Sunday, May 17, 2020

صفحه نخست » گام‌های آرام اروپا در برچیدن قرنطینه و نگرانی‌ها از موج دوم شیوع کرونا

Rom.jpg یورونیوز - پایان دادن به بیش از دو ماه قرنطینه در اروپا که از هفته پیش آغاز شده است، روز دوشنبه ۱۸ مه با آغاز مرحله دوم برچیدن قرنطینه در ایتالیا و از سر گرفته شدن برخی فعالیت‌ها در چندین کشور دیگر، آرام آرام پی گرفته می‌شود.

ایتالیا اولین کشور در جهان بود که در جریان شیوع ویروس کرونا، قرنطینه کامل را برای تمامی جمعیتش اعمال کرد. روز دوشنبه ایتالیا، آکروپولیس، از معروفترین بنای تاریخی آتن را به روی بازدید کنندگان گشود تا خود را برای بازگشت توریست‌ها که برای اقتصاد ایتالیا حیاتی است، آماده کند. این کشور همچنین اعلام کرده است که از روز دوشنبه درهای رستوران‌ها و کافه‌ها به روی مردم باز می‌شوند.

همچنین روز دوشنبه، کلیسای سنت پیر واتیکان به روی عموم مردم باز می‌شود که نماد بازگشت به وضعیت نسبتا عادی در ایتالیاست.

در فرانسه نیز که برچیدن قرنطینه از دوشنبه گذشته آغاز شده است، امروز دانش آموزان کلاس پنجم و ششم در مناطقی که شیوع کرونا کمتر است به مدرسه می‌روند. با این حال بخش مهمی از کلاس‌های دوره راهنمایی، تمامی کلاس‌های دوره دبیرستان و دانشگاهها همچنان بسته هستند.

در بلژیک نیز امروز دوشنبه مدارس بازگشایی می‌شود و در یونان نیز اعلام شده است که مدارس راهنمایی درهایش را به روی دانش آموزان می‌گشاید.

از پرتغال تا دانمارک، ایرلند و آلمان نیز بعلاوه چندین کشور اروپایی دیگر در حال بازگشایی رستوران‌هاو کافه‌ها هستند.

مطالب بیشتر در یورونیوز

در اسپانیا نیز پایان دادن به قرنطینه بصورت تدریجی در حال انجام است و تعداد قربانیان ناشی از بیماری کووید-۱۹ برای نخستین بار طی دو ماه گذشته به زیر ۱۰۰ نفر در روز رسیده است. پس از دو ماه قرنطینه و تعلیق فوتبال قهرمانی این کشور، فوتبالیست‌های اسپانیایی در اوایل ماه مه به تمرینات انفرادی بازگشتند تا بزودی شاهد آغاز بازیهای فوتبال در ورزشگاههای این کشور البته بدون تماشاگر باشیم.

رئیس لالیگا اسپانیا گفته است که می‌خواهد رقابت‌های لیگ اسپانیا را از ۱۲ ژوئن آغاز کند با این حال او با اصلاح اظهاراتش تاکید کرده است که تاریخ نهایی آغاز بازیهای لیگ به ارزیابی اوضاع بهداشتی کشور بستگی دارد.

مقامات در سراسر جهان بین ترس از شیوع موج دوم ویروس کرونا و فاجعه اقتصادی ناشی از قرنطینه و تعطیلی کسب و کارها محصور شده‌اند.

در ایالات متحده آمریکا، بحث‌های جنجال‌برانگیز میان هواداران بازگشایی سریع اقتصاد و حامیان بازگشایی گام به گام و منطقی، بالا گرفته است. جرم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا گفته است در هر حال بخش اشتغال برای مدتهای بسیار طولانی با مشکل روبرو خواهد بود و نخستین قدرت جهان باید رکود عمیقی را تحمل کند.

پاول می‌گوید که نرخ بیکاری درآمریکا احتمالا به ۲۰ تا ۲۵ درصد خواهد رسید و سقوط تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه دوم سال به راحتی به حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد بالغ خواهد شد.

پاول با این حال افزوده است که شرایط به هیچ وجه قابل مقایسه با رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ نیست زیرا مقامات اقتصادی اشتباهات آن دهه را انجام نمی‌دهند.

سه غول خودروسازی آمریکا از روز دوشنبه تولید را از سر می‌گیرند با این حال نگرانی درباره خطوط مونتاژ که رعایت فاصله اجتماعی میان کارگران در آن دشوار است از جمله نگرانی مقامات است.

اخبار بد اقتصادی تنها به ایالات متحده خلاصه نمی‌شود. بر اساس داده‌های منتشر شده از سوی مقامات ژاپن، سومین قدرت اقتصادی جهان، گویای آن است که با کاهش تولید ناخالص داخلی از ژانویه تا مارس، ژاپن وارد رکود اقتصادی شده است.

جلسه مجازی ۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت در ژنو

بسیاری از کشورها در حالی محدودیت‌های قرنطینه را کاهش می‌دهند که همزمان روز دوشنبه در ژنو، کشورهای عضوسازمان جهانی بهداشت در جلسه‌ای مجازی شرکت می‌کنند تا نحوه مدیریت شیوع جهانی ویروس کرونا در آینده را بررسی کنند.

۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت برای نخستین بار در تاریخ این سازمان از طریق ویدئو کنفرانس با یکدیگر گفتگو می‌کنند تا درباره واکنش بین‌المللی به شیوع جهانی ویروس کرونا، بحث کنند. قرار است که سران بسیار از کشورها در این جلسه سخنرانی کنند. جلسه‌ای که از ظهر روز دوشنبه به وقت اروپا آغاز می‌شود و تا عصر ادامه خواهد داشت.

با وجود اختلاف نظر و تنش شدید میان واشنگتن و پکن، کشورها امیدوارند به توافقی همه جانبه برای ارزیابی واکنش‌های بین‌المللی به شیوع این ویروس و اقداماتی که باید انجام شود دست یابند.

بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده از شیوع جهانی ویروس کرونا، تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ به بیش از چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده است. همچنین تاکنون بیش از ۳۱۶ هزار نفر در سراسر جهان جانشان را در اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند و بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز بهبود یافته‌اند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy