Friday, Feb 7, 2020

صفحه نخست » ویروس کرونا و ایجاد هراس بی دلیل در اجتماع (!)

2113110D-F4AC-4BFA-97E3-E2A1164E8AA7.jpegتابناک

حسین قناعتی

هموطنان عزیز متاسفانه لابی‌های قدرت در جهان در جنگ آشکاری با چین آنچنان وحشت کاذبی ایجاد کردند که دلیلی برای اینهمه وحشت وجود ندارد.

اولا علامت‌های کرونا مشابه سرماخوردگی است و از ۱۰۰ نفر مبتلا فقط ۵ نفر فوت می کنند.

هنوز یک مورد ثابت شده در ایران نداریم.

اثبات آن حدود دو هفته زمان میبرد و فوری نیست.

مرگ میر تصادفات و سکته قلبی و سرطان روزانه در کشور ما حدود صد‌ها نفر است.

با قرهنگ ترافیکی درست ورزش غذای مناسب و دوری از فرهنگ تغذیه‌ای غربی (fast fòod) نکشیدن سیگار و عدم مصرف الکل ایجاد آرامش و ایجاد یک زندگی دارای معنویت میتوانید ۶۰ در صد از موارد مرگ ومیر ناشی از سکته قلبی سرطان و تصادفات را کاهش دهید.

در مورد اپیدمی اخیر ویروس کرونا میدانیم که تطابق حدود ۷۰% کد ژنتیکی اش با ویروس شناخته شده‌ی سارس SARA را داریم این ویروسها، از خانواده‌ی کرونا ویروس هستند (قبلاً ۶ نمونه از این خانواده در جهان شناخته شده و اولین موردش در ۱۹۶۰ میلادی اپیدمی و شناخته شد، مورد اخیر هفتمین سوش شناخته شده از این گروه هست) این گروه، شبیه ویروس سرماخوردگی معمولی اند.

زوائد تاج مانندی بر سطوح cell wall ویروس موجوده که وجه تسمیه‌ی کرونا به این دلیل ویروس کرونای جدید از گروه RNA تک رشته ایست و در هنگام ابتلا، دوره کمون از ۲ روز تا ۱۴ روز را دارد (غالباً پنج تا هفت روزه) علایم ابتلا غیر اختصاصیست و مشخصاً شامل تب گلودرد و درد ژنرالیزه و آبریزش بینی و عطسه و سپس سرفه‌های خشک که بعد از حدوداً یک هفته سرفه‌ها تبدیل به تنگی نفس میشود و طبق گزارشات واصل شده در مناطقی مثل اروپا، در حدود نیمی از مبتلایان، اختلال تنفسی ایجاد شده آنقدر شدیده که منجر به بستری شدن بیمار میگردد، ولی بستری شدن نشانه‌ی مورتالیتی بالای کرونای جدید نیست.

چون باز می دانیم که موارد مرگ و میر گزارش شده مربوط به مبتلایانی بوده که دچار بیماری زمینه‌ای بوده اند (مثل کهنسالان و مبتلایان به دیابت غیر کنترل شده، اختلال سیستم ایمنی، یا دارنده گان بیماری‌های بدخیم، یا بیماران تحت شیمی درمانی و..)

روش انتقال اولیه‌ی کرونای اخیر احتمالاً از راه فروش غیر قانونی حیوانات وحشی در چین و سپس انتقال از حیوان (ظاهراً از خفاش) به انسان بوده و سپس الگوی سرایت انسان به انسان را حتی در طی دوره کمون بیماری داریم.

ابتلای کرونای جدید در اطفال زیر ده سال به ندرت گزارش شده و اگر هم بوده، علایم شدیدی ایجاد نکرده گرچه طبق تخمین WHO پتانسیل واگیرسازی هر مبتلا به حداکثر ۲/۵ نفر موجود است.
ولی در مقام قیاس با پاندمی‌های (= شیوع جهانی) قبلی این گروه ویروس‌ها باید اشاره کرد که:
●در ۲۰۰۲ شیوع سارس SARS از چین را داشتیم و تبدیل به پاندمی شد (میزان مرگ ومیر سارس ده درصد مبتلایان بود)
●در ۲۰۰۹ H۱N۱ از مکزیک شروع (انفلوانزای خوکی) و پاندمیک شد
● اپیدمی کرونا ویروس خاورمیانه‌ای بنام MERS-COV در ۲۰۱۲ که در چهار قاره پاندمیک شد (و در ایران هم شیوع یافت) و جلوه‌ای از کشنده‌ترین سوش کرونا را نمایش داد (چون در مناطقی، آمار مورتالیتی تا سی درصدی هم داشت )،

ولی طبق گزارشات مستند، overall مورتالیتی جهانی مرس، حدود ۴درصد تخمین زده شد حالا در مورد اپیدمی کرونا ویروس جدید که یک ماه اخیر از خواستگاهش کشور چین بوده، تاکنون به بیش از ۲۰ هزار مورد ابتلا رسیده است و آمار مرگ در کمتر از ۵۰۰ نفر گزارش شده باید یادآوری کرد که در موارد پاندمی‌های سرماخوردگی ویرال معمولی (بجز کرونا ویروس) حداکثر ِ. آمار مورتالیتی ایجاد شده در جهان، نیم درصد بوده است.

و طبق تحلیل گزارشات فعلی، در اپیدمی کرونا ویروس اخیر، میزان مورتالیتی ۲/۱% از مبتلایان بوده است بنابراین از سه پاندمی قبلی این گروه یعنی سارس، H۱N۱، و مرس بسیار کمتره و جهت قیاس باید گفت:مثلاً میزان ابتلای ویروس کرونای اخیر از ویروس سرخک بسیار کمتر است و طبق گزارش WHO مثلاً در مورد ابتلای به اِبولا ۵۰% مبتلایان جان باخته اند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy