Sunday, Mar 1, 2020

صفحه نخست » به خط شدن نظامی‌ها و امنیتی‌‌ها برای مقابله با ویروس کرونا

corona4.jpg کیهان لندن - افزایش مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کُرونا و ناتوانی و ضعف مسئولان دولتی در مقابله با این ویروس کشنده و همینطور فساد گسترده مافیای سیاسی- اقتصادی در توزیع اقلام مربوط به پیشگیری و مقابله با این ویروس بهانه‌ای شد تا نظامی‌ها و امنیتی‌ها که خود از ستون‌های اصلی ضعف و فساد سیستماتیک در ایران هستند وارد صحنه شوند.

احتکار و گرانفروشی اقلام ضروری بیداد می‌کند و طبق معمول رد پای دانه‌درشت‌ها در آن پیداست. در روزهای اخیر فرماندار شهرری اعلام کرد ۷۰ هزار ماسک فیلتردار در انبار کشف شده است. ۱۱ اسفند رئیس پلیس امنیت اقتصادی از کشف ۲۷ میلیون انواع تجهیزات بهداشتی شامل ماسک، دستکش بهداشتی و ۱۰ تن مواد ضدعفونی‌کننده خبر داد، اما همه اینها فقط بخش کوچکی از حجم گسترده فساد و احتکار است.

مطالب بیشتر در کیهان لندن

فساد صاحبان قدرت در توزیع اقلام ضروری

احمد توکلی رئیس «سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت» در نامه‌ای به سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواستار حمایت از وزارت بهداشت برای مقابله با مافیای تجهیزات پزشکی مقابله با کُرونا شد.

او می‌نویسد: «خطر شیوع بیماری کُرونا امنیت روانی را شکننده کرده بطوری که وزارتخانه‌های ذیربط و بخشی از ظرفیت درمانی غیردولتی را تمام‌قد به خدمت مردم مضطرب واداشته است و باعث مرگ تعدادی از هموطنان ما شده است... اگر کالایی در مقابله با پدیده‌ای با اینهمه آثار مخرب، مصرفش ضروری باشد؛ قطعا آن کالا، کالای استراتژیک محسوب می‌شود. تکلیف دادگاه انقلاب با اخلالگران در این بازار را نیز نامه جناب منتظری روشن ساخت!»

توکلی در بخشی از این نامه گفته «۲۰۰ میلیون ماسک عددی نیست که دو سه دلال معمولی بتوانند بی‌پشتیبانی صاحبان قدرت کارش را سامان دهند. و از آن بسیار مهمتر، اینکه با کمال بی‌شرمی و نهایت گستاخی این جنایت را علنی کنند. چنین حوادثی بر زحم مردم نمک می پاشد و آبروی و مشروعیت نظام را در خطر قرار می دهد. جنابعالی طبق وظیفه قانونی و وظیفه شکرگذاری نعمت درایت و شجاعتی که خداوند به شما ارزانی داشته است باید یاری بیشتری نصیب وزارت بهداشت درمان و آموزش پرشکی بفرمایید. این کمک معطوف به کشف و تعقیب صاحب منصبان و کارگزاران مفسدی است که پشت ماجرا هستند.»

ابراهیم رئیسی به دادستان‌های سراسر ایران دستور داده که «نسبت به احتکارکنندگان اقلام بهداشتی و دارویی رحم نکنند» اما نگفته چرا سیستم باید چنان غرق در فساد باشد که دلالی و سودجویی با جان و سلامت شهروندان رونق بگیرد؟

یکی از این مفاسد توزیع کیت‌های تشخیص بیماری است که بخشی از آنها سر از مجلس شورای اسلامی درآورد و به نماینده‌های مجلس اسلام و خانواده‌های آنها رسید. کمبود کیت‌های تشخیص علائم کرونا یکی از ضعف‌های اصلی سیستم بهداشتی و درمانی جمهوری اسلامی است. چین تعداد محدودی کیت‌ در اختیار جمهوری اسلامی قرار داد اما مسئولان نظام بین خود و خانواده‌هاشان تقسیم کردند و بخش اندکی از آن در مراکز درمانی توزیع شد.

در مورد انواع مواد ضدعفونی کننده و شوینده، الکل، اسپری‌ها، ماسک، دستکش و روپوش و شماری از داروها نیز همین اتفاق افتاد.

علی ربیعی (عباد) سخنگوی دولت می‌گوید «انستیتو پاستور عملکرد کیت‌های ساخت وزارت دفاع را تأیید کرده است». محمود واعظی رئیس دفتر حسن روحانی می‌گوید وزارت اطلاعات مسئول پیگیری و معرفی متخلفان و محتکران به دستگاه قضایی شده است. اما آیا واقعا دولتی‌ها نمی‌دانند چه کسانی پشت این فسادها هستند؟!

آماده‌باش یگان‌های جنگ‌های نوین در سپاه پاسداران

محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تشکیل «قرارگاه زیستی شفاء» نیروی زمینی سپاه برای مقابله با ویروس کُرونا خبر داد و گفت، «همه یگان‌های جنگ نوین قرارگاه‌های ده‌گانه نیروی زمینی سپاه در حالت آماده‌باش کامل هستند»!

اعزام بیمارستان سیار ۱۰۰ تخت خوابی به قم، استقرار یک واحد سی‌تی‌اسکن سیار سپاه در بیمارستان «شهدا»ی یافت‌آباد تهران، گندزدایی روزانه اماکن عمومی و آسایشگاه‌ها و سالن‌های غذاخوری در پادگان‌ها و شناسایی و غربالگری در ورودی پادگان‌ها از دیگر اقدامات نیروی زمینی سپاه پاسداران برای مقابله با ویروس کُرونا، توزیع الکل، ماست و مواد شوینده و ضدعفونی از جمله فعالیت‌های گردان‌های سپاه است که پاکپور به آن اشاره کرد.

او همچنین عنوان کرد، «کارشناسان و متخصصین میکروبیولوژی و ویروس‌شناسی نیروی زمینی سپاه با ابلاغ مأموریت در مناطق آلوده به ویروس کرونا مستقر شده‌اند».

در این میان، پس از آنکه اسرائیل اعلام کرد دانشمندان این کشور احتمالاً به زودی واکسن مقابله با کُرونا را کشف خواهند کرد و به موفقت‌هایی در این زمینه دست یافته‌اند، علیرضا جلالی فرمانده دانشگاه علوم پزشکی «بقیه‌الله» سپاه در یک نشست خبری به تقلیدی مضحک پرداخت و گفت: «پروژه بسیار جدیدی را در زمینه واکسن کُرونا طراحی کرده‌ایم که این پروژه مبتنی بر داده‌های ژنتیک است و امیدواریم در بازه زمانی کمتر از یک سال، واکسن و داروی کُرونا را تولید کنیم!»

اما آماری که فرماندهان سپاه پاسداران از خدمات خود به مردم ارائه می‌دهد متناقض است و پیداست مدیریت مشخصی ندارند. احمد عبداللهی معاون بهداشت و درمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌گوید «هزار تخت بیمارستانی سیار برای قم، هزار تخت برای رشت و دو هزار تا پنج هزار تخت بیمارستانی برای شرایط مختلف آماده شده است.»

او می‌گوید «تا کنون گزارشی در خصوص مورد مثبت کُرونا در بین سربازان نداشته‌ایم.»

وضعیت بهداشتی پادگان‌های ارتش از خانه‌های مردم بهتر است!

نیروی زمینی ارتش هم «قرارگاه جهادی مقابله با کُرونا» تشکیل داده است. حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش می‌گوید، «هیچ نمونه مشکوکی از ابتلا به کُرونا نداریم» و تلاش شده سیاست گذاری‌های وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا به صورت کامل در کلیه مراکز آموزشی، پادگان‌ها و شهرک‌های مسکونی اجرا شود و برای کمک به سازمان‌های مسئول اعلام آمادگی شده است.

او توضیح داده «ارتش با تمام توان به عرصه آمده و ظرفیت‌های مورد نیاز که مد نظر وزارت بهداشت بوده است را پای کار آورده‌ایم و شما می‌بینید که در پادگان آموزشی ارتش و دیگر اماکن، روزانه بیش از دو بار اقدام به ضد عفونی می‌شود و کلیه نفرات کنترل می‌شوند و مراکز دیگر مانند آشپزخانه، سرویس‌های بهداشتی، خباز خانه‌ها و سالن‌های غذا خوری به بهترین شکل کنترل می‌شود.»

ارتش نیز اعلام کرد «قرارگاه زیستی» ایجاد کرده و بیمارستان «بعثت»، بیمارستان «گلستان» و بیمارستان «هاجر» بطور کامل در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است. به گفته سیاری در شهر رشت با توجه به میزان بالای مراجعات، کل بیمارستان را به این امر اختصاص داده‌ایم.

دریادار سیاری مدعی است، «ما [ارتش] هیچگونه مورد مشکوکی نداشته‌ایم و این نشان می‌دهد که وضعیت پادگان‌های ما به مراتب از سطح جامعه بالاتر است و می‌توانیم بگوییم که وضعیت بهداشتی پادگان‌ها از خانه‌های مردم نیز بهتر است و کنترل‌های بیشتری در این محیط‌ها صورت می‌گیرد!»

سیاری می‌گوید هیچ مورد مشکوکی در پادگان‌ها نیست اما خود او از عوامل انتقال ویروس شده است!

سرتیپ علیرضا شیخ معاون تربیت و آموزش ارتش نیز می‌گوید: «ما برای حفظ سلامتی کارکنان پایور و وظیفه محیط پادگان‌ها را کاملاْ ایزوله کرده‌ایم لذا خانواده‌های سربازان اطمینان خاطر داشته باشند که فرزندانشان در پادگان‌ها از سلامتی کامل برخوردار خواهند بود.»

سرتیپ حمزه بیدادی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب غرب ارتش گفته «برای گندزدایی و استریل مکان‌هایی که دانشگاه علوم پزشکی صلاح بداند و اعلام کند و در بخش آمبولانسی و کادر درمان و هر حوزه‌ای که بتوانیم به مردم و مجموعه بهداشت و درمان کمک می‌کنیم چرا که مقابله با شیوع ویروس کرونا یک کار جهادی را می‌طلبد.»

با همه این هیاهوها اما پرسش اینجاست که آیا در پادگان‌‌ها کار ویژه‌ای برای مقابله با کُرونا صورت گرفته است؟! پاسخ منفی است! بیشترین این ادعاها جنبه تبلیغاتی و نمایشی دارد. به عنوان نمونه ۱۰ اسفند دریادار سیاری برای بازدید از طرح «ایمن‌سازی سربازخانه ۰۱» تهران به همراه چندین خبرنگار و عکاس و فرمانده به این پادگان رفته است. او و جمیع همراهان برای بازدید به آشپزخانه پادگان که از حساس‌ترین نقاط در تکثیر ویروس کشنده کُرونا است رفته‌اند و از تصاویر پیداست هیچکدام موارد بهداشتی و ایمنی را رعایت نکرده‌اند و چندین نفر بدون کلاه و دستکش و روپوش کنار دیگ غذای سربازها عکس گرفته‌اند با این خیال که لابد فرماندهان ارشد و مجری تلویزیون و کیف‌کش‌ها نسبت به بیماری واکسینه‌اند!

در حالی که سیاری می‌گوید هیچ مورد مشکوکی در پادگان‌ها نیست اما در همین عکس‌ها می‌بینید که خود او یکی از عوامل انتقال ویروس است!

خبرگزاری «میزان» وابسته به قوه قضائیه برای جدّی نشان دادن عزم حکومت برای مقابله با ویروس کُرونا به سراغ کارخانه الکل‎سازی «پاکدیس» اورمیه رفته است و با انتشار تصاویری از این کارخانه می‌نویسد برای افزایش خدمت‌رسانی شیفت‌های کاری پرسنل بیشتر شده و شبانه‌روزی مشغول خدمت‌رسانی به مردم هستند.

دست‌کم از تصاویر مشخص است هیچکدام از این پرسنل الزامات اولیه بهداشتی را بطور کامل رعایت نکرده‌اند و اتفاقاً یک وانت‌بار که متعلق به ارتش است برای بارگیری الکل به کارخانه آمده و سربازی که مسئول بارگیری است هم هیچکدام از وسایل حفاظتی بهداشت را ندارد.

«عملیات سرکوب کُرونا» توسط پلیس ضدشورش

از دیگر اقدامات نظامی‌ها برای مقابله با کُرونا گندزدایی شهرها توسط ماشین‌های آبپاش پلیس ضدشورش است.

ایوب سلیمانی جانشین فرمانده نیروی انتظامی می‌گوید «در حوزه مقابله با قاچاق و احتکار، قرارگاه امنیت اقتصادی را فعال کردیم و به همه اعضای پلیس امنیت اقتصادی در سراسر کشور آماده‌باش ابلاغ شد و رصدهای محسوس و نامحسوس و کنترل چرخه تامین، تولید و توزیع مواد مورد نیاز مردم در این شرایط در دستور کار جدی ناجا قرار گرفت.»

وی درباره عملیات مقابله با کُرونا توسط یگان‌های ویژه ناجا نیز گفت «این یگان‌ها همیشه حافظ امنیت و آرامش جامعه بوده و نقش خود را در این حوزه به خوبی ایفا کرده‌اند وهمه ظرفیت‌های این یگان اعم از خودروهای آبپاش، سمپاش و سایر تجهیزات برای ضدعفونی و سم‌زدایی در اختیار سازمان‌های متولی [مسئول] قرار گرفته است.»

پلیس ضدشورش که نهادی است ضد مردمی و سرکوبگر و نیروهای آن آموزش لازم برای شرایطی مانند یک ویروس کُشنده را ندیده‌اند بجای کمک به مردم بیشتر مایه دردسر برای آنها می‌شوند.

همزمان گزارش‌های غیررسمی از جان باختن تعدادی از پرسنل ارتش بر اثر ابتلا به ویروس کرونا منتشر شده اما رسانه‌ها اشاره‌ای به آنها نکرده‎اند ولی بر اساس خبرهای رسیده، دست‌کم چهار نفر از نیروهای ارتش که آلوده به این ویروس شده بودند در روزهای اخیر جان خود را از دست دادند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy