Sunday, Feb 16, 2020

صفحه نخست » تقدیر روحانی از سپاه به در ارتباط با سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی

rohani_021620.jpgبی بی سی - حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در نشستی خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی درباره شلیک پدافند سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراین گفت: "همان نیروی مسلحی که برای ما افتخارات فراوانی آفریده آن اشتباه را به عهده گرفت. من از سپاه پاسداران ستایش می‌کنم که در اولین فرصت از مردم عذرخواهی کردند. بنا بر این ما نباید بگذاریم این حوادث به انسجام ما لطمه بزند".

حسن روحانی از ساقط شدن هواپیمای اوکراینی در حومه تهران که بعد از حمله به دو پایگاه نظامی آمریکا در عراق رخ داد به عنوان "اشتباه موردی" یاد کرد و افزود: "ما از پنج‌شنبه (یک روز بعد از سرنگونی هواپیما) شبهه‌هایی داشتیم. ممکن بود این روند اطلاع رسانی به اعتقاد من تسریع می‌شد اما تعمدی در کار نبود".

آقای روحانی در رابطه با آگاه شدن از این خبر گفت: "حادثه صبح چهارشنبه اتفاق افتاد و ما در دولت بودیم. آنچه در دولت مطرح شد یک سانحه بود. من پرسیدم این ۷۳۷ مکس بود یا ورژن دیگری بود. وزیر راه و ترابری گفت نمی‌دانم. ما جلسه‌ای در شورای عالی امنیت ملی برای بررسی واکنش‌های احتمالی حمله به پایگاه عین الاسد جلسه داشتیم، در آن جلسه هم هواپیما موضوع اصلی نبود".

رئیس جمهوری ایران در نشست با خبرنگاران که به صورت زنده از تلویزیون ایران پخش می‌شد گفت که وزیر راه و ترابری چهارشنبه شب حادثه هم به او گفته که این یک حادثه بوده چرا که "پدافند کشور باید می‌گفت شلیکی صورت نگرفته". با این حال آقای روحانی در ادامه افزود: "غروب پنجشنبه این احتمال قوی بود که خطایی صورت گرفته است".

او همچنین درباره بستن آسمان بر پروازهای تجاری هم تاکید کرد که دولت در این رابطه مسئولیتی ندارد و این امر به عهده دو نهاد هواشناسی کشور و ستاد کل نیروهای مسلح است.

"آمار واقعی کشته‌های آبان به ما اعلام شده"

رئیس جمهوری ایران در پاسخ به خبرنگار نیویورکر درباره شمار کشته‌شدگان اعتراض‌های آبان ماه انگشت اتهام را به سوی رسانه‌های خارجی نشانه گرفت و ارقام گزارش شده را "نادرست" نامید.

آقای روحانی گفت: "از ابتدا هم گفته بودیم که آمار کشته‌شدگان نیروهای خودی، بسیج و انتظامی و مردم عادی و عابر مشخص و از و آن‌ها که جزو معترضین بودند و به مرکز نظامی تهاجم‌اند باید تفکیک شود. این آمار در اختیار پزشکی قانونی کشور است. آمار واقعی که به ما اعلام شده با آماری که در رسانه‌ها اعلام شد فاصله زیادی دارد".

رئیس جمهوری ایران درباره آغاز اعتراض‌های آبان گفت: "صبح جمعه مساله بنزین به مردم اعلام شد و خرید و فروش انجام می‌شد. غروب جمعه در فضای مجازی حرکت هایی شد که گویی موضوعی اختلافی است و شکاف حاکمیتی را به نادرست القا کردند. حتی عده‌ای گفتند یک‌شنبه صبح قیمت را بر می‌گردانیم؛ ذهن مردم را مغشوش کردند، در حالی که این تصمیم همه حاکمیت بود. تصمیم در شورای عالی اقتصاد که هر سه قوه عضو آن هستند گرفته شد و رهبری هم تایید کردند".

آقای روحانی گفت که "شب و روز دوشنبه مشکلی نداشتیم. مشکل در شنبه و یکشنبه بود و از شبهه‌افکنی آغاز شد".

رئیس قوه مجریه ایران درباره تنش با ایالات متحده آمریکا و گمانه‌زنی بر سر مذاکره میان دو کشور گفت: "ما سال آینده هم همین روند را با قدرت ادامه می دهیم و بالاخره این دشمن خواهد بود که پای میز مذاکره بازمی‌گردد و در شرایط عادلانه به میز مذاکره باز می‌گردند کما اینکه در گذشته هم آنها بودند که به میز مذاکره برگشتند، البته الان هم از ما می‌خواهند مذاکره کنیم، ولی شرایط عادلانه باید حاکم باشد".

آقای روحانی همچنین درباره دولت آینده آمریکا گفت: "برای ما فرقی نمی‌کند چه حزبی در آمریکا حاکم باشد. منافع ملی برای ما مهم است. یک گروه در آمریکا معتقد است با فشار می‌تواند ایران را مجبور کند که آنچه می‌خواهیم انجام دهند و گروهی هم می‌گویند باید مذاکره شود در دولت قبلی آمریکا این توافق انجام شد که سخت هم بود، اما در زمان اجرای آن، گروه دوم بر سر کار آمد و راهکار خود را تحمیل کردن مواردی به ایران اعلام کرد نه اینکه بخواهد با ایران توافق کند".

وی در ادامه افزود: "تصور این بود که اگر فشار حداکثری به ایران بیاورند طی ۳ یا ۴ ماه ایران تسلیم می شود و ما مجبور می‌شویم که آن پکیج پیشنهادی آمریکا را بپذیریم اما از آن روز ۲۰ ماه می ‌ذرد و شرایط ما از دو سال پیش بهتر است، هم در منطقه و هم در کشور".

آقای روحانی درباره از سرگیری روابط دیپلماتیک با ریاض هم گفت: "همواره کشورهایی بودند که برای ما پیغام هایی در این زمینه می آوردند مثل پاکستان، عراق و کشورهای اروپایی. ما همیشه پاسخ دادیم که مشکل ما پیچیده نیست و هر زمان عربستان آماده باشد آماده گفت‌وگو هستیم".

رئیس جمهوری ایران در ادامه به حضور ارتش ائتلاف کشورهای عرب در یمن به رهبری عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: "اگر عربستان دست از تجاوزش در یمن بردارد شرایط برای گفت‌و‌گو و مصالحه آماده‌‌تر خواهد بود. ما معتقدیم مساله یمن باید به خود مردم یمن واگذار شود و کشورهایی که دخالت کردند غرامت بدهند".

وی همچنین درباره ‌گفت‌وگوهای محرمانه دو جانبه ایران و امارات متحده عربی گفت "ما با امارات در حال مذاکره بودیم و هستیم. به جز امارات کشورهای دیگر منطقه هم آمریکا را از این که در منطقه شاهد یک جنگ باشند، برحذر کرده اند. ما دنبال جنگ نیستیم. آمریکایی هم به دنبال جنگ نیستند. ترامپ به دنبال این است که در انتخابات بعدی پیروز شود".

"در روزهای اول دولت به رهبر گفتم حاضرم کنار بروم"

رئیس جمهوری ایران درباره شایعه استعفایش که پیش‌تر مطرح شده بود پاسخ داد: "هیچ وقت به دنبال استعفا نبودم ولی در همان روزهای اول دولت در حالی که هنوز مراسم تحلیف انجام نشده بود خدمت رهبری گفتم که اگر کسی یا دولت بهتری وجود دارد که می‌تواند خدمت کند من حاضرم کنار بروم اما ایشان شدیدا رد کردند و گفتند دوست دارم تا آخرین روز خدمت کنید".

وی همچنین به دومین باری که این موضوع را با آیت الله علی خامنه‌ای مطرح کرد اشاره کرد و گفت: "در سال ۹۷ هم باز به دلیل مسائلی که در دولت پیش آمد همین موضوع را با ایشان مطرح کردم و ایشان این بار گفتند که من حتی یک ساعت زودتر هم اجازه نمی دهم که کار دولت خاتمه یابد. من این شایعه را شدیدا تکذیب می‌کنم، دولت تا آخرین روز پای کار خود می‌ماند".

آقای روحانی در بخش دیگری از جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران درباره موانع پیش‌روی تصویب لوایح مرتبط با پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی موسوم به اف‌ای‌تی‌اف گفت: "بسیار متاسفم از آن چیزی که در این مورد پیش آمده و به‌نظرم از توان دولت خارج شده است. چند بار با رهبری در این مورد صحبت کردیم و رهبری گفتند که با لوایحی که دولت تصویب کرده مشکلی ندارم. ما امیدواریم که به لیست سیاه برنگردیم. مسئله اف‌ای‌تی‌اف، مساله یک کشور و دو کشور نیست. امیدواریم که تلاش شود تا این مسئله حل و فصل شود".



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy