دعا آمده ام چرا که تجربه کردیم که مسلمانان با خواندن دعا شفا می یابند.
وی درباره اهمیت شفابخشی سوره حمد اظهار داشت: هربیماری که سوره حمد او را شفا ندهد هیچ درمانی ندارد؛ سوره حمد درمان کل بیماریهاست.
آیت الله تبریزیان حجامت را یکی از درمانهای اسلامی دانست و گفت: حجامت اولین بار در آمریکا رایج شده است و متاسفانه منتظریم ببینیم آنها چه میکنند بعد انجامش دهیم در حالی که باید پیش قدم باشیم.
پدر طب اسلامی گفت: طبق بررسی های کشور هلند تا ۸۰سال پیش بیماری سرطان نبوده است ولی الان از هر ۷نفر یک نفر به این بیماری مبتلا است.
وی داروهای شیمیایی را عامل ابتلا به بسیاری از بیماریها ذکر کرد و گفت: امروزه رحم را به خاطر خونریزی شدید خارج میکنند در حالی که با دو گیاه شناخته شده که با هم ترکیب میشوند به راحتی این بیماری درمان میشود.
پدر طب اسلامی داروی طب اسلامی را بدون عوارض و مفید دانست و داروهای شیمیایی را با عوارض بالا عنوان کرد.
وی سزارین را عامل نابودی و معیوب ساختن زنان عنوان کرد و ادامه داد: آسیب دیگر طب جدید به مردم این است که امروزه در کشور ۱۵ میلیون زن نازا وجود دارد و این به دلیل داروهای شیمیایی مورد مصرف بانوان است که نازایی و کم زایی را به دنبال دارد.
آیت الله تبریزیان در توضیح کم زایی خاطر نشان کرد: ۷۵% زایمانها به صورت سزارین صورت میگیرد که با این عمل تعداد زایمان کاهش می یابد.
وی با اشاره به اینکه طب اسلامی با طب سنتی متفاوت است تصریح کرد: طب اسلامی، علم پیامبران است و اولین طبیب روی زمین حضرت آدم (ع) بود که خداوند ایشان را از بهشت نازل کرد و همه علوم از جمله طب و نجوم را به او آموخت.
آیت الله تبریزیان ادامه داد: بعد از حضرت آدم (ع)، پیامبران الهی به وسیله وحی علم طب اسلامی را توسعه دادند تا زمان حضرت سلیمان (ع)، حضرت داوود (ع) و زمان حضرت عیسی (ع) که توسعه علم پزشکی به حدی رسید که سختترین بیماریها را درمان کرد.
وی طب اسلامی را فارغ از دیگر علوم طب دانست و گفت: متاسفانه با افزایش بیماری های گوناگون از جمله سکته و سرطان و از طرفی افزایش مصرف داروهای شیمیایی به این نتیجه می رسیم که داروهای شیمیایی نه تنها درمان را در پی ندارد بلکه خود عاملی برای بروز بیماری ها است.
آیت الله تبریزیان گفت: افزایش بیمار، مطب، درمانگاه و بیمارستان نشانه پیشرفت نیست بلکه حکایت از عقب ماندگی علم پزشکی امروزی دارد.
پدر طب اسلامی گفت: طب باید به بهبودی و کاهش بیماری انسان شود و این درست برعکس انتظار ما از طب می باشد.
وی با اشاره به مناظره زیبای امام صادق(ع) با طبیب هندی اظهار داشت: ربیع حاجب می گوید« روزی طبیبی هندی در مجلس منصور کتاب طب می خواند در حالی که امام صادق علیه السّلام در آنجا حضور داشت چون از قرائت مسائل طب فراغت یافت به امام ششم علیه السّلام گفت دوست داری از دانش خود به تو بیاموزم؟ حضرت فرمود نه زیرا آنچه من می دانم از دانش تو بهتر است طبیب پرسید تو از طب چه می دانی؟ امام فرمود: من گرمی را با سردی و سردی را با گرمی و تَر را با خشک و خشک را با تَر مداوا می کنم و کار را به خدا وامی گذارم و آنچه را که از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم وارد شده به کار می بندم که فرمود: بدان که معده خانهی درد است،و پرهیز رأس هر داوایی است و به بدن خود آنچه را که عادت کرده بدهد.مرد هندی گفت: آیا طب غیر از این است؟امام علیه السلام فرمود:آیا گمان می کنی که من از کتاب های طب آموخته ام؟گفت :آری.امام علیه السلام فرمود: نه. به خدا قسم من غیر از خدا از کسی دیگر یاد نگرفته ام.»
پرسش و پاسخ به سوالات مخاطبان بخش دیگری از این مراسم بود که با استقبال گسترده ای روبرو شد.
واکنشها به کتابسوزی عباس تبریزیان
رسول جعفریان، استاد تاریخ دانشگاه تهران، که پیش از این نیز یادداشتهای متعددی در نقد مدعاهای طب اسلامی نوشته است، از نخستین افرادی بود که به این رخداد واکنش نشان داد و نوشت: «متاسفانه این شخص، سالهاست با استفاده از باورهای عامیانه در میان مردم، تلاش در ترویج بافتههای خود به اسم طب دینی دارد و برای تقدیس آنها، از روایاتی که بارها محدثان آنها را نقد کرده اند، استفاده میکند. این رفتار وی، در حوزه قم، مورد تأیید هیچ کس، جز شماری از هواداران ساده لوح او که مانند آنها همه جای دنیا هستند، نیست.
روشن است که طب سنتی، به عنوان یک شاخه علمی، در مراکز دانشگاهی میتواند مطرح و توصیههای آن پس از بررسیهای علمی، و تأیید مراکز رسمی، مورد استفاده قرار گیرد، اما نامبرده نه از نظر تحصیلات علمی و نه حوزوی، در مقامی نیست که بخواهد چنین ادعایی را بکند. طبعا در قم یا مشهد، هیچ نوع شاخه درسی وجود ندارد که او به استناد تحصیل در آن، چنین ادعایی را داشته باشد.
محمدرضا ظفرقندی رییس کل سازمان نظام پزشکی در واکنش به آتش زدن یکی از کتب مرجع پزشکی توسط یکی از مدعیان طب اسلامی، برخورد مراجع قضایی و حوزههای علمیه دینی با این اقدام را خواستار شد و گفت: « آتش زدن کتاب اصولا پسندیده نیست و کاری غیرفرهنگی و ضد فرهنگی است و کسی که کتاب آتش میزند آن هم کتابی علمی، خود به خود به مبانی علمی و فرهنگی آسیب کلی و اخلاقی وارد میکند؛ حالا اگر آن فرد در کسوت یا لباس روحانیت باشد که طبیعتا به جایگاه روحانیت و دین هم ضربه میزند و از طرفی هم به باورهای مردم، جوانان و کسانی که سالها در دانشگاهها زحمت کشیدند، آتش میزند؛ این فقط ضرر شکلی قضیه است.»
علی رضا رییسی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار موضعگیری قاطع مراجع دینی، دانشگاهی و قضایی در برابر اقدام «سخیف و جاهلانه کتابسوزی توسط فردی به نام تبریزیان» شد. معاون وزیر بهداشت بیان کرد: «از داستان کتابسوزان اسکندر و یونانیان و اقوام جاهل و مغول تا جشنهای واقعی و مستند کتابسوزان نازیها و عید کتابسوزی کسروی در یکم دی ماه هر سال حکایتهای بسیار شنیده و خواندهایم، اما اکنون و مقارن با عید کتابسوزان پیروان کسروی در مراسمی آئینی با فیلم و تصویر فردی به نام تبریزیان که پیروانش او را آیت الله میخوانند و تحت عنوان طب اسلامی تجارتخانهای برپا کرده است به خود جرات داده و کتاب «اصول طب هاریسون» از کتب مرجع پزشکی را به آتش میکشد».
کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت نیز در این رابطه در توییتر خود نوشت: «جاهلی به نام عباس تبریزیان به شیوه اسلاف اموی خود، قتیبه بن سهل باهلی و امثال محمود غزنوی، قوم مغول و تاتار، احمد کسروی و دیگر قشریون و داعشیان تاریخ، درسنامه هاریسون را آتش زده است. غافل از آنکه حتی در قیاس با آن اسطورههای بلاهت نیز:ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست».
سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «اینگونه تفکرات و اقدامات در اسلام ناب جایگاهی نداشته و انتسابی به دین و احکام آن ندارد، فلذا نه تنها اعلام انزجار از چنین واقعهای بلکه تلاش در جهت رشد و اعتلای هرچه بیشتر فرهنگ اسلامی و معرفی پیشرفتهای پزشکی کشور در پرتو انقلاب اسلامی در این برهه از زمان به عنوان وظیفهای همگانی مطرح میشود.»
علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه، با محکوم کردم اقدام به کتابسوزی، در پی این اقدام اینگونه واکنش نشان داد: «حوزههای علمیه و بزرگان آن تاکید بر جایگاه علم و اندیشه و نقد عالمانه، حرکت ناپسند و جاهلانه اخیر در تعرض به یکی از متون مهم علم پزشکی را که در فضای مجازی انتشار یافته است ناروا میدانند و حوزههای علمیه و بزرگان آن و شورای عالی و مدیریت حوزههای علمیه آن را محکوم مینمایند، آشکار است که این گونه تفکرات و اقدامات در حوزه علمیه جایگاهی نداشته و انتسابی به حوزه و روحانیت ندارد.»