در پی انتشار ویدئویی از سحر قریشی، بازیگر، که در آن همرنگ بودن لباسش با لباس یک کارگر پاکبان موضوع خنده قرار میگیرد، یک عضو شورای شهر تهران روز چهارشنبه، سوم اردیبهشت، از پیگیری شکایت مدیریت شهری از سحر قریشی خبر داد.
در ویدئوی منتشرشده در شبکههای اجتماعی، خانم قریشی هنگام عبور از کنار یک پاکبان با اشاره به همرنگ بودن لباسهایشان نزدیکش میشود و ظاهراً میخواهد با او عکس بگیرد که پاکبان اجازه نمیدهد و سحر قریشی با خنده میگوید: «همین مونده بود فقط این به ما بگه برو.»
رکنا: معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا هشدار داد که تهیه و به اشتراک گذاری هر گونه کلیپ تصویری، مطالب نوشتاری و عکس با محتوای توهین آمیز در فضای مجازی که باعث تشویش اذهان عمومی شود، جرم است و پلیس فتا با هنجار شکنان برخورد قانونی می کند.
سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در تشریح این خبر اظهار کرد: در پی انتشار کلیپ تصویری تحقیرآمیز از سوی یکی از بازیگران سینما، در مواجه با فردی با شغل شریف پاکبان در فضای مجازی کشور که باعث جریحه دار شدن احساسات عمومی و تماسهای مکرر کاربران با پلیس، خواستار برخورد قانونی با این گونه جریانات شدهاند و پلیس فتا اقدامات لازم و قانونی را برابر مقررات اعمال می کند.
اخلاق و فرهنگ خانم بازیگر منقلب؛ صفر
وی ادامه داد: رعایت هنجار، قواعد خاص رفتاری و توجه به فرهنگ و آداب حاکم بر جامعه از بدیهیات ضروری استفاده از فضاهای عمومی فضای سایبر است و در این رابطه افراد، چهرههای شناخته شده و نامی کشور نظیر هنرمندان، ورزشکاران و اندیشمندان که در فضای مجازی هم فعالیت دارند، باید به اخلاقیات و قواعد خاص رفتاری و خرده فرهنگهای پذیرفته شده در جامعه پایبند باشند و در چار چوب آن عمل کنند.
سرهنگ پاشایی افزود: با بررسی و تحلیل عملکرد سایبری افراد نامی و سرشناس خوشبختانه اکثر قریب به اتفاق این افراد با رفتارهای اخلاق مدارانه همواره نقش مثبت و سازنده ای در راستای اعتلای فرهنگ، ایجاد همنوایی، توجه به نیازمندان و آسیب های اجتماعی ایفا کردهاند ولیکن گاهی اوقات شاهد رفتارهای خارج از عرف و شئونات رفتاری از سوی برخی از چهره های شناخته شده هستیم.
واکنش سریع پلیس فتا
این مقام مسئول ادامه داد: برخی افراد با بی توجهی به اخلاقیات و شئونات دینی و مذهبی با به اشتراک گذاری تصاویر یا پستهای توهین و تحقیرآمیز باعث جریحه دار شدن احساسات عمومی شده و با توجه به اینکه استفاده از فضاهای غیر خصوصی فضای سایبر به منزله انظار عمومی است با استناد به ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی " ارتکاب به هر گونه عملی که نفس آن فعل یا عمل باعث جریحه دار شدن عفت و احساسات عمومی جامعه شود جرم تلقی می شود " و با توجه به ضرر و زیان حاصل شده پلیس فتا در حکم ضابط قضائی با هنجارشکنان برخورد قانونی می کند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا تصریح کرد: اولویت اصلی این پلیس سالم سازی فضای سایبراست و در صورت احصاء و پایش هر گونه موارد مغایر با شئونات جامعه و اخلاقیات حاکم و فرهنگ پذیرفته شده، در ابتدا سعی در ارشاد و راهنمایی فرد خاطی به صورت تلفنی و یا احضار قانونی به جهت حذف مطالب و جبران خسارت وارده می کند.
توهین سحر قریشی دیگر تکرار نشود
این مقام انتظامی بیان کرد: در صورت بی توجهی فرد خاطی به تذکرات و تکرار مجدد تخلفات، پلیس فتا با این گونه افراد برابر قانون برخورد کرده و متخلفان را به مرجع قضائی معرفی خواهد کرد.
وی با تقدیر از اقدامات مثبت و ارزنده فعالان فضای مجازی در پایبندی به قواعد اخلاقی، از تمامی فعالان این حوزه درخواست کرد: از بارگذاری هرگونه کلیپ و مطالب توهین و تحقیر آمیز خودداری کنند و با احترام به فرهنگ و آداب و رسوم پذیرفته شده این کشور در سالم سازی این فضا که تعداد قابل توجهی از هموطنان و به خصوص کاربران به صورت روزانه از آن بهره مند می شوند ، تلاش کنند.
زندگی بیخانمانها به سبک مورچهها در ایران
جدال تویتری بنیانگذار بالاترین با اصلاح طلبان حکومتی