Monday, May 4, 2020

صفحه نخست » میدل ایست مانیتور: جنگ علیه ایران بخت ترامپ را در انتخابات باز می کند

elections_050420.jpgمنبع: میدل ایست مانیتور / ترجمه تحریریه سایت دیپلماسی ایرانی - تهران

نویسنده: ایاد الدلیمی

به رغم تاثیرات همه گیری ویروس کرونا، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، موفق شده یک نگرانی دیگر نیز برای جهانیان ایجاد کند: او در توئیتی خبر داد به نیروی دریایی آمریکا دستور داده قایق های ایرانی که به رزمناوها در خلیج فارس نزدیک می شوند را هدف بگیرد و نابود کند. به نظر می رسد توئیت او در واکنش به نزدیک شدن قایق های تندروی ایران به کشتی های آمریکایی بوده است.

آمریکا امسال انتخابات ریاست جمهوری در پیش دارد. تا پیش از کووید ۱۹ و تاثیرات آن بر اقتصاد ایالات متحده تصور بر آن بود که ترامپ رقابت آسانی پیش رو داشته باشد. اما جهان در چند ماه گذشته سقوط قیمت نفت تا سطحی بی سابقه را شاهد بود. حدود ۲۵ میلیون آمریکایی کار خود را در پی همه گیری کرونا از دست داده اند و انتظار می رود این رقم افزایش یابد و اختلال در فعالیت اقتصادی ایالات متحده و جهان ادامه داشته باشد. هنوز هیچ نشانه ای دال بر احتمال پایان همه گیری کرونا در کوتاه مدت دیده نمی شود.

کاهش قیمت نفت ترامپ را به شدت نزد شرکت های نفتی ایلات متحده شرمنده کرده است. این اتفاق در نتیجه اختلافات عربستان سعودی و روسیه بر سر سطح تولیدات و در نتیجه، عرضه بیش از اندازه نفت در بازار رخ داد و این درست در زمانی بود که یک سری تدابیر برای هماهنگ کردن میزان عرضه و تقاضا در بازار با تاثیرات ناشی از ویروس کرونا معرفی شده بود.

سال انتخاباتی ترامپ آنطوری که امید داشت پیش نمی رود. خشم عمومی از شیوه رسیدگی او به بحران ویروس مشهود است. حتی حالا هم به نظر می رسد که او سعی دارد به جای جان مردم از اقتصاد محافظت کند. ترامپ با دراز کردن انگشت اتهام سمت دیگران و عمدتا چین در تلاش است تا توجه عمومی را از بی کفایتی های دولت منحرف کند.

اما ترامپ وقتی احساس شرم کند هم نشان نمی دهد. این سبک و سیاق او نیست. او به جای نشان دادن احساس ناراحتی خود به تاکتیک قدیمی و آزموده شده برای بهبود وضعیت اقتصادی روی می آورد: گزینه آغاز جنگ! در مورد ترامپ می توان گفت که این مساله حکمی حیاتی در سال انتخابات او دارد و شمار زیادی از جنگ طلبان دیگر در جهان هستند که از او حمایت می کنند، به ویژه اگر این جنگ علیه ایران باشد. حتی این احتمال وجود دارد که آنها به آمریکا برای جنگیدن پول بدهند و بدین ترتیب، ترامپ همراه با ارتقاء اقتصاد در ایالات متحده، به دیگر اهداف استراتژیک خود دست یابد.

از دیدگاه ترامپ، ایران کشورها در خاورمیانه را بی ثبات می کند و سعی دارد حضور ایالات متحده در عراق را از طریق اصرار بر اینکه نیروهای آمریکایی باید همسایه آن را ترک کنند، تحت تاثیر قرار دهد. به علاوه، ایران از حوثی ها در یمن، حزب الله لبنان و نیروهای شبه نظامی شیعه در سوریه حمایت می کند.

عراق شاید محتمل ترین صحنه جنگ بین ایران و آمریکا باشد. این رویارویی نظامی چیزی شبیه به جنگ جهانی سوم نخواهد بود، بلکه می تواند یک درگیری محدودتر باشد که ترامپ از طریق آن درصدد به دست آوردن یک پیروزی هر چند کوچک برآید. برخی بر این باورند که در صورت وقوع چنین جنگی، ایالات متحده از موقعیت 122 هدف ایرانی در عراق آگاه است و می تواند آنها را بمباران و تخریب کند. حتی اگر ایران به طور مستقیم با آمریکا وارد جنگ نشود، برای نمونه، اگر نیروهای شبه نظامی شیعه تحت حمایت ایران در عراق عملیاتی مسلحانه علیه منافع آمریکا انجام دهند، باز هم احتمال وقوع چنین اتفاقی وجود دارد. در همین حال، ایران نیز پشت صحنه برای کسب اطمینان از این مساله تلاش می کند که هر کسی که در سمت نخست وزیر عراق جانشین عادل عبدالمهدی شود، خروج نیروهای ایالات متحده از این کشور را تضمین کند.

احتمال وقوع جنگ یا به طور دقیق تر، یک مواجهه حساب شده، اسلحه ای در دست ترامپ خواهد بود تا در صورتی که هیچ بهانه دیگری برای تغییر شرایط خود در آستانه انتخابات نیابد، از آن استفاده کند. جنگ با ایران یا نیروهای تحت حمایت آن تنها اتفاقی است که می تواند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا را تغییر دهد و می توان گفت بزرگ ترین تضمین برای پیروزی مجدد ترامپ خواهد بود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy