Thursday, Feb 20, 2020

صفحه نخست » دلیل رکوردزنی تاریخی طلا در ایران

gold_021920.jpgیورونیوز - با عبور قیمت هر گرم طلای ۱۸ از مرز ۵۴۹ هزار تومان و بالا رفتن بهای هر قطعه تمام سکه طلا از سد ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، بازار سکه و طلای ایران روز پنج‌شنبه (۱ اسفند) شاهد ثبت دو رکورد تاریخی بود.

همزمان با افزایش نرخ جهانی اونس طلا تا هزار و ۶۱۵ دلار و ثبت نرخ ۱۴ هزار و ۴۵۰ تومانی دلار آزاد در بازار تهران، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در پایان معاملات روز پنج‌شنبه به حدنصاب تازه ۵۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسید و بالاترین حد در تاریخ معاملات بازار طلای ایران رسید.

پیشتر و در پایان معاملات چهارم مهرماه سال ۱۳۹۷ قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار رکورد ۵۴۹ هزار تومان را ثبت کرده بود.

همچنین بهای هر قطعه تمام سکه طلا نیز در بازار طلای تهران از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان فراتر رفت و به اوج نرخ تاریخی به جا مانده در خاتمه داد و ستدهای روز چهارم مهرماه سال گذشته خورشیدی نزدیک شد. در این روز با وجود این که نرخ جهانی هر اونس طلا هزار و ۱۹۷ دلار بود، قیمت دلار در بازار تهران تا نرخ بی‌سابقه ۱۹ هزار و ۳۵۰ تومان صعود کرده بود.

112233.jpgهمزمان با رکورد‌زنی قیمت طلا در بازار ایران، نرخ آزاد دلار نیز با حفظ روند صعودی روزهای اخیر خود همچنان در بالاترین حد طی ۹ ماه گذشته باقی ماند.

هر چند برخی فعالان بازار، افزایش دوباره نرخ ارز در ایران را متاثر از نگرانی موجود در مورد سرنوشت پرونده در حال بررسی ایران در مورد مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم در نشست اعضاء گروه ویژه اقدام مالی در پاریس می‌دانند ولی برخی تحلیلگران مسایل سیاسی متعقدند که افزایش احتمال پیروزی احزاب اصولگرا در انتخابات روز جمعه(۲ اسفند) مجلس ایران چشم‌انداز اقتصاد ایران را پرریسک‌تر کرده است.

این دسته از تحلیلگران معتقدند فارغ از هر گونه تصمیمی که در نشست جاری گروه ویژه اقدام مالی در مورد پرونده ایران اتخاذ شود، تسلط اکثریت قاطع اصولگرایان بر مجلس این کشور می‌تواند به معنی افزایش مخالفت‌ها با تعامل سیاسی و اقتصادی با غرب و تن دادن به استانداردهای بین‌المللی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم باشد، رخدادی که می‌تواند به افزایش فشارهای تحریم اقتصادی بر ایران بیفزاید.

با این وجود برخی کارشناسان اقتصادی تاکید دارند که نوسان‌های بازار ارز ایران به دلیل تسلط بانک مرکزی این کشور بر آن بیش از هر عاملی از رشد کسری بودجه دولت تاثیر می‌پذیرد و شرایط فشار حداکثری تحریم‌های آمریکا علیه اقتصاد ایران چندان پتانسیل بدتر شدن نسبت به شرایط فعلی را ندارد.

نشست ۶ روزه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) با هدف بررسی عملکرد کشورهای جهان برای مقابله با پولشویی و تامین مالی ترورریسم از روز یکشنبه (‍۱۹ فوریه) آغاز به کار کرد و تا جمعه ادامه خواهد داشت. گروه ویژه اقدام مالی در آخرین مجمع عمومی خود در ماه اکتبر گذشته، مهلت پایانی ایران برای الحاق به معیارهای بین‌المللی مقابله با پولشویی و خروج از فهرست سیاه را تا ابتدای ماه فوریه جاری تمدید کرده بود.

در چنین شرایطی با وجود گذشت بیش از یک سال از ارجاع لوایح اختلاف برانگیز میان مجلس و شورای نگهبان ایران به مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی لوایح الحاق به دو معاعده بین‌المللی مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم همچنان متوقف مانده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy