ایران وایر - یاشار سلطانی، روزنامهنگاری که پیشتر نیز پرونده املاک نجومی قالیباف را برملا کرده و بابت این قضیه به زندان رفته بود، با انتشار اسنادی، پرونده فساد مالی همسر و پسر قالیباف را نیز برملا کرد.
به گزارش ایران وایر، یاشار سلطانی در حساب توییتر خود با انتشار مکاتبات بین شهرداری تهران، بنیاد مستضعفان و موسسه شمسالشموس که متعلق به الیاس قالیباف است، پرده از پرونده دیگری از فساد خانواده قالیباف برداشت.
سلطانی که بیش از ۱۳۱ هزار دنبالکننده در توییتر دارد و در ماجرای افشای پرونده املاک نجومی قالیباف، نقش مهمی داشت، تنها ۵ روز پس از اینکه بهخاطر شکایت محمدباقر قالیباف، به دادسرا احضار شده بود، در دو توییت، به افشای رابطه مالی غیرقانونی شهرداری تهران، بنیاد مستضعفان و موسسه شمسالشموس و خیریه امام رضا پرداخت.
در توییت اول سلطانی آمدهاست که « آقای قالیباف؛ از تراکم فروشیهای همسر و فرزندتان الیاس هم بیخبرید؟! مدرسه شمس الشموس متعلق به الیاس قالیباف زیر مجموعه خیریه امام رضا(ع) متعلق به همسر قالیباف است. بنیاد مستضعفان ۳ قطعه زمین به مساحت ۵۸۳۹ متر در سعادت آباد به شمس الشموس واگذار کرد».
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
به پیوست این توضیحات، تصاویر زیر از مکاتبات بین بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران و یک شرکت پیمانکاری به نام شرکت ساختمان و عمران شهر پایدار، منتشر شدهاست.
در نامه اول که خطاب به مدیرعامل سازمان املاک و اموال بنیاد مستضعفان است، عزیزالله نظری، شهردار منطقه ۲، به تفاهم نامهای اشاره کرده است که در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ بین شهرداری، بنیاد مستضعفان و موسسه شمسالشموس که متعلق به الیاس قالیباف است، منعقد شدهاست. اینگونه که از متن نامه برمیآید، شهرداری منطقه ۲ تهران تایید میکند که خیریه امام رضا و موسسه شمسالشموس، عوارض ملکی متعلق به بنیاد مستضعفان را که معروف به «باغ برره» است پرداخت نموده و در عوض از بنیاد مستضعفان میخواهد که دو ملک مورد توافق را را به نام موسسه شمسالشموس دربیاورد و نتیجه را به شهرداری اعلام کند.
در نامه دوم که تاریخ آن ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ است و خطاب به مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران است، از شهرداری خواسته شده که مطابق توافقنامهای که در تاریخ ۱۴ تیر۱۳۹۳ منعقد شده، هولوگرام یا همان مجوز تراکم سیار برای یک شرکت پیمانکاری صادر کند که قرار است ملکی متعلق به موسسه شمسالشموس یا همان پسر قالیباف را بسازد. این ملک دارای همان شماره ثبتی است که باغ برره دارد.
در نامه سوم، که گیرنده آن مشخص نیست و تاریخ نیز ندارد و احتمالا بعد از خروج قالیباف از شهرداری تهران نوشته شده، درباره تفاهم نامه سهجانبه شهرداری، بنیاد مستضعفان و موسسه پسر قالیباف توضیحاتی ارایه شده است. در این نامه آمده که میزان بدهی بنیاد مستضعفان به شهرداری تهران برای عوارض باغ برره، ۶۳ میلیارد و ۵۷۲ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان بوده که شمسالشموس آن را به صورت غیرنقدی به شهرداری پرداخت کردهاست. همچنین در نامه اعلام شده که شمسالشموس در مورد بخشی از زمین باغ برره که در طرح بزرگراه یادگار امام افتاده، تقاضای خسارت کرده که پس از بررسیهای شهرداری بهدلیل ابهامات تفاهمنامه بین شمسالشموس، شهرداری و بنیاد مستضعفان، درخواست شمس الشموس ملغی اعلام شدهاست.
در نامه چهارم نیز، که بدون توضیحات سلطانی چندان قابل فهم نیست، آمدهاست که مبلغ ۶۴ میلیارد تومان بابت عوارض ملکی که شمس الشموس صاحب آن است به شهرداری تهران پرداخت شدهاست. سلطانی در توضیحات تکمیلی در توییت دوم خود نوشتهاست: « در عوض قرار شد عوارض ۶۴ میلیارد تومانی ساخت برج ۲۱ طبقه در باغ برره متعلق به بنیاد را شمس الشموس پرداخت کند! این ۶۴ میلیارد تومان در قالب هولوگرام (تراکم سیار) به بنیاد منتقل شد. هولوگرامها متعلق به خیریه همسر قالیباف است و مشخص نیست یک خیریه چرا باید هولوگرام فروشی کند!»
گفتنی است، فروش هولوگرام از سال ۱۳۹۶ بهدلیل ایجاد فساد در شهرداری تهران، ممنوع اعلام شدهاست.
هولوگرام به برگههایی گفته میشد که شهرداری بهعنوان تسویه حساب با طلبکاران خود، آنها را صادر میکرد و مجوز تراکم سیار برای صاحب آن برگهها به حساب میآمد. برگههای هولوگرام در واقع امکان ساخت و ساز بدون بررسیهای فنی و مهندسی و در هر مکان و زمانی را به صاحبان خود میدادند. از این جهت، در اختیار داشتن این برگههای هولوگرامدار، رانتی بدون دردسر برای کسانی بود که موفق به دریافت آن از شهرداری تهران میشدند.
آنگونه که از توضیحات یاشار سلطانی بر میآید، خیریه امام رضا و موسسه زیرمجموعه آن، یعنی شمس الشموس که زهرا مشیری، همسر قالیباف و الیاس قالیباف، فرزند قالیباف در آن سمتهای کلیدی دارند، دسترسی قابل توجهی به این هولوگرام ها داشتهاند.
در پاسخ به اتهاماتی که سلطانی به خانواده قالیباف وارد کرده، علی اصغر قهرمانی، وکیل الیاس قالیباف ضمن رد این اتهامات، آنها را سیاسی و جناحی و در راستای اتهاماتی خواند که پیشتر نجفی شهردار سابق تهران آن را کلید زدهبود. او هدف از این اتهامات را تخریب چهره قالیباف در شرایط پیش از انتخابات مجلس یازدهم خواندهاست.
قهرمانی همچنین گفته که الیاس قالیباف، مالک مدرسه شمس الشموس نیست بلکه یکی از اعضای هیات مدیره این موسسه آموزشی است.
موضوع فساد کاندیداهای انتخابات مجلس یازدهم و بهخصوص نمایندگان رد صلاحیت شده در مجلس، یک هفتهای هست که بر سر زبانهاست. پیشتر عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان دلیل اغلب ردصلاحیتها را سواستفادههای مالی نمایندگان خواندهبود.
در واکنش به این صحبت او، برخی نمایندگان و همینطور علی لاریجانی، رییس مجلس فعلی اعتراض کردند.
در پاسخ به اعتراض این نمایندگان، کدخدایی برخی نمونههای این سواستفادههای مالی را بدون آوردن نام نماینده یا کاندیدا مطرح کرد. او در نامه ای در پاسخ به این اعتراضات نوشتهبود: «آیا فردی که برای قاچاق سیگار رشوههای کلان پرداخت کرده و جزییات این اقدام در پرونده سوابق او موجود است، باید (از سوی شورای نگهبان) تایید شود؟»
مشخص نیست که چرا شورای نگهبان که درباره فسادهایی چون پرداخت رشوه برای قاچاق سیگار، نمایندهای را رد صلاحیت میکند، در مورد پروندههای فساد چند هزار میلیاردی قالیباف و خانواده او نیز کنکاش لازم را بهعمل نیاورده و او را همچنان در لیست تایید صلاحیت شدگان قرار دادهاست.