-فرماندهان بلندپایه پدافند هوایی در ایران همزمان از دو پایگاههای پدافندی ارتش و سپاه پاسداران در جنوب کشور بازدید کردند.
- رحیمزاده جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی «خاتمالانبیاء»: پیام ما به همسایگان ایران اسلامی و نیروهای فرامنطقهای این است که هرگونه حرکت نابخردانه امنیت کشورهای منطقه را با مخاطرات جدی مواجه خواهد ساخت.
-نشنال اینترست: بُرد هواپیمای F-35 اسرائیل ۶۰۰ مایل بود اما فاصله تلآویو تا تهران ۱۰۰۰ مایل است. ارتش اسرائیل موفق شده با طراحی مخازن جدید سوخت، بُرد پرواز هواپیماهای رادارگریز F-35 را بطور ویژه افزایش دهد.
کیهان لندن - سرتیپ قادر رحیمزاده جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی «خاتمالانبیاء» به همراه گروهی از فرماندهان و کارشناسان نظامی برای ارزیابی وضعیت سیستم پدافندی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مستقر در جنوب ایران به استان هرمزگان رفتهاند.
رسانههای داخلی ۱۵ اردیبهشت به نقل از او نوشتند که یکی از اهداف این ماموریت اجرای آموزشهای عملیاتی، اطلاعاتی و فنی مطابق با سناریوهای مشخص شده برای انجام واکنشهای سریع است.
رحیمزاده گفته «پیام ما به همسایگان ایران اسلامی و نیروهای فرامنطقهای این است که هرگونه حرکت نابخردانه امنیت کشورهای منطقه را با مخاطرات جدی مواجه خواهد ساخت».
او با اشاره به اینکه «امروز همه تحرکات و فعالیتهای هوایی دشمن را بطور مستمر از لحظه پرواز از روی باند تحت رصد و پایش عملیاتی و اطلاعاتی داریم» تاکید کرده «ما اهل تجاوز و شروعکننده جنگ نیستیم، ولی با اقتدار کامل به هرگونه تهدید و تجاوز به قلمرو هوایی کشورمان پاسخی دندانشکن و پشیمانکننده خواهیم داد».
همزمان علیرضا صباحیفرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش نیز از پایگاه پدافندی جزیره خارک بازدید کردند. پایانه نفتی خارک بزرگترین مرکز صادرات نفتی ایران است.
پس از آنکه دونالد ترامپ دستور شلیک به قایقهای سپاه در خلیج فارس در صورت مزاحمت برای ناوهای آمریکایی را صادر کرد هشتم اردیبهشت ستاد کل نیرویهای مسلّح جمهوری اسلامی در بیانیهای به آن واکنش نشان داد که در بخشی از آمد به آمریکا و متحدان آن هشدار داده شد «از اقدامات تحریککننده و مخاطرهآمیز هنگام عبور از آبهای انحصاری اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان و خلیج فارس و فضای هوایی این مناطق شامل FIR (فضای تحت مدیریت هوایی کشور) و ADIZ (منطقه شناسایی پدافند هوایی) خودداری کنند».
در هفتههای گذشته بازدید فرماندهان ارشد از پایگاههای پدافندی سپاه پاسداران و ارتش در شهرهای مختلف بطور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. اما چه اتفاقی افتاده که این مقامات مدام در مورد «تحرکات و فعالیتهای دشمن» هشدار میدهند؟ آنها نمیگویند چه خبر است اما آنگونه که پیداست ظاهرا خبرهایی هست.
پایگاه تحلیلی «نشنال اینترست» مینویسد احتمالا هواپیماهای فوق پیشرفته F-35 اسرائیل پدافند ایران را مسخره میکنند! میخاییل پیک تحلیلگر نظامی به گزارش روزنامه «الجریده» چاپ کویت اشاره کرده که فروردین سال ۱۳۹۷ (مارس ۲۰۱۸) به نقل از منابع امنیتی گزارش داد دو فروند هواپیمای F-35 اسرائیل از فضای بین مرز عراق و سوریه مخفیانه وارد آسمان ایران شدند و بدون آنکه رادارها آنها را شناسایی کنند بر فراز بندرعباس، شیراز و اصفهان پرواز کردند و از روی تاسیسات حساس رژیم از جمله سایتهای اتمی نیز عبور کردند.
در گزارش نشنال اینترست آمده بُرد هواپیمای F-35 اسرائیل ۶۰۰ مایل بود اما فاصله تلآویو تا تهران ۱۰۰۰ مایل است. ارتش اسرائیل موفق شده با طراحی مخازن جدید سوخت، بُرد پرواز هواپیماهای رادارگریز F-35 را بطور ویژه افزایش دهد.
نه رادارهای ایران و نه رادارهای روسی مستقر در سوریه موفق به شناسایی جنگندههای اسرائیلی نشدند. اسرائیل هم در مورد اینکه پرواز صورت گرفته یا نه سکوت کرد. شماری از منابع نیز میگویند جنگندههای اسرائیل از یک پایگاه در کشور آذربایجان پرواز کردهاند.
نویسندهی این گزارش در «نشنال اینترست» با طرح این پرسش که «کدام منابع امنیتی به روزنامه الجریده کویت این خبر را دادند؟» گمانههای خود را چنین به پرسش میگذارد: «عربستان سعودی که درگیر یک جنگ سرد با ایران است و از درگیری احتمالی اسرائیل و ایران استقبال میکند؟ کشورهای دیگر خلیج فارس یا سازمان جاسوسی آمریکا؟»
پس از پرتاب ماهواره «نور ۱» وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد اهداف این ماهواره صلحآمیز و بیضرر است اما محسن رضایی فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام به شبکه الجزیره گفته است که ماهواره سپاه از فراز تلآویو و فلوریدا عبور کرده و عکسهایی هم مخابره شده است.
از سوی دیگر مقامات ارشد جمهوری اسلامی تهدید کردند در صورت تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران از برجام و NPT خارج میشوند.
ارتش اسرائیل بهمن ۱۳۹۸ اعلام کرد که یک برنامه راهبردی جدید پنج ساله به نام «مومنتوم» تدوین کرده که بخشی از آن تشکیل «ستاد ویژه مقابله با رژیم ایران» است.
ژنرال کوخاوی رئیس ستاد ارتش اسرائیل میگوید که آن کشور برای مقابله با تهدیدات حکومت ایران تصمیم به دگرگون ساختن شیوههای جنگی ارتش اسرائیل کرده که به ۱۰ میلیارد دلار بودجهی بیشتر نیاز دارد. برنامه آن است که در لحظه وقوع جنگ، بیشترین شمار از هدفهای حساس و حیاتی دشمن مورد حمله قرار گرفته و در عملیات سریع، کاملا منهدم شده و قدرت تهاجمی دشمن خنثی و فلج گردد.
یکشنبه ۳۰ مارس ۲۰۲۰ نیروی هوایی اسرائیل و آمریکا در جنوب اسرائیل یک مانور مشترک برگزار کردند. برگزاری این مانور در شرایطی که شیوع کُرونا باعث لغو تمام مانورهای بینالمللی شده به مجوز ویژه نیاز داشت. نیروی هوایی اسرائیل اعلام کرد خلبانها در این مانور استقامتی عملیات مشترک و مقابله با تهدیدات هوایی و زمینی را تمرین کردند.
با ادامه فشارهای بینالمللی علیه رژیم ایران این احتمال که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای آغاز یک درگیری نظامی هرچند محدود دست به اقدام بزند کم نیست. از این رو آمریکا و متحدان آن در منطقه خود را برای واکنش فوری به این اقدام احتمالی آماده میکنند.
قداره در نیام قلم