بسیاری از ما برای رعایت نکات بهداشتی، از محصولات پیشگیری از کرونا استفاده میکنیم، اما مدیریت شهری با این زبالههای خطرناک شهری چه میکند؟
به گزارش «تابناک»؛ این روزها شهروندان به دلیل نزدیک شدن به نوروز و احتمال محدودیتهای توزیع برخی از کالاهای بهداشتی، بیش از پیش از فروشگاههای زنجیرهای خرید میکنند و در این راستا فروشگاه شهروند دستکشهایی در همان ورودی به شهروندان میدهد تا این افراد محصولات خود را بدون تماس دستی انتخاب کنند و بدین ترتیب ریسک انتقال کرونا کاهش پیدا کند. اما اگر سری به بازار میوه و تره بار تهران بزنید از توزیع دستکش یکبار مصرف خبری نیست، ولی در تمامی غرفهها سطل زباله تعبیه شده است.
اما سرنوشت این دستکشها چه میشود؟
مردم پس از خرید، دستکشها را به سطل زباله شهری یا سطلهایی که در فروشگاهها گذاشتهاند، میریزند. از نظر بسیاری متخصصان این دستکشها در زمره منابع انتقال دهنده ویروس کروناست، ولی سرنوشت این دستکشها چه میشود؟
بر اساس مشاهده میدانی خبرنگار ما بسیاری از این دستکشها از سطلهای زباله شهری سر درمیآورد که در پی آن کودکان زباله گرد از آن به عنوان مواد پلاستیکی قابل بازیافت استفاده کرده و در کیسههای خود میریزند. از سوی دیگر به نظر میرسد مدیریت شهری، تدبیری برای تفکیک این زبالههای کرونایی نداشته باشد و خود نمیداند با این منابع آلوده باید چه کند و بدین ترتیب این زبالههای خطرناک همانند سایر زبالهها در کهریزک دفن میشود؛ بنابراین، مدیریت شهری با بی درایتی خود به انتشار این ویروس در سطح جامعه دامن میزند.
به نظر میرسد، شهرداری ضمن آموزش به شهروندان برای از بین بردن این زباله ها، باید راهکار مناسبی جهت دفن زبالههای کرونایی در نظر گیرد؛ کاری که اگر هرچه زودتر به آن توجه نشود، میتواند به فاجعه ای بزرگ تبدیل شود.