Sunday, Feb 9, 2020

صفحه نخست » ماهواره ظفر؛ صدای مهیب و سقوط قطعات در حومه زاهدان

020920B_top.jpgبی بی سی - محمدهادی مرعشی، معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفته است که "صداهای مهیبی" در منطقه سرجنگل و چاه احمد زاهدان شنیده شده که "برخی از مردم منطقه را دچار نگرانی کرده" و به گفته وی "این صدا احتمالا ناشی از سقوط برخی قطعات جدا شده از ماهواره ظفر" بوده است.

پرتاب ماهواره ظفر با شکست مواجه شد. این ماهواره که با یک روز تاخیر در نهایت روز گذشته (۲۰ بهمن/۹ فوریه) در ساعت ۱۹:۱۵ به وقت ایران با ماهواره‌بر "سیمرغ" به مدار ۵۳۰ کیلومتری پرتاب شده بود، در "مرحله سوم پرتاب به سرعت لازم نرسید" و سقوط کرد.

خبرگزاری دولتی ایرنا از قول برخی منابع محلی نوشته است که شب گذشته (یکشنبه ۲۰ بهمن) "صدای مهیب در آسمان" حومه زاهدان شنیده شد "که پس از شنیدن حداقل ۸ صدای مکرر، آسمان منطقه روشن شد".

8888.jpgآقای مرعشی گفته است که "در بررسی های اولیه احتمال داده می‌شود که صدای شنیده شده ناشی از سقوط قطعات جدا شده از ماهواره ظفر باشد". معاون استانداری سیستان و بلوچستان گفته است که " این قطعات در منطقه فاقد سکنه حومه شهرستان زاهدان سقوط کرده" است.

همرمان تصاویری که در شبکه‌های اجتمای منتشر شده ، تکه‌های فلزی را نشان می‌دهد که گفته می‌شود مربوط به ماهواره ظفر است.

پیشتر خبرگزاری ایسنا از قول وزیر ارتباطات ایران نوشته بود که این ماهواره پس از قرار نگرفتن در مدار زمین "در اقیانوس هند" سقوط کرده است.

احمد حسینی، سخنگوی امور فضایی وزارت دفاع شب گذشته گفت: "ماهواره بر سیمرغ، ماهواره ظفر را با موفقیت به فضا پرتاب کرد اما ماهواره‌بر به سرعت مورد نیاز جهت تزریق ماهواره در مدار مورد نظر نرسید و بهینه سازی‌های لازم جهت پرتاب آتی انجام خواهد شد."

قرار بود این ماهواره شنبه ۱۹ بهمن پرتاب شود اما خبرگزاری دولتی ایرنا روز گذشته گفت که تا "امروز شنبه هیچ خبری از پرتاب وجود ندارد" و "تزریق ماهواره ظفر در مدار فضا به روزهای آتی موکول شده است" اما به گفته وزیر ارتباطات ایران ماهواره ظفر ۲ در "خردادماه سال آینده" پرتاب خواهد شد.

آقای آذری جهرمی گفت بر خلاف ماهواره پیام که نقص الکترونیک داشت این بار اشکال در موتور ماهواره‌بر بوده است.

سیمرغ یک موشک ماهواره‌بر "چند مرحله‌ای" ساخت صنایع هوافضای ایران است که سال ۱۳۸۸ رونمایی شد.

براساس گزارش‌ها، سیمرغ برای اولین بار در مرداد ماه سال ١٣٩٦ به فضا پرتاب شد اما منابع آمریکایی گفتند که پرتاب این موشک موفقیت‌آمیز نبود و سیمرغ هنگام پرتاب یا قبل از رسیدن به مدار منفجر شد.

خبرگزاری های ایران ماهواره ظفر را "مخابراتی" توصیف کرده بودند و گفتند که دانشگاه علم و صنعت آن را تحویل سازمان فضایی داده است.

برنامه فضایی ایران باعث نگرانی برخی کشورهای غربی شده است که می‌گویند این برنامه پوششی برای توسعه موشکی و دسترسی به فن‌آوری ساخت موشک‌های قاره‌پیما است. ایران این را تکذیب می‌کند.

آمریکا پرتاب موشک حامل ماهواره پیام را ناقض تعهدهای ایران در چارچوب مصوبه شورای امنیت در مورد لغو تحریم‌های هسته‌ای دانسته و دولت فرانسه نیز از ایران خواسته بود از پرتاب این موشک خودداری کند.

سازمان فضایی ایران ابراز امیداواری کرده که این کشور پیش از ماه مارس ۲۰۲۱ پنج ماهواره دیگر بسازد.

ایران در ماه سپتامبر گذشته انفجار در یک سکوی پرتاب موشک ماهواره بر در سمنان را تایید کرد.

در ژانویه ۲۰۱۹ هم ماهواره "پیام" از رسیدن به مدار بازمانده بود.

پرتاب ماهواره ظفر شکست خورد + واکنش وزیر و کاربران

بی بی سی - از ایران گزارش شده است که پرتاب ماهواره ظفر با شکست مواجه شده است. براساس گزارش تلویزیون ایران "ماهواره ظفر با موفقیت پرتاب شده، اما در مدار قرار نگرفته است."

قرار بود این ماهواره دیروز پرتاب شود اما خبرگزاری دولتی ایرنا روز گذشته گفت که تا "امروز شنبه هیچ خبری از پرتاب وجود ندارد" و "تزریق ماهواره ظفر در مدار فضا به روزهای آتی موکول شده است".

چند روز پیش مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی ایران گفته بود که این ماهواره ۱۱۳ کیلوگرمی با موشک سیمرغ به ارتفاع ۵۳۰ کیلومتری از سطح زمین پرتاب خواهد شد و روزانه ۱۵ بار مدار را کامل خواهد کرد.

سیمرغ یک موشک ماهواره‌بر "چند مرحله‌ای" ساخت صنایع هوافضای ایران است که سال ۱۳۸۸ رونمایی شد.

jahromi.jpg

توئیت وزیر بعد از پرتاب موشک سیمرغ:

azariiii.jpg

براساس گزارش‌ها، سیمرغ برای اولین بار در مرداد ماه سال ١٣٩٦ به فضا پرتاب شد اما منابع آمریکایی گفتند که پرتاب این موشک موفقیت‌آمیز نبود و سیمرغ هنگام پرتاب یا قبل از رسیدن به مدار منفجر شد.

به گفته رئیس سازمان فضایی ایران این ماهواره "برای بیش از ۱۸ ماه فعال خواهد بود."



خبرگزاری های ایران ماهواره ظفر را "مخابراتی" توصیف کرده و گفته‌اند که دانشگاه علم و صنعت آن را تحویل سازمان فضایی داده است.

آقای براری گفته که "ماموریت اصلی این ماهواره تصویر برداری است تا برای مطالعه زمین لرزه، جلوگیری از فاجعه‌های طبیعی و توسعه کشاورزی مورد استفاده قرار بگیرد".

برنامه فضایی ایران باعث نگرانی برخی کشورهای غربی شده است که می‌گویند این برنامه پوششی برای توسعه موشکی و دسترسی آن کشور به فن‌آوری ساخت موشکهای قاره‌پیما است؛ ادعایی که ایران آن را رد می‌کند.

همچنین آمریکا پرتاب موشک حامل ماهواره پیام را ناقض تعهدات ایران در چارچوب مصوبه شورای امنیت در مورد لغو تحریم‌های هسته‌ای دانسته و دولت فرانسه نیز از ایران خواسته بود از پرتاب این موشک خودداری کند.

سازمان فضایی ایران ابراز امیداواری کرده که این کشور پیش از ماه مارس ۲۰۲۱ پنج ماهواره دیگر بسازد.

ایران در ماه سپتامبر گذشته انفجار در یک سکوی پرتاب موشک ماهواره بر در سمنان را تایید کرد.

این کشور در ژانویه ۲۰۱۹ هم اعلام کرد که ماهواره "پیام" از رسیدن به مدار بازمانده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy