Thursday, Jan 30, 2020

صفحه نخست » سوزاندن درختان برای پخت و پز و گرما در سیستان و بلوچستان

gaz.jpgکیهان لندن - مردم در استان‌هایی چون سیستان و بلوچستان هفته‌هاست از کمبود شدید کپسول گاز شکایت دارند. گزارش‌های تازه‌ای نیز از مشکل در برخی پالایشگاه‌ها و معادن به دلیل کمبود سوخت خبر می‌دهند.

بسیاری از شهرها و روستاهای ایران که زیر سایه ناکارآمدی جمهوری اسلامی به شبکه گاز شهری متصل نیستند در هفته‌های گذشته و با سرد شدن هوا از کمبود و توزیع نشدن کپسول گاز در عذاب هستند.

ویدئوها و تصاویر زیادی از مردمی که به امید از راه رسیدن کامیون‌های حامل گاز شهری ساعت‌ها در صفوف طولانی می‌ایستند منتشر شده است. مهمترین استانی که در هفته‌های گذشته با کمبود و نبود کپسول گاز روبرو بود استان سیستان و بلوچستان است؛ استانی که سیل هفته آخر دی‌ماه نیز مشکلات مردم را دو چندان و نیاز آنها به در اختیار داشتن کپسول گاز را بیشتر کرده است.

اما بجز سیستان و بلوچستان در برخی نقاط دیگر ایران نیز مردم با کمبود کپسول گاز روبرو هستند. فقدان گازکشی در همسایگی دکل‌های نفتی‌ در روستاهای پلدختر مشکلات زیادی را برای روستاییان به وجود آورده و مردم این مناطق برای گرم کردن منازل خود در فصل زمستان نیازمند نفت سفید و کپسول‌های گاز هستند که کمبود و توزیع نامناسب نفت سفید مشکلات روستاییان را دوچندان و گذران زمستان را برای آنان سخت‌تر کرده است.

مطالب بیشتر در کیهان لندن

در برخی روستاهای چهارمحال و بختیاری نیز مردم با وجود سرمای هوا برای فراهم کردن نفت سفید و کپسول گاز با مشکلاتی روبرو هستند. همچنین گزارش‌های مشابهی از برخی مناطق استان یزد و کرمان گزارش شده است.

کمبود و عدم توزیع سوخت کافی توسط دولت موجب شده بسیاری از روستاییان و عشایر برای تأمین گرما از چوب استفاده کنند که این موضوع به علت مضاعفی برای از میان رفتن درختان به ویژه در دامنه‌های زاگرس تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس حدود ۲۵ درصد عشایر در فصل زمستان از استان‌هایی چون لرستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و حتی بخش‌هایی از اصفهان به خوزستان کوچ می‌کنند بنابراین در فصل زمستان جمعیت بیشتری از عشایر در این استان اسکان پیدا می‌کنند و نیاز به تأمین سوخت برای پخت‌ و پز و همچنین تأمین گرما بیش از همیشه در این فصل محسوس است. در این شرایط نبود سوخت عشایر را وادار می‌سازد تا با قطع درختان جنگلی برای تأمین نیازهای خود به قطع درختان روی بیاورند.

علاوه بر این، برخی گزارش‌های دیگر نشان می‌دهد در برخی صنایع و معدن‌ها نیز برای تأمین سوخت مشکلاتی وجود دارد. به دلیل افزایش مصرف گاز شهری و هفته‌های گذشته و احتمال بروز کمبود گاز، وزارت نفت همه تمرکز خود را بر تأمین گاز گذاشته است. این در حالیست که با بروز مشکل تأمین سوخت، اکثر نیروگاه‌ها برای تولید برق به سمت استفاده از سوخت‌های جایگزین مثل گازوئیل و حتی مازوت رفته‌اند.

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق ایران گفته است اگر با اقداماتی چون خاموش کردن یک لامپ اضافه و یا پوشیدن لباس گرمتر و استفاده کمتر از وسائل گرم‌کننده بتوانیم فقط ۱۰ درصد از مصرف انرژی خانگی گاز و برق بکاهیم، روزانه ۷۰ میلیون متر مکعب در مصرف گاز بخش خانگی صرفه جویی خواهد شد و «این به معنای آن است که شاهد عدم محدودیت و یا قطع گاز مناطق سردسیر انتهای شبکه گاز، ‌ کاهش محدودیت گاز صنایع و کاهش مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها خواهیم بود و بدون مشکل روزهای سرد پیش رو را در کشور پشت سر خواهیم گذاشت.»

سخنان مصطفی رجبی مشهدی احتمال درست بودن شایعه‌هایی درباره احتمال کمبود گاز و برق تا پایان فصل سرما را قوت می‌بخشد.

این در حالیست که علی عبدی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت استان تهران نیز در هفته جاری گفته است یکی از مهمترین مشکلات ۳۵۵ معدن استان تهران کمبود سوخت است بطوری که سوخت تخصیص داده شده به این معادن کمتر از میزان مصرف آنهاست.

به گفته علی عبدی فرمول‌ها و اعداد و ارقام در نظر گرفته شده توسط شرکت نفت با محاسبات در بخش معدن متفاوت است و این تفاوت ارقام، ایجاد اختلال در تهیه سوخت معادن استان تهران را به همراه دارد.

به گفته معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت استان تهران «شرکت ملی نفت با نگرانی‌هایی که نسبت به قاچاق سوخت دارد مانع از افزایش سهمیه معادن استان تهران می‌شود و همین موضوع باعث شده است تا این معادن به ناچار نیاز خود را از طریق بازار آزاد برطرف کنند.»

علی عبدی افزوده که «شرکت ملی نفت سوخت مصرفی مورد نیاز برای هر تن ماده معدنی ۱/۳ در نظر گرفته است، اما ما در وزارت صنعت نظر متفاوتی داریم. اگر چه بنابر ددستورالعمل ابلاغی وزیر نفت متولی امر باید میزان سوخت مورد نیاز هر حوزه را تعیین کند، اما خطر وجود قاچاق باعث شده است تا با اختلال در این موضوع مواجه باشیم.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy