یورونیوز - با آن که شتاب گسترش ویروس کرونا در چین، کانون اصلی این بیماری تا حدودی کاهش یافته است، اما به نظر میرسد که این ویروس همچنان در پی فتح سرزمینهای تازه و یافتن قربانیان بیشتر در جهان است.
تا کنون دست کم ۷۶ کشور جهان موارد ابتلا به بیماری نوظهور و واگیردار کرونا را گزارش کردهاند. شمار کل مبتلایان به کرونا در جهان تا بامداد چهارشنبه ۴ مارس (۱۴ اسفند) به ۹۳ هزار و ۱۹۱ نفر رسیده و ۳ هزار و ۲۰۳ نفر نیز تا کنون بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت تا کنون دست کم ۵۱ هزار نفر از مبتلایان به کرونا نیز در کشورهای مختلف جهان بهبود یافتهاند.
دولت فرانسه: انتخابات لغو نمیشود
دولت فرانسه بار دیگر بر لزوم برگزاری انتخابات آتی در این کشور به رغم همهگیری ویروس کرونا تأکید کرد.
سیبت اندیایه، سخنگوی دولت فرانسه روز چهارشنبه هنگام خروج از نشست هیئت دولت با اعلام این موضوع گفت که انتخابات سراسری شورای شهر «برای همه فرانسویها مهم است» و بنابراین لغو نخواهد شد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا مردم باید با ماسک و دستکش در حوزههای انتخاباتی حاضر شوند، گفت: «پیشگیری از کرونا با انجام برخی رفتارهای ساده قابل پیشگیری است و این موضوع (ماسک زدن هنگام رأی دادن) بستگی به این دارد که توصیههای بهداشتی دولت در آن زمان در چه سطحی باشد».
انتخابات سراسری شورای شهر در فرانسه قرار است در تاریخهای ۱۵ و ۲۲ مارس (۲۵ اسفند ۱۳۹۸ و ۳ فروردین ۱۳۹۹) برگزار شود.
ایتالیا: مدارس و دانشگاهها تعطیل شد
دولت ایتالیا اعلام کرد به دنبال شیوع نگرانکننده ویروس کرونا، کلیه مدارس و دانشگاهها در این کشور حداقل تا نیمه ماه جاری میلادی تعطیل خواهد بود.
به نوشته آنسا، خبرگزاری رسمی ایتالیا، این تعطیلی از فردا پنجشنبه آغاز خواهد شد.
بر اساس آخرین آمار رسمی تا کنون ابتلای ۲ هزار و ۵۰۲ نفر به ویروس کرونا در ایتالیا تأیید شده است.
سرعت شیوع کرونا در کره جنوبی کم شد
پس از چین، سرعت گسترش ویروس کرونا در کرده جنوبی نیز کاهش یافت.
بر اساس آمارهای رسمی در شبانهروز گذشته شمار مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در کره جنوبی با ۴۳۵ مورد افزایش به مجموع ۵ هزار و ۶۲۱ مورد رسیده است. این کمترین افزایش آماری مبتلایان به کرونا در این کشور در هفته جاری بوده است. تا کنون در مجموع ۳۳ نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا در کره جنوبی جان خود را از دست دادهاند.
کره جنوبی بعد از چین بیشترین شمار مبتلایان به کرونا در جهان را دارد.
آلمان صادرات لوزام حفاظت بهداشتی را ممنوع کرد
در پی شیوع کرونا و افزایش تقاضا برای لوزام حفاظت بهداشتی شخصی، دولت آلمان صادرات کالاهایی همچون ماسک و دستکش را ممنوع کرد.
پیش از این برخی کشورهای دیگر از جمله روسیه و جمهوری چک نیز صادرات این کالاها را ممنوع اعلام کرده بودند. با این حال دولت روسیه گفته است که این ممنوعیت شامل کمکهای بشردوستانه نمیشود.
بر اساس آمار رسمی در آلمان، تاکنون ۲۴۰ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
نخستین مورد مرگ بر اثر کرونا در کردستان عراق
دولت عراق نخستین مورد فوتی بر اثر کرونا در اقلیم خودمختار کردستان را تأیید کرد.
خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه از قول ایاد نقشبندی، معاون وزیر بهداشت عراق نوشت نخستین فردی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در عراق درگذشت ۷۰ سال داشت و امام جماعت مساجد در شهر سلیمانیه بود. برخی افرادی که این مرد را میشناختند به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که او به ایران سفر به ایران سفر نکرده بود اما برخی از افرادی که به تازگی از ایران آمده بودند با او ملاقات کرده بودند.
در پی فوت این امام جماعت، مقامهای مذهبی شهر سلیمانیه برگزاری نمازهای جمعه و جماعت در این شهر را تا اطلاع بعدی لغو کردند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع بیمارستانی سلیمانیه مینویسد که این شهروند کرد عراقی پیش از آن که به خاطر کرونا قرنطینه شود، دچار مشکلات حاد تنفسی و قلبی نیز بوده است.
تا کنون در عراق ۳۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده که از این تعداد یک نفر ایرانی و ۳۰ نفر عراقیهایی هستند که به ایران سفر کردهاند. مقامهای دولتی عراق به ویژه از شیوع ناگهانی بیماری در محلهای مهم زیارتی این کشور بیم دارند زیرا سالانه میلیونها تن از باورمندان شیعه به ویژه ایرانیان برای زیارت در این مکانها تجمع میکنند.
مسئولان عراقی همچنین از بیم کمبود امکانات برای مهار کرونا تلاش میکنند تا از ورود این بیماری به کشور و شیوع گسترده آن جلوگیری کنند. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، در کشور ۴۰ میلیونی برای هر ده هزار شهروند کمتر از ده پزشک وجود دارد.
آمریکا: شمار فوتیها به ۹ نفر رسید
مقامهای بهداشتی ایالات متحده آمریکا روز سهشنبه از افزایش شمار قربانیان کرونا در این کشور خبر دادند.
تا کنون در مجموع ۹ نفر در آمریکا بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند که هر ۹ مورد آن مربوط به ایالت واشنگتن در شمال غربی این کشور بوده است. از این ۹ نفر، ۸ نفر در بیمارستانی در شهرستان کینگ و یک نفر دیگر نیز در شهرستان مجاور آن یعنی اسناهامیش جان باخته است.
بنا به گزارش مقامهای رسمی شهرستان کینگ، بیشتر جانباختگان کرونا در این منطقه از آمریکا مسن بوده و پیش از ابتلا به کرونا به بیماریهای دیگری مبتلا بودهاند.
شهر سیاتل، مرکز ایالت واشنگتن حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نخستین مورد فوتی در اسپانیا
دولت اسپانیا روز سهشنبه اعلام کرد یک نفر در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کووید ۱۹ جان خود را از دست داده است.
این فرد در شهر والنسیا بیمار شده و در ۱۳ فوریه جان باخته بود، اما نتیجه کالبدشکافی و نمونهبرداری او اکنون ثابت میکند که او به کرونا مبتلا بوده است.
این نخستین مورد فوتی کرونا در اسپانیاست.
شمار مبتلایان در ایتالیا از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر گذشت
شمار جانباختگان بیماری کرونا در ایتالیا به ۷۹ و مبتلایان به ۲ هزار و ۵۰۲ نفر رسید.
از زمان آغاز شیوع بیماری کرونا در جهان تا بامداد چهارشنبه ۴ مارس (۱۴ اسفند)، این نخستین بار است که شمار قربانیان این بیماری در ایتالیا از ایران بیشتر میشود. بر اساس آمار رسمی ایران، شمار مبتلایان به کرونا در این کشور تا روز سهشنبه ۲ هزار و ۳۳۶ نفر بوده است.
از سوی دیگر با بالا رفتن شمار مبتلایان به کرونا و افزایش نگرانی شهروندان در ایتالیا، این کشور با کمبود تجهیزات بهداشتی برای محافظت شخصی روبرو شده است. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام دولتی ایتالیا نوشته است که این کشور دست کم به ۱۰ میلیون ماسک نیاز دارد.
خبرگزاری فرانسه همچنین با یادآوری این که در ایتالیا کارخانه تولید ماسکهای بهداشتی وجود ندارد، نوشته است که دولت رم تا کنون ۸۰۰ هزار ماسک به آفریقای جنوبی سفارش داده است.