یورونیوز - عینکهای حرارتیِ ویژهای که برای تشخیص مبتلایان احتمالی به ویروس کرونا به کار رفته، بهزودی راهی بازار ایالات متحده میشود.
مدیر بخش آمریکای شرکت چینی راکید که تولیدکنندهٔ این عینکهاست اعلام کرد در حال رایزنی با چندین شرکت آمریکایی است تا بتواند این محصول را در ایالات متحده بهفروش برساند.
این عینک به یک حسگرِ پرتوِ فروسرخ مجهز است و با آن میتوان در طول دو دقیقه، دمای بدن ۲۰۰ نفر را از فاصلهٔ سه متری تشخیص داد.
مزیَّت این ابزار حرارتی آن است که مانند دیگر دماسنجها نیازی به نگاه داشتن افراد و گرفتن دماسنج روی چهرهٔ آنها ندارد و میتوان از آن در فضاهای بزرگی نظیر پایانههای مسافربری و فرودگاهها بهره برد.
عینک تی۱ با دوربین ۱۲ مگاپیکسلی و پردازشگر کوالکوماش از فناوری «واقعیت افزوده» نیز برخوردار است و میتواند با دستور صوتی بهشکل همزمان عکس و ویدیو بگیرد.
شرکت راکید عینکهای حرارتی مدل تی۱ را همراه با بستهٔ نرمافزاری ویژهای ارائه میکند که امکان تشخیص چهره، ثبت و مدیریت اطلاعات مربوط به افراد را نیز در خود دارد.
نگرانی از درز اطلاعات شخصی
همین نکات ممکن است توجه برخی واسطههای آمریکایی را نیز جلب کنند، بهویژه از آن رو که دولت ترامپ نسبت به ثبت اطلاعات شهروندان به وسیلهٔ دستگاههای چینی حساس است.
مدیران شرکت راکید اعلام کردهاند از آنجا که حریم شخصی افراد برایشان مهم است، دادههای ثبت شده روی این مدلِ خاص، بههیچ وجه روی ابر اطلاعاتی (کلاود) بارگذاری نمیشود.
شیوهٔ دماسنجی برای تشخیص ابتلا به کرونا محدودیتهای خود را دارد و برای نمونه حدود نیمی از بیماران کرونایی در چین حین تشخیص بیماری تب نداشتند.
ویدیویی از شیوهٔ کار این عینک را اینجا ببینید: