Tuesday, Apr 21, 2020

صفحه نخست » ادرار شتر؛ حاشیه‌ جدید طب اسلامی در ایران

Shotor.jpg ایران اینترنشنال - انتشار گسترده سومین توصیه پزشکی حامیان طب اسلامی برای درمان کرونا مبنی بر نوشیدن ادرار شتر با سکوت مراجع قضایی و انتظامی و واکنش مقام‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی روبه‌رو شد.

این حاشیه‌ها در حالی است که با وجود مخالفت وزارت بهداشت با طب اسلامی در سال‌های گذشته، ‌ حامیان طب سنتی و اسلامی در سایه حمایت نزدیکان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، فعالیت خود را گسترش داده‌اند.

این عدم هماهنگی اکنون با همه‌گیری بحران کرونا و جدی‌تر شدن فعالیت فعالان طب اسلامی مساله ساز شده است.

کیانوش جهان‌پور، ‌ رییس روابط عمومی وزارت بهداشت، ‌ روز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه در واکنش به انتشار ویدیوی توصیه به نوشیدن ادرار شتر برای تقویت ایمنی علیه کرونا گفت: «هر فردی می‌تواند به اصطبل برود و هرچیزی را مصرف کند، اما هیچ‌کدام از این موارد مورد تایید وزارت بهداشت نیست.»

او با اشاره به این‌ که «وزارت بهداشت ناظر بر حریم خصوصی مردم نیست»، از عدم ورود به این مساله خبر داد.

با این‌حال، تلاش جهان‌پور برای گذر از این مساله روز سه‌شنبه با واکنش کامبیز نوروزی، ‌ حقوقدان و وکیل دادگستری، ‌ مواجه شد.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

او انتشار فیلم و توصیه به مردم به نوشیدن ادرار شتر به صورت عمومی را به حریم خصوصی «مطلقا بی‌ربط» دانست و در حوزه مسائل عمومی عنوان کرد.

نوروزی همچنین از «ناتوانی و بی‌بضاعتی» وزارت بهداشت در مقابله با این اقدام انتقاد کرد.

از سوی دیگر مصطفی معین، ‌ رییس شورای عالی سازمان نظام پزشکی، ‌ روز دوشنبه با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام ضمن «خرافی و موهوم» خواندن طب سنتی و اسلامی به این موضوع واکنش نشان داد.

او نوشت: «درمان بیماری‌ها با خوردن خون جوجه تیغی، ‌ دود کردن «عنبر نسا» یا پشکل الاغ ماده، ‌به کارگیری شیاف روغن بنفشه، ‌ نوش جان کردن ادرار شتر، تاکید بر عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی پزشکان برای پیشگیری از کرونا و عدم درمان دارویی آن از جمله خرافه‌پراکنی‌ها است.»

روز یکشنبه مهدی سبیلی، ‌ مدیر انجمن موسوم به «علمی آموزشی طب‌الصادق»، با انتشار ویدیویی در یک اصطبل نگهداری شتر اقدام به نوشیدن ادرار این حیوان در مقابل دوربین کرده و از مردم خواسته بود برای درمان و مقاومت برابر کرونا آن را به صورت «گرم و تازه» بنوشند.

این موضوع در رسانه‌‌های مجازی و رسمی با واکنش گسترده کاربران روبه‌رو شد.

این فیلم در حالی منتشر شد که پیشتر نیز دو توصیه دیگر طب اسلامی و سنتی با حاشیه‌های داخلی و بین‌المللی روبه‌رو شده بود.

نخستین‌بار عباس تبریزیان، ‌ که با عنوان «پدر طب اسلامی» شناخته می‌شود، ‌ در دی‌ماه توصیه به شیاف روغن بنفشه برای درمان کرونا کرده بود.

چند روز پیش نیز شبکه افق صداوسیمای جمهوری اسلامی در برنامه‌ای طی گفت‌وگو با یک فرد به عنوان کارشناس توصیه به «بوییدن چندباره نارنج تازه» برای تقویت ایمنی برابر این بیماری کرده بود.

مخالفت وزارت بهداشت؛ حمایت نزدیکان علی خامنه‌ای

تبلیغ گسترده توصیه‌‌های تایید نشده حامیان طب اسلامی برای درمان بیماری همه‌گیر کرونا در حالی هنوز آزادانه صورت می‌گیرد که دستگاه قضایی و نیروی انتظامی بارها نسبت به انتشار اخبار مرتبط به کرونا به روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها هشدار داده و همچنین ده‌‌ها فعال مجازی را به دلیل انتشار گزارش‌هایی بازداشت کرده‌اند.

حامیان طب اسلامی بر پایه توصیه‌های رهبران مذهبی جمهوری اسلامی، از جمله روح‌الله خمینی و علی خامنه‌ای، ‌ مبنی بر مقابله با آن‌چه که «علوم غربی» می‌نا‌مند طی دهه‌های اخیر با حمایت از «اسلامی‌سازی علوم» فعالیت خود را گسترش داده‌اند.

علی‌اکبر ولایتی، ‌ پزشک و از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی، ‌ در آذرماه سال گذشته گفته بود که وزارت بهداشت باید به فعالان تجربی طب سنتی مجوز دهد.

او که اکنون رییس بیمارستان «مسیح دانشوری»، ‌ از جمله مراکز اصلی نگهداری بیماران کرونا، ‌ است در آن زمان حتی خواهان ارائه مجوز قانونی برای افرادی در حوزه طب سنتی شده بود که مدرک دانشگاهی ندارند.

از سوی دیگر علیرضا مرندی، ‌ رییس فرهنگستان علوم پزشکی و رییس تیم پزشکی خامنه‌ای، در این زمینه گفته است: «امیدوارم به سمتی برویم که آموزش پزشکی و ارائه خدمات سلامت بعد اسلامی داشته باشد.»

او همچنین از تربیت «پزشک حکیم و قرآنی» در این زمینه دفاع کرده است.

با این حال، ‌ وزارت بهداشت به طب سنتی و اسلامی روی خوش نشان نداده است.

مدیرکل دفتر طب سنتی این وزارتخانه در شهریورماه سال ۱۳۹۶ گفته بود بعد از سه سال تحقیق روی این موضوع از سوی کارگروه نظام سلامت به این نتیجه رسیده که موضوعی به نام «طب اسلامی» وجود ندارد.

رشد پایگاه‌های آموزشی و تبلیغی طب اسلامی

ده‌ها پایگاه اطلاع‌رسانی اینترنتی و مرکز آموزشی آزاد و دولتی با عنوان طب اسلامی و یا سنتی در شهرهای مختلف کشور مشغول به فعالیت شده‌اند و برای درمان بیماری‌های مختلف اقدام به ارائه راه حل می‌کنند.

یکی از این پایگاه‌های تبلیغی وبسایت موسوم به «حوزه»، متعلق به مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، ‌ است.

این وبسایت در مطلبی درباره ضرورت گسترش علوم اسلامی و مقابله با علوم غربی نوشته است: «از مطالبات غرب و دشمنان اسلام، وابستگی تمام عیار مسلمین به آنان، مخصوصا کمپانی‌های داروسازی یهودیان می‌باشد؛ اما در سبک زندگی اسلامی، بنا بر اصل استقلال مسلمین، بهترین راه، درمان با داروهای غیر شیمیایی است.»

آموزش طب اسلامی و سنتی همچنین در مراکزی در برخی دانشگاه‌ها از جمله علوم پزشکی «شهید بهشتی» در تهران و «فردوسی» در مشهد نیز صورت می‌گیرد.

اکنون مشخص نیست در سایه اختلاف‌نظر دستگاه‌های حاکمیتی و بی‌اعتنایی مراجع قضایی و انتظامی درباره فعالیت و توصیه‌های غیرعلمی این مراکز و افراد مسئولیت جان بیماران و شهروندانی که با خطر سلامت جسمانی مواجه می‌شوند با چه نهادی خواهد بود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy