فرامرز داور - ایران وایر
دکتر «کیانوش جهانپور»، سخنگوی وزارت بهداشت ایران که روزانه آمار رسمی تلفات شیوع ویروس کرونا در ایران را اعلام میکند، با ذکر آماری از کودکان امریکایی که در زمان شیوع ویروس به اندازه کافی غذا دریافت نمیکنند، در توییتر خود نوشته است: «مرگ از این ابرقدرت بودن سزاوارتر است.»
آماری که جهانپور به آن استناد کرده، از سوی «ایلهان عمر»، نماینده مسلمان مجلس نمایندگان ایالات متحده در توییتر منتشر شده اما این مقام رسمی بهداشتی در ایران در بیانی غیرمتعارف، وجود این آمار«مرگ» را «سزاوار» امریکا خوانده است: «...و اما بزرگترین اقتصاد دنیا و بزرگترین مرکز تولید علم و فناوری جهان باشی و از هر پنج کودک سرزمینت، لااقل یک کودک گرسنه باشد، مرگ از این ابرقدرت بودن سزاوارتر است.»
تقریبا در بین مقامهای ارشد بهداشت در اغلب دولتهای جهان، کاربرد چنین عباراتی حتی در برابر دشمن قابل مشاهده نیست. مقامهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران با چندین اظهارنظر غیرمتعارفی مشابه توییت دکتر جهانپور، از این نظر در میان همکاران خود در جهان یگانه و بینظیرند.
برای این که عمق غیرعادی بودن این گفته قابل لمس باشد، تصور کنید سخنگوی رسمی دولت امریکا که آمار روزنامه مربوط به کرونا را اعلان میکند، با استناد به آمار رسمی ایران فرضا بگوید: «بین سه تا هفت میلیون کودک گرسنه در ایران وجود دارد. مرگ از این هزاران سال تاریخ تمدن داشتن سزاوارتر است.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
وزارت بهداشت در میان وزارتخانهها، از تخصصیترین ساختارها است و مقامهای آن درباره مسایل سیاسی و بیارتباط به بهداشت و درمان دیگر کشورها وارد اظهارنظرهای نامعتبر و درگیریهای لفظی مشابه اظهارات دکتر جهانپور نمیشوند. اما در ایران وضعیت فرق دارد.
از زمان شیوع و همهگیری ویروس کرونا در ایران و امریکا، مقامهای جمهوری اسلامی در اظهارنظرهای خود تلاش کردهاند ایالات متحده را به هر شکل ممکن در مبارزه با این ویروس و بیماری ناشی از آن ناکام و شکست خورده نشان دهند.
دولت پیشنهاد اعزام پزشک و ارسال دارو به امریکا میدهد و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میگوید حاضر است مثل عملیات داخل ایران، در امریکا هم برای مبارزه با ویروس وارد عمل شود!
ممکن است در بین سیاستمداران ارشد این گونه بیهودهگوییها به عنوان بخشی از جنگ روانی علیه یکدیگر رواج داشته باشد اما حتی در بین دو کشوری که رسما وارد جنگ و خونریزی با یکدیگرند، مقامهای بهداشتی چنین لفاظیهایی نمیکنند.
به کاربردن چنین الفاظی همچون سزاوار دانستن مرگ برای کشور و ملتی دیگر، از زبان و بیان یک مقام بهداشتی، آن هم یک پزشک، بیش از آن که عجیب باشد، مایه تاسف ملی است و نشان میدهد حکمرانی عادی در ایران تا چه حد از استانداردهای ظاهری دور شده است.
جنجال انتشار «سوره کرونا» در ماه رمضان
روند صعودی کرونا در تهران؛ پیشنهاد قرنطینهای شدیدتر