Sunday, Feb 9, 2020

صفحه نخست » اختلال اینترنتی برای نفوذ به سامانه پرتاب کننده‌های موشک

cyber_020820.jpgروز گذشته ایران هدف بزرگترین حمله سایبری در تاریخ قرار گرفت. اگرچه گفته می‌شود این حمله هیچ خسارتی به بار نیاورده، اما به تعویق افتادن پرتاب ماهواره ظفر می‌تواند به این حمله ارتباط داشته باشد.
رویداد۲۴ مقامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور از روز گذشته خبر از بزرگترین حمله سایبری علیه زیرساخت‌های ارتباطی کشور داده‌اند. حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات و رییس شرکت ارتباطات زیرساخت در توییتی اعلام کرد که هکر‌های اجاره‌ای، گسترده‌ترین حمله تجربه شده در تاریخ ایران را علیه زیرساخت‌های کشور اجرا کردند. میلیون‌ها مبدا، میلیون‌ها مقصد را هدف گرفته‌اند و با حمله SYN flood با نرخ ۱۸۰ میلیون PPS به دنبال اختلال سراسری در شبکه اینترنت ایران هستند.
در همین رابطه جزییات حمله سایبری از حیث نوع، مبدا و خسارت وارده به زیرساخت‌های مخابراتی و ارتباطاتی کشور را از سجاد بنابی نائب رییس شرکت ارتباطات زیرساخت جویا شدیم. او به رویداد۲۴ در مورد حمله سایبری انجام شده علیه زیرساخت‌های مخابراتی ایران در شب گذشته گفت: از ساعت ۱۱ و ۴۴ دقیقه روز گذشته این حمله آغاز شده و سورس‌های آن توزیع شده بود. این یعنی هم از محدوده شرق آسیا این حملات علیه ما انجام شد، هم شمال آمریکا و اروپا. این بزرگترین حمله‌ای بوده که در مدتی که شرکت زیرساخت کار می‌کند، علیه ایران انجام شده و مشتمل بر ۲۰ میلیون مبدا بوده است.
این مقام وزارت ارتباطات اضافه کرد: از یک ساعت بعد از شروع این حمله، سیستم دفاعی ما در سپر دفاعی دژفا به کار افتاد و همکاران ما با شناسایی منابع حمله، مدیریت این حملات را آغاز کردند.
او در مورد شرایط کنونی افزود: وضعیت شبکه در حال حاضر عادی شده و قطعی اینترنت که به خاطر از کار افتادن تجهیزات شبکه بود بر طرف شده است.

بنابی در خصوص احتمال ادامه‌دار بودن این حملات خاطر نشان کرد: از صبح امروز حملات متوقف شده، اما باید ببینیم آیا ادامه پیدا می‌کند یا نه. این حمله توزیع شده با ترافیک پایین و سشن بالا بوده است. (سشن: سشن متغيري سراسري است که به عنوان راهکاري براي نگهداري اطلاعات درون متغيرهاي سراسري جهت استفاده در صفحات مختلف)
او در مورد نوع اختلال ایجاد شده در شبکه گفت: فقط حوزه دیتای بین الملل مورد هدف حمله کنندگان قرار گرفته است. این یعنی وقتی کاربران می‌خواستند به سایت‌های خارج از ایران دسترسی پیدا کنند، دسترسی‌شان کند می‌شد. دلیل این کندی هم این بود که تجهیزات شبکه ما داشت به درخواست‌هایی که از طرف آی پی‌های حمله کننده می‌آمد، پاسخ می‌داد، البته هیچ خسارتی به زیرساخت‌های ارتباطاتی و مخابراتی ما وارد نشده است.
بنابی درباره اینکه آیا این بار هم قطعی اینترنت بین المللی و شیفت شدن به شبکه ملی اطلاعات را شاهد بودیم یا نه، گفت: ما در این مدت هم قطعی دیتای بین المللی نداشتیم، ولی بالطبع با توجه به اینکه حجم بالایی ترافیک داشتیم، دیتا کند شده بود، اما ما دیتای بین المللی را قطع نکردیم.
در این گزارش گفته شده درست در هفته‌ای که کریستین لاگارد رییس بانک مرکزی اتحادیه اروپا نسبت به پیامد‌های مالی حملات سایبری هشدار داده بود و همزمان با خطرات جدی‌ای که برای سرور‌های سازمان ملل اتفاق افتاد، ایران نیز تحت حملات سایبری سختی قرار گرفت. در واقع تاثیر این حمله چنان قوی بوده که اینترنت سراسر کشور را مختل کرده است.
نت‌بلاک که یک وبسایت رصد اینترنت است و دسترسی آزاد به شبکه اطلاعات جهانی را مورد بررسی قرار می‌دهد، تایید کرده که یک اختلال جدی علیه زیرساخت‌های مخابراتی ایران در روز هشتم فوریه (۱۹ بهمن) رخ داده است. این وبسایت ترکیبی از ابزار‌ها و تکنیک‌های طبقه بندی را برای یافتن اختلالات و حملات سایبری مورد استفاده قرار می‌دهد.
نت بلاک در توییتر خود نوشت: دسترسی اینترنت سراسری ایران به میزان ۷۵ درصد کاهش یافته و گفته می‌شود دلیل این کاهش دسترسی مکانیسم‌هایی است که سپر دفاع سایبری دژفا در ایران به کار می‌اندازد.
در گزارش نت بلاک گفته شده به کار افتادن این سپر دفاعی موسوم به دژفا منجر به کاهش دسترسی به اینترنت شده است. این سپر با هدف توقف حمله سایبری به زیرساخت‌های کشور راه اندازی شده است.
در گزارش فوربس آمده به طور معمول از حمله DDOS به عنوان یک سلاح سایبری توسط دولت‌ها استفاده نمی‌شود، البته بنابی به رویداد۲۴ گفته این حمله توسط یک دولت انجام نشده و منابع حمله به شدت پراکنده بوده است.
در دسامبر ۲۰۱۹ گزارشی در فوربس منتشر شده که در آن نحوه عملکرد سپر دژفا برای دفاع از سرور‌های دولتی و زیرساخت‌های الکترونیک در برابر حملات توضیح داده شده است. همچنین اوائل سال گذشته گزارش‌هایی منتشر شد که نشان می‌داد آمریکا یک حمله سایبری تهاجمی علیه ایران راه‌اندازی کرده و هدفش سامانه‌های کامپیوتری‌ای بوده که پرتاب کننده‌های موشک و راکت را هدایت می‌کنند.
همزمان با این اخبار، خبر پرتاب ماهواره ظفر به مدار زمین نیز منتشر شد. قرار بو این ماهواره روز گذشته همزمان با این حمله سایبری وارد مدار زمین شود، اما پرتاب آن به تاخیر افتاد. مرتضی براری ریییس سازمان فضایی ایران درباره تاخیر این پرتاب گفته بود به محض اینکه فرصت فراهم شود و همه چیز آماده باشد، پرتاب انجام می‌شود. مشخص نیست آیا عقب افتادن پرتاب ماهواره ربطی به حمله سایبری روز گذشته داشته یا خیر.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy